Skocz do zawartości

[linki] zakończenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy macie jakieś końcówki na likach zapobiegające rozplataniu :question: Ja mamtakie metalowe zaciskane co się zaciska na kalblach, ale mam z nimi problem. Wiadomo, że pancerze trzba czasem czyścić. Ale żeby wyczyćcić pancerz, trzeba wyjąć linkę. Żeby wyjąć linkę, trzeba odciąć koniuszek z końcówką. Jak odetne ten koniuszek, to nie mam po co już zakładać tej linki, bo będzoe już za krótka :034: . Trochę to zakręcone, ale jednak prawdziwe. Jakie więc Wy macie sposoby na zakańczanie linek, żeby nie trzeba było przy każdym czyszczeniu ucinać jej kawałka :question:

Napisano

Można zalutować koncówkę. Tylko tak delikatnie, żeby cyną przesmarować koncówkę linki a nie zrobić z niej jakąś bańkę, bo wtedy będzie dużo szlifowania. Jeżeli linka nie bedzie chciała wejść przez otwór w pancerzu, to możesz delikatnie podszlifować :)

Napisano

Końcówkę linki zamocz w odrdzewiaczu albo kalafonii. Cyna najlepiej też niech bedzie z kalafonią. Powinno się trzymać. I dobrze ją nagrzej, zebyś "zimnego lutu" nie zrobił.

• Mod Team
Napisano

Eeeee stasiek coś kręcisz :( Te metalowe zaciskane końcówki są najlepsze. Wcale nie musisz ucinać linki, po prostu zdejmij końcówkę kombinerkami i po kłopocie.

Napisano

Eeeee stasiek coś kręcisz :( Te metalowe zaciskane końcówki są najlepsze. Wcale nie musisz ucinać linki, po prostu zdejmij końcówkę kombinerkami i po kłopocie.

Odi ma rację ,te końcówki kombinerkami schodzą bardzo dobrze...ale patent z lutem ciekawy ,chyba spróbuje bo jeszcze linek nie założyłem do mojego LFka ,a lutownicę w domu mam :) Zawszenowe doświadczenie .

Gość Gość_LukE_*
Napisano

Witam!!

Ja zaraz po odcięciu linki smaruję ją poxipolem lub innym klejem, bardzo to ładnie wygląda, nie odpada itp.

Napisano

BA lutowanie tez tak tobię zeby się dobrze przylutowało trzeba długo przygzać

a z termokurczami ciekawy pomysł nie próbowałem ale mam okazje sprubować bo zamontowałem nowe hamulce ;)

• Mod Team
Napisano

Wczoraj z nudów zabrałem się za lutowanie linek, ale efekt kiepski. Udało się tylko z jedną. Cyna za cholerę nie chce do tego przylgnąć choćbym nie wiem jak próbował.

Napisano

W sklepie te końcówki są do kupienia po 10 czy 20 groszy. Zakłada się zprosto :) Ja już niejedną końcówkę założyłem i działają pięknie :)

Napisano

Przecież są specjalne koćówki do linek po co sie tak motać.

Wchodzą nawet na lekko rozwaloną linke, zaciskasz kombinerkami i finito.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja wolę jednak koszulki po 20gr(to nie majątek a nie trzeba się brudzić itd)...

PS co ile wypadało by przeczyścić pancerze do linek

• Mod Team
Napisano

PS co ile wypadało by przeczyścić pancerze do linek

Jak się zabrudzą/zapchają czyli np. jak poczujesz że hamulce/przerzutki gorzej chodzą. Do czyszczenia świetnie nada się WD40.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Te kapselki najlepiej zagniatać obcinaczkami do przewodów elektrycznych, wtedy nie zgniatamy całego kabla i ładniej to wygląda:)

Napisano

wtedy nie zgniatamy całego kabla

kapsla-miało być :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...