Ecia Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Cove Handjob - nie mogę trafić na wersję z piwotami, a mnie taka byłaby potrzebna; z kolei w tym czeskim sklepie nie ma ramek, przynajmniej nie widzę... choć nawet gdyby były, to na Blizzarda nie byłoby mnie stać - chyba, żeby tę ramę przecenili minimum o połowę względem "normalnej" ceny :lol: . A Hammera, zdaje się, bez tej całej reszty nie sprzedają... Pozdrówko w potrzebie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 17 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jamis Exile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 He, no i znowu problem: u Jamisa ramki są za długie . Ale ja marudzę ... Pozdrówko pedantyczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Obawiam się, że przy Twoich wymaganiach pozostaje tylko Orłowski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Właśnie powoli dojrzewam do decyzji złożenia u niego zamówienia... a ściślej: zaczynam zbierać fundusze. Raczej mało realne, żebym się tej ramy doczekała w nadchodzącym sezonie (mowa o sezonie letnim) - ale cóż... nie ma co się rozmieniać na drobne; jak już ma być nowa ramka, to niech będzie w pełni zgodna z moimi oczekiwaniami, bez żadnych kompromisów . Raz, a dobrze ! Pozdrówko stanowcze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 http://www.bike2build.nl/toonartikel.php?id=14125 Z niewielką nadzieją, ale podaję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Dzięki, ale rozmiar nie ten, a i cena nie ta, jak na zwykłe CrMo ... Pozdrówko wymagające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wigry3 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 "Kona Cromoly Butted/Double Butted Cromoly, Co to za rurki i jakiej klasy?" Temat stary jak świat, ale może kogoś to zainteresuje. Rama kona smoke 2009 29er (butted cromoly) waży 2850g, co chyba oznacza, że jedynie rura podsiodłowa jest z butted cromoly. Pozostałe rurki są ze stali hiten, lub z nie cieniowanej cromoly. Widelec cromoly