stasiek Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Czy macie jakieś końcówki na likach zapobiegające rozplataniu :question: Ja mamtakie metalowe zaciskane co się zaciska na kalblach, ale mam z nimi problem. Wiadomo, że pancerze trzba czasem czyścić. Ale żeby wyczyćcić pancerz, trzeba wyjąć linkę. Żeby wyjąć linkę, trzeba odciąć koniuszek z końcówką. Jak odetne ten koniuszek, to nie mam po co już zakładać tej linki, bo będzoe już za krótka :034: . Trochę to zakręcone, ale jednak prawdziwe. Jakie więc Wy macie sposoby na zakańczanie linek, żeby nie trzeba było przy każdym czyszczeniu ucinać jej kawałka :question:
Tomass Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Można zalutować koncówkę. Tylko tak delikatnie, żeby cyną przesmarować koncówkę linki a nie zrobić z niej jakąś bańkę, bo wtedy będzie dużo szlifowania. Jeżeli linka nie bedzie chciała wejść przez otwór w pancerzu, to możesz delikatnie podszlifować
stasiek Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Napisano 28 Stycznia 2006 Ale cyna się stali nie chce trzymać :rolleyes2: .
Żaba Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Co ty piszesz??? Ja i moi znajomi TYLKO w ten spsób zakańczamy linki.Trzeba odtłuścić i po sprawie.
Tomass Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Końcówkę linki zamocz w odrdzewiaczu albo kalafonii. Cyna najlepiej też niech bedzie z kalafonią. Powinno się trzymać. I dobrze ją nagrzej, zebyś "zimnego lutu" nie zrobił.
Mod Team Odi Napisano 28 Stycznia 2006 Mod Team Napisano 28 Stycznia 2006 Eeeee stasiek coś kręcisz Te metalowe zaciskane końcówki są najlepsze. Wcale nie musisz ucinać linki, po prostu zdejmij końcówkę kombinerkami i po kłopocie.
MIC Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Koncowki da sie sciagnac bez problem. Najgorzej jak mi linka zaczyna sie sztrzepic na koncu
Spider Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Eeeee stasiek coś kręcisz Te metalowe zaciskane końcówki są najlepsze. Wcale nie musisz ucinać linki, po prostu zdejmij końcówkę kombinerkami i po kłopocie. Odi ma rację ,te końcówki kombinerkami schodzą bardzo dobrze...ale patent z lutem ciekawy ,chyba spróbuje bo jeszcze linek nie założyłem do mojego LFka ,a lutownicę w domu mam Zawszenowe doświadczenie .
stasiek Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Napisano 29 Stycznia 2006 Spróbowałem zalutować i... udało się :!!: Dzięki za pomoc .
Napatos Napisano 29 Stycznia 2006 Napisano 29 Stycznia 2006 Był już taki temat (chyba) Ja ostatnio używam koszulek termokurczliwych.
Gość Gość_LukE_* Napisano 2 Lutego 2006 Napisano 2 Lutego 2006 Witam!! Ja zaraz po odcięciu linki smaruję ją poxipolem lub innym klejem, bardzo to ładnie wygląda, nie odpada itp.
roge Napisano 2 Lutego 2006 Napisano 2 Lutego 2006 Jak mi się nie chce lutować, to owijam taśma izolacyjną
Tooreck Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 a ja zaciskam kombinerkami nypel od szprychy bo specjalnych końcówek nie mam a lutowac mi sie nie chce
MaŁoŚ86 Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 BA lutowanie tez tak tobię zeby się dobrze przylutowało trzeba długo przygzać a z termokurczami ciekawy pomysł nie próbowałem ale mam okazje sprubować bo zamontowałem nowe hamulce
Bizon Napisano 3 Lutego 2006 Napisano 3 Lutego 2006 Ja używam spawarki do kabli w robocie .Koncówki ją jak orginalne potem daje na koniec koszulke ,ale to juz do ozdoby
rurokura Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 faktycznie trzeba długo przygrzać ,, mi przygrzewanie zajęło jakieś 4 sekundy .. moze mniej .. ale moze mam słabą lutownicę .. ;P
Mod Team Odi Napisano 5 Lutego 2006 Mod Team Napisano 5 Lutego 2006 Wczoraj z nudów zabrałem się za lutowanie linek, ale efekt kiepski. Udało się tylko z jedną. Cyna za cholerę nie chce do tego przylgnąć choćbym nie wiem jak próbował.
Krezystof Napisano 5 Lutego 2006 Napisano 5 Lutego 2006 W sklepie te końcówki są do kupienia po 10 czy 20 groszy. Zakłada się zprosto Ja już niejedną końcówkę założyłem i działają pięknie
DaRochee Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 Przecież są specjalne koćówki do linek po co sie tak motać. Wchodzą nawet na lekko rozwaloną linke, zaciskasz kombinerkami i finito.
QWEY564 Napisano 26 Lutego 2006 Napisano 26 Lutego 2006 Ja wolę jednak koszulki po 20gr(to nie majątek a nie trzeba się brudzić itd)... PS co ile wypadało by przeczyścić pancerze do linek
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2006 Mod Team Napisano 26 Lutego 2006 PS co ile wypadało by przeczyścić pancerze do linek Jak się zabrudzą/zapchają czyli np. jak poczujesz że hamulce/przerzutki gorzej chodzą. Do czyszczenia świetnie nada się WD40.
Gość Toni Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Te kapselki najlepiej zagniatać obcinaczkami do przewodów elektrycznych, wtedy nie zgniatamy całego kabla i ładniej to wygląda:)
Gość Toni Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 wtedy nie zgniatamy całego kabla kapsla-miało być
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.