luklew27 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam miałem piastę shimano model FH-RM60, mam kasete altus hg30 8-rzędowa rower unibike evolution seria i teraz chciałbym wymienić piastę na tą: http://allegro.pl/piasta-tylna-shimano-fh-rm30-altus-acera-36-otw-i1776584756.html lub http://allegro.pl/piasta-tyl-novatec-nt-802-36h-398g-na-maszynach-i1775293447.html Moje pytanie brzmi czy będzie pasowała otwory 36 zgadzają się a reszta ? Jeśli nie ta to jaka żeby posłużyła dłużej niż sezon ? Proszę o pomoc i wyrozumiałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xtrbike Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Pierwsza będzie pasować na pewno bo są rowery składane w takiej konfiguracji sprzętowej. Drugiej nie sprawdzałem, ale pewnie tez będzie dobra, z tym, że różne są opinie o produktach Novatecu. Co do pytania o wytrzymałość powyżej 1 sezonu, to jest to wróżenie z fusów, bowiem zależy to od tego, co robisz z rowerem. Zarżnąć można każdy element roweru i wcale nie potrzeba do tego pełnego sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jeździłem na kasecie novateca przez blisko dwa lata i była bezobsługowa (łożyska maszynowe) i bezawaryjna. Zmieniłem tylko z powodu przesiadki na hamulce tarczowe. Jak najbardziej polecam tą firmę. Dla porównania na przodzie miałem piastę deore i średnio co 3 miesiące musiałem ją rozkręcać i smarować kulki i bieżnie bo uszczelnienie było beznadziejne. W nowych piastach ponoć shimano to poprawiło ale jak jest w rzeczywistości nie wiem. Ponadto koło na novatecu dużo lepiej się toczyło. Także ja osobiście gorąco polecam piasty Novateca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklew27 Napisano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Czyli Novatec będzie pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Po twoim zapytaniu wnioskuje ze sam nie bedziesz tego wymieniał bo byś wiedział. Każda piasta na 36 otworów bedzie dobra, no musi jeszcze mieś odpowiednią długość osi w tym przypadku 135mm no ale ... chodzi o to ze stare szprychy moga nie bardzo pasować. a juz na pewno wymienić bedzie trzeba nyple. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklew27 Napisano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Szprychy Sapim nierdzewmne, obręcz Rodi Mudrock będzie dobrze ? No i rzeczywiście sam tego nie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklew27 Napisano 2 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Zamówiłem Novatec, można zamykać dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.