miskov17 Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Jak tam przygotowania do szosowego maratonu? Byłem wczoraj objechać kawałek trasy, piachu praktycznie nie ma, jak popada może pojawić się błoto. Gdyby ktoś chciał objechać całą trasę, zapraszam jutro: http://www.forumrowerowe.org/topic/98694-bm-objazd-trasy/page__view__getnewpost Dla pierwszaków: trasa bardzo szybka, łatwa technicznie, bez jakiś większych zjazdów/podjazdów. Największym przeciwnikiem może być wiatr, najczęściej przez pierwszą połowę wieje w plecy i dopiero powrót daje popalić. Mini do przejechania dla każdego więcej info http://www.bikemaraton.com/imprezy/y/2010/eid/73/sub/trasa
miskov17 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Napisano 31 Sierpnia 2011 Dzisiaj objechałem traskę, bez niespodzianek. Nieco więcej piachu jest jakieś 400m po podjeździe przy j. swarzędzkim, zalecam jechać lewą stroną. Zjazd do doliny cybiny jest całkowicie przejezdny, bez kolein, więc śmiało można jechać bez hampli Mam tylko nadzieję, że przy wjazdach do lasu barierki będą pootwierane, inaczej zrobi się niezły bałagan... Pliki z trasą w 2 częściach: http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl/?topo_ha=20110849651123146 http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl/?topo_ha=2011081820133119
nikodem Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 no to do zobaczenia na starcie. Mój jedyny w tym roku start na góralu. Mam pytanie jak wygląda ustawianie w sektorach? Czy mam szansę nie stać na szarym końcu stawki mimo, że to będzie to dla mnie pierwszy maraton? Jestem licencjonowanym, zrzeszonym zawodnikiem.
Kosma Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 mozesz pogadac z organizatorami to Cie moze puszcza z lepszego sektora ,bo na pierszym maratonie to normalnie startujesz z 7 ostatniego sektora razem z kobietami i dziecmi.
stigzak Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Teraz już za późno - wg. regulaminu na 5 dni przed startem trzeba wysłać wyniki na @ z prośbą o zmianę. Ja wysłałem i na razie tylko dostałem info, że rozpatrują... Startuję pierwszy raz u Grabka i jak będzie ostatni sektor to będzie ciekawie
miskov17 Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 3.1. zawodnicy , którzy na min. 5 dni przed wyścigiem udokumentują swoje wysokie kwalifikacje w innych wyścigach MTB w postaci uzyskanych wyników , za zgodą organizatora mogą otrzymać prawo startu z wyższego sektora . Uwaga !!! dokumentacje wyników potwierdzających osiągnięcia zawodnika należy przesłać na min. 5 dni przed edycją w celu ewentualnej zmiany sektora startowego. (mailem sektor@bikemaraton.com.pl ) http://bikemaraton.com.pl/aktualnosci/nid/102 stigzak mnie już wyprzedził p.s zapraszam do ostatniego sektora, robim pociąg po starcie i hulaj duszo Trzeba jak najszybciej dojechać do przejścia pod warszawską, bo osoby jadące w dużych grupkach będą miały lekko mówiąc przerąbane.
Mathiu Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Haha może gdzieś się umówimy i wszyscy razem zrobimy ten "pociąg" Jaki dystans wybieracie? Mam też takie pytanie: startuje pierwszy raz, czy opłata startowa 60 zł – do poniedziałku poprzedzającego dzień startu 70 zł - od wtorku poprzedzającego dzień startu (w dniu startu maratonu, opłata dokonywana wyłącznie w Biurze Zawodów na edycji). to jedyna opłata startowa czy jest jeszcze jakaś inna opłata za chip itp?
