mateusz92922 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam, zamierzam składać koła pod tarcze do XC/maratonu. Zainteresowała mnie obręcz Sunrims Equalizer 21. Planuję złożyć koło na 32 szprychach DT Champion lub Sapim Leader, ważę niewiele bo tylko 65kg. Obręcz ta zainteresowała mnie, ponieważ jest bardzo lekka i raczej tania, a te dwie rzeczy raczej nie idą w parze, czy odbija się to w negatywy sposób na jakości i wytrzymałości tego modelu?
marsman Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 przy podobnej wadze używam tej obręczy zaplecionej na 32xRevo. przód jeździ już trzeci sezon. przez ten czas nie musiałem z nią nic robić. ten sezon taka sama obręcz jeździ z tyłu. też 32xRevo. nyple alu Dartmoora. ważę obecnie 64kg ( w tym roku coś mi się przytyło ). obręcze używane w maratonach i do jazdy na codzień gdzieś tu po północnej Jurze. sztuki które mam to 387 i 378g. jak najbardziej polecam ale pomyśl o szprychach Revo/Laser:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.