Skocz do zawartości

[bikemaraton] Poznań 04.07

miskov17

Rekomendowane odpowiedzi

@stigzak, gratki, niezły czas! Musiałeś mnie nie zauważyć, było tam niezłe zamieszanie. Zjechałem na haro bo jakoś nie uśmiechało mi się jechać samemu pod wiatr, pociągi jechały na szutrówkach po 22-23km/h. Nie przesadzajmy :) Poza tym morale po awarii nie były najlepsze

Nabiał miał 2:19 i 75? miejsce open.

@YgreK, to na przyszły rok szykujesz się na giga golonki? Możliwości masz, trochę przyzwyczajenia do maratonów i strach się bać co to będzie :icon_mrgreen:

Rafał, a moiwlem w sobote po objezdzie, zeby na wodke isc :D

Wyniki mini nie powalają, ponieważ to własnie w tej części trasy były wszystkie hmm 'odcinki techniczne i ciezsze fragmenty', a z tego co kojarze trase, to dalej na mega asfalt, szutr i las, czyli mozna było podgonić średnią :)

Nie umiem znaleźć tych międzyczasów a jestem ciekaw jakie miałem. Ja 99 Open 36 M2. Start z 7 sektora. Pełen gaz i nie miałem komu na kole siedzieć bo nikt mnie nie naszedł. Przy rozjeździe na giga myślałem, czy jednak nie wybrać się na dłuższą wycieczkę... ale jak pomyślałem, że nic nie piłem to wiedziałem, że było by ciężko :P.

Czas 2:21:57. Na liczniku czas jazdy 2:14 a nie stawałem na bufetach. Więc korek mnie mocno przytrzymał... szkoda.

00:43:30 / 267 01:10:02 / 224

znalazłem :D

no wlasnie dziwny jakis ten maraton...spokojnie zaczalem, okazalo sie, ze po wdrapaniu sie po schodach wszyscy dobrzy odjechali...raz sam jechalem 21min, wszystkie pociagi slabiutkie, a po 1h szarpania niemal solowo to i ja spuchlem...pierwszy maraton, gdzie po paru km nikt do konca mnie nie wyprzedzil - akurat wtedy, gdy przydalby sie jakis kozak lecacy z karnego, odleglego sektora :/

miskov - ublizyles mi o 1 miejsce :)

ach, jakbym wsiadl do jakiegos wagonu :D moze za rok...

wooki - no to wjechałeś zaraz za mną na metę :icon_mrgreen: Po 2 bufecie odjechałeś mi na szosie pociągiem i nie byłem w stanie dogonić. Dopiero dogoniłem na podjeździe asfaltowym, ale chyba stanąłeś na ostatnim bufecie?

Końcówkę miałem słabą - na ostatnich 2km wyprzedziło mnie 5 osób :wallbash:

Powiem szczerze, że całkiem umęczył mnie ten maraton. Niestety po moście stało się tak, iż trafiłem do pociągu który raczej musiałem z 2 innymi osobami ciągnąć. Co chwila ktoś dojeżdżał lub odpadał. Nie byliśmy na tyle mocni aby się urwać na płaskim. Dopiero na ostatnich kilometrach wszystko się porozrywało, a jako ,że zmęczenie dawało o sobie mocno znać dojechałem mniej więcej w środku tej "mocniejszej" grupki z którą przemierzyłem praktycznie cały wyścig. Ostatecznie 44 open Mega. Z wyniku jestem zadowolony, gdyż start traktowałem treningowo.

Co do korku, 1 sektor dojeżdżał i chwilkę musiał czekać. Mimo wszystko szło to na bieżąco. Wiedziałem, że reszta będzie stać w korkach, jednak to co zobaczyłem na zdjęciach przerosło moje wszelkie wyobrażenia. Dramat!

stigzak - przeszarżowałem na tej szosie, i potem starałem się trzymać twoje koło. Na ostatnim bufecie zwolniłem, żeby nie rozjechać dzieci. Po przejściu pod Warszawską też mnie doszło kilku ale przy ZOO jednego z nich doszedłem. Potem już tylko oczy w korby i do mety. :)

Jak na takim zjeździe można się było wyglebić to nie wiem. Trzy gładziutkie tory puszczone na szagę w poprzek zbocza, puszczało się hample i tyle, na dole miało się 60km/h. Nic tam nie trzeba było robić tylko trzymać się kierownicy. A dużo ludzi tam sprowadzało, były co najmniej dwie ostre gleby... Jednak ogólny poziom umiejętności zawodników u Grabka jest o wiele niższy niż u Golonki, zresztą widać to praktycznie na każdym bikemaratonie - ilość obandażowanych szokuje :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...