Skocz do zawartości

[suport] problem z dobraniem do ramy

pasterski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

oto mój problem. Kupiłem jako totalnie zielony, raczkujący człowiek jeśli chodzi o rowery, ramę. Powoli, na allegro, dobierałem sobie używane, ale w dobrym stanie części. Kiedy już wszystko miałem postanowiłem kupić już w sklepie resztę rzeczy tj suport czy np stery.

Zabrałem ramę do sklepu w celu łatwego dobrania suportu, sprzedawce gdy tylko spojrzał powiedział 'Aaaaa, tutaj to nie ma co dobierać bo pasuje tylko jeden.' I mi skompletował. Uwierzyłem mu na słowo, ale kiedy wróciłem do domu okazało się, że miski nie chcą wejść. Zmierzyłem je z otworem i jednak jest spora różnica w rozmiarze. I oto moje pytanie i prośba o pomoc jednocześnie. Czy ja może źle nabijam te miski? Gdzie dostać taki suport? Na Allegro brak, może ktoś zna jakiś sklep rowerowy z takimi częściami no name? Pomocy bo już nie wiem co robić z tym.

Oto zdjęcie suportu i kawałek ramy.

http://imageshack.us/photo/my-images/690/20110829201539.jpg/

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Napisano

Po pierwsze suport dobiera się do korby, kup już sobie lepiej cały suport a nie taki rozbieralny jak masz, podaj model korby oraz zmierz sobie rozmiar mufy(to jest to do czego wkręcasz suport)i podejdź do najbliższego sklepu rowerowego i kup sobie cały suport.

Napisano

Dlaczego pan w sklepie mnie zapewniał że tylko taki pasuje do tej ramy? Rzeczywiście na żadnych aukcjach, sklepach internetowych nie mogę znaleźć suportu z takimi miskami. Suport jest kwadratowy dobrany do korby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...