Davidcpp Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam! Szukam spodni rowerowych na temperatury ok.10 stopni, w dużo niższych nie będę jeździł. Znalazłem w okazyjnej cenie spodnie marki Crivit. Nieocieplane spodnie z wkładką COOLMAX SILVER kosztują 39 zł. http://www.mikesport.pl/crivit-nieocieplane-spodnie-rowerowe-coolmax-czarne.html Jest także wersja ocieplana za 43 zł, ale przy temperaturach, w których będę jeździł skłaniałbym się ku nieocieplanym, wydaję mi się że będą wystarczające. http://www.mikesport.pl/crivit-meskie-zimowe-spodnie-rowerowe-softshell-coolmax.html Czy w tym przypadku mogę oczekiwać dość dobrego stosunku cena/jakość - tak jak to jest z kaskami Crivit z Lidla? Może ktoś z forumowiczów użytkuje/-ował spodnie tej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam! Szukam spodni rowerowych na temperatury ok.10 stopni, w dużo niższych nie będę jeździł. Znalazłem w okazyjnej cenie spodnie marki Crivit. Nieocieplane spodnie z wkładką COOLMAX SILVER kosztują 39 zł. http://www.mikesport.pl/crivit-nieocieplane-spodnie-rowerowe-coolmax-czarne.html Jest także wersja ocieplana za 43 zł, ale przy temperaturach, w których będę jeździł skłaniałbym się ku nieocieplanym, wydaję mi się że będą wystarczające. http://www.mikesport.pl/crivit-meskie-zimowe-spodnie-rowerowe-softshell-coolmax.html Czy w tym przypadku mogę oczekiwać dość dobrego stosunku cena/jakość - tak jak to jest z kaskami Crivit z Lidla? Może ktoś z forumowiczów użytkuje/-ował spodnie tej marki. Na ostatniej promocji w LIDLu kupiłem mnóstwo sprzętu Crivit i jestem zadowolony z jakości. Za taką cenę chyba nic lepszej jakości nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Mam te spodenki (bodajze 1-sze , dosyc podobne wiec nie powiem CI teraz dokladnie). Jak na cene calkiem wygodne, jednak wkladka jedynie na siodelku sie sprawdzala, normalnie sie slabo ukladala, a mam porownanie do innych spodenek, jednak w tym sie nie chodzi a jezdzi, dlatego zdaja egzamin. Popatrz jeszcze na produkty firmy 4F tez dobra jakosc i przyzwoita cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davidcpp Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Z tego co się zorientowałem to 4F nie ma w swojej kolekcji wielu rowerowych rzeczy, a szczególnie spodni. Dlatego zdecyduje się jednak na spodnie Crivit. W chłodniejsze dni nie będę jeździł aż tak często, więc powinny zdać egzamin. P.S Dla jakiego przedziału temperatur sprawdzają się spodnie nieocieplane, a dla jakiego ocieplane? Wiem że nie jest możliwe dokładniejsze określenie ale chodzi mi o porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja używam Lidlowych spodni w wersji do biegania (tych obcisłych, nieocieplanych, podobnych do modelu z niedawnej oferty biegowej), bo wolę zestaw bokserki z pampersem + spodnie bez pampersa. Nie wiem, czy tkaniny obydwóch wersji (rowerowej i biegowej) są takie same lub podobne, ale nie marznę w nich w temp. 8...10C. Przy niższych temp. zakładam pod spód cienkie kalesony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ooggii Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Z tego co się zorientowałem to 4F nie ma w swojej kolekcji wielu rowerowych rzeczy, a szczególnie spodni. Ależ mają. Kilka dni temu byłem w sklepie i były (poza rękawiczkami ze strony esklepu) koszulki rowerowe i własnie spodenki z pampersem. Na ceny nie patrzyłem ale wszystko wisiało na wieszaku "wyprzedaż". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Używam BRUBECK Body + Guard. Są świetne właśnie do temperatur ok 5 - 10 0C są wersje z wkładką i bez. Wydaje mi się, że te z membraną które podałeś będą za ciepłe na te temperatury. Z tym, że kosztowały 90 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Ależ mają. Kilka dni temu byłem w sklepie i były (poza rękawiczkami ze strony esklepu) koszulki rowerowe i własnie spodenki z pampersem. Na ceny nie patrzyłem ale wszystko wisiało na wieszaku "wyprzedaż". Spodenki tak ale długich spodni to chyba nie ma, bynajmniej u mnie w mieście. Zresztą na stronie 4f też nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.