sebwoj Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzień Dobry. Właśnie stałem się posiadaczem Ukrainy po teściu. Rower jest dość dobrze zachowany, ale wymaga odświeżenia. Mam zatem prośbę o porady i wskazówki dot. tego jak odnowić czarny lakier, by nie uszkodzić naniesionych embematów (czy polerować, i jak), w jaki sposób odświeżyć części chromowane oraz (to chyba najtrudniejsze) jak odświeżyć skórzane siodło, by wyglądało możliwe najnowiej oraz części gumowe, jak np pedały. Czy można gdzieś nabyć nowe opony produkcji CCCP, albo stylizowane na takie? Zależy mi na oryginalnym wyglądzie. Bardzo zależy mi na Waszych doświadczeniach. Jeśli ktoś przechodził jakieś techniczne boje również proszę o takie wskazówki. Dziękuję bardzo.
Rudy102 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Z oponami może być problem. Lakier możesz porządnie umyć i ew. nawoskować. Chromy możesz wypolerować pastą polerską i drobnymi papierami wodnymi. Na forach motocyklowych jest to dokładnie opisane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.