grzesiowu Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 witam szukałem ale nie znalazłem info pod jaką masę maksymalną są te 2 modele obręczy ... właścwie to nie znalazłem takowej informacji odnośnie żadnych obręczy tego producenta dzięki za pomoc
Schwefel Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie znalazłeś bo producent nie udostępnia takich informacji czyli można przyjąć, że nie masz się co martwić.
grzesiowu Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie znalazłeś bo producent nie udostępnia takich informacji czyli można przyjąć, że nie masz się co martwić. ta odpowiedź zamyka sprawę... choć oczywiście pozostawia niedosyt :| dziękuję i pozdrawiam
hux Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Ja też tego nie wiem. Wiem natomiast że moje stożkowe obręcze (niekapslowane) jakiejś mało znanej firmy z Dalekiego Wschodu znoszą codziennie ponad 130 kg a raz zniosły zderzenie z samochodem. Pozdrowienia dla maniaków firmowych naklejek.
Niedzwiedz1 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Nie chodzi o naklejkę tylko o takie sprawy jak powtarzalność produkcji - bo pewności nie masz czy taka sama obręcz z dalekiego wschodu nie połamie się pod bikerem 70kg, czy o masę samej obręczy, która w marketowych rowerach potrafi być przerażająca Mo i jeszcze kwestia stylu jazdy, to że każda obręcz wytrzyma lekką jazdę po parku czy mieście jest oczywiste, tylko że pytanie dotyczyło obręczy do cięższych zastosowań.
Schwefel Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Ale nie mówimy o marketowych obręczach tylko o markowych, które producent poleca do AM/FR/DH co przy wadze ~550g musi dawać dobrą wytrzymałość.
Niedzwiedz1 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Wiem, mój post odnosił się do wypowiedzi hux'a, w której polecał niemartwienie się o obręcze przez założenie w jego mniemaniu bardzo wytrzymałych no-name'ów.
hux Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Te "no nejmy" kupiłem u mechanika który mi zaplótł koło, a nie w markecie, zresztą jakieś naklejki z firmą tyle że mało znaną mają. O tym że są wytrzymałe przekonuję się codziennie. Nigdy ich nie ważyłem, nie jest to dla mnie tak istotne. Skąd wiesz że mój "no nejm" nie powstał w tej samej fabryce tylko naklejono inne naklejki z uwagi na odbiorcę?
Niedzwiedz1 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 No właśnie nie wiem, ale nie wiem też czy nie powstał w tej samej fabryce co zupełnie bez markowa dziadowska obręcz. Każdy sprzęt wytrzyma jazdę, pytanie tylko jak ciężką i ilu kilometrową, zresztą już o tym napisałem to że każda obręcz wytrzyma lekką jazdę po parku czy mieście jest oczywiste, tylko że pytanie dotyczyło obręczy do cięższych zastosowań. O tym że są wytrzymałe przekonuję się codziennie. Walisz w nie młotkiem czy zrzucasz z balkonu na 10 piętrze?
hux Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Walisz w nie młotkiem czy zrzucasz z balkonu na 10 piętrze? Wystarczy że wsiadam i robię jakieś 25-30 km. Załaduj sobie na bagażnik (lub gdzie chcesz, najlepiej z tyłu) dodatkowo worek ziemniaków, kowadło (co chcesz byle >50 kg) to uzyskasz obciążenie na jakie narażone codziennie są te obręcze. Trzy miesiące temu "przetestowałem" wytrzymałość przedniej obręczy w zderzeniu z samochodem opancerzonym (uderzyłem w tylny zderzak), obręcz, opony i dętki wytrzymały, zgiął się widelec. Co dziś się nie robi na Dalekim Wschodzie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.