Pionek Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Kolejne moje prymitywne troche pytanie ale po to jest chyba forum:) Dam rady nabić gwiazdkę w warunkach domowych tzn. młotek,śrubokręt , klucze itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy102 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tak da się. Można zwykłym młotkiem walić w śrubkę którą wkręcisz w gwiazdkę. Można też w obi/castoramie kupić taki długi gwintowany pręt, na jednym końcu bardzo mocno skontrować dwie nakrętki drugi koniec wsadzasz od spodu w rurę sterową i wkręcasz gwiazdkę na to. Potem kręcąc kontrą wciągasz gwiazdkę do środka. PS. Pod kontrą musi być duża podkładka która oprze się o rurę sterową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja wczoraj zrobiłem to tak Wziąłem grzybek, w niego włożyłem śrubę i nakręciłem gwiazdkę. Potem delikatnie stukałem w śrubę i powolutku wbijałem. Trzeba tylko uważać żeby nie wbić krzywo, ale jak już będzie krzywo szło to delikatnie stukając w śrubę i ją prostować Choć sposób rudego wydaje się lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja na początku wbiłem trochę starą kierownicą zooma a później śrubokrętem po trochę z każdej strony wyrównałem i dobiłem do miejsca gdzie ma siedzieć Jak gwiazdka już będzie trochę siedziała w rurze najlepiej jest wkręcić śrubę, dzięki czemu dużo lepiej widać na ile prosto siedzi gwiazdka i wtedy wyrównać ją śrubokrętem i młotkiem. Można też młotkiem pukać w śrubę wkręconą w gwiazdkę(jakąś nie potrzebną). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.