stigzak Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Teraz opłata 70zł, dostajesz numer i jazda. Mój numer to 5514 więc podajcie swoje i wtedy jak mnie nie przeniosą możemy się razem ustawić Co do dystansu to mega i mam nadzieję, że wyleczę do końca lekkie przeziębienie
Mathiu Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Jeśli to jest ten numer tymczasowy to 5764. Ja się jeszcze zastanawiam nad dystansem giga ale zobaczymy w niedziele
Crazyk Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 70zł za taki "szosowy" maraton? Dużooo. Tym bardziej biorąc pod uwagę, że we wrześniu są jeszcze 2 maratony z serii Grand Prix Wielkopolski w okolicy
Mathiu Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 No drogo ale co zrobić... Trzeba było się zapisać na wszystkie imprezy to by wyszło czterdzieści kilka złotych na jeden start:)
stigzak Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 No niestety co zrobić mam nadzieję, że to nie będzie drugi Suchy Las. Do Koła i Łopuchowa (rzut beretem ode mnie) mi nie pasuje - tzn. nie będę w stanie prawdopodobnie jechać na rowerze. Wesele kuzynki i koleżanki
miskov17 Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 Do Koła zapłaciłbym drugie tyle za dojazd/żarcie itd. - wolę pojechać bm i sprawdzić jak ma się moja forma w tym roku Poza tym 50zł w GP wlkp to żadna łaska, nie masz żadnego pakietu startowego poza 0.5l wodą i bonem żywnościowym.
Klosiu Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Myślałem żeby jechać, ale odpuściłem. Trasa nudna, przejechana tysiące razy, już wolę się przejechać na ustawkę szosowców na Obornickie, też trasa nudna, ale jazda ciekawsza . Czy będzie zjazd w Gruszczynie? Myślałem żeby jakieś foty porobić jak ludzie będą glebić . A może ktoś zna jakieś ciekawe miejsca na trasie warte fotki?
RafalB Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Sponsor placi to sie jedzie, nawet jak plasko! Krakow tez niby mial byc plaski, a wypadlo to calkiem ciekawie, choc organizacyjne to srednio w porownaniu do Grabka. Btw. u Grabka jest liczony czas netto, wiec mozna i 7 startowac, a czas wykrecic, choc z czubem sie nie pojedzie. Ja bede 2 sektorze, w Bielawie nie poszlo najlepiej i do 1 nie udalo mi sie wejsc
bartek_1990 Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Szpica, pierwszy sektor, sprint na mini xD
nabial Napisano 1 Września 2011 Napisano 1 Września 2011 Ja bede 2 sektorze, w Bielawie nie poszlo najlepiej i do 1 nie udalo mi sie wejsc wez linke holownicza na nabiala chetnie skorzystam
nikodem Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 to do zobaczenia w 7 sektorze będzie tylko lewa/prawa wolna i tak całe mega
Piksel Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Po dobrym występie w Bielawie miałem jechać do Poznania, ale niestety moje kolano mi w tej chwili ledwo pozwala na chodzenie, a po za tym trasa nudna.Pojawię się chyba dopiero w Kielcach. P.S. pozdrowienia dla 4 sektora
mati199 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Również prawdopodobnie będę w Poznaniu, na maxa rezerwowym sprzęcie ale będę Waham się czy nie zabrać przełajówki przypadkiem ; ) Fajnie będzie się pościgać z ludźmi z forum
grzegorz1974paszek Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Rok temu Mega open wygrała przełajówka http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=2577
miskov17 Napisano 2 Września 2011 Autor Napisano 2 Września 2011 W zeszłym roku trasa biegła szutrówką a nie doliną cybiną, pewnie sporo straciłby w tym miejscu. Zobaczymy czy w tym roku też wygra bo nogę ma
stigzak Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Dostałem 3 sektor także z dziećmi nie wystartuję Do zobaczenia
nabial Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 a co w tej dolinie? bo ja juz semi, a nawet bardziej slicki zamontowalem podajcie numerki...moze ktos komus rzuci sie na oczy...102
stigzak Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 No moje duże koło chyba zobaczysz Jak będziesz w teamowych ciuchach 29 to pewnie z tłumu wyłuskam #5514
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.