Skocz do zawartości

[opony]jakie najlepsze do crossmax st tubeless

portege

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Chciałbym stworzyć zestaw bezdętkowy z kołami mavic crossmax st...Natomiast nie wiem jakie opony wybrać żeby cały zestaw był szczelny i służył bez problemów...Opona dobra do maratonów. Chciałbym wydać na opony max. 250 zł...Proszę o radę tych co mieli takie koła, bo wiem, że nie każda opona dobrze współgra z crossmaxami st.

Dziękuje i pozdrawiam:)

Napisano

Schwalbe ale tylko model 2011 czyli już "fabrycznie" tubless ready: przód Rocket Ron Evo waga 420 gr, na tył Racing Ralph Evo waga 460 gr. plus ok 60-80 ml mleczka w koło ( ostatnio jeżdze na Geaxie i mleczko Stana nawet nie umywa się do niego ). Zestaw do złożenia za pomoca ręcznej pompki, co do gum róznica wzgledem 2010 to 50 gramów ale za to po bokach brak mikro dziurek no i bardzo szczelny rant ( praktycznie dopiero po tygodniu wyczuwalnie mniej powietrza w oponach ). 2,5k przbiegu - jak na razie lekko i bezawaryjnie - 3 razy koło przebiłem ale za kazdym razem uszczelniło sie "samo" w czasie jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...