Hander Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam. Mam mały problem z kompatybilnością kół w Orkanie z hamulcami Shimano 600. Obręcze (prawdopodobnie oryginalne) nie dosięgają do klocków. Oryginalne hamulce z Orkana mają dłuższe ramiona i pasowały bez problemu, ale postanowiłem trochę ten rower pozmieniać i teraz jest mam problem. Zmierzyłem dokładnie rozmiar obręczy i wyszło 638mm. Może ktoś z was wie jaka obręcz mogła by pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gralukas Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Rower został tak skonstruowany, by między koło a hamulce wszedł jeszcze błotnik. Kiedy wkładasz typowo szosowe szczęki (wariant bez błotnika), są one za krótkie i zaciskają się na oponie. Spróbuj zmierzyć na oko, jaką średnicę musiałaby mieć pasująca felga (pewnie jakieś 29`), albo podejść do sklepu i po prostu przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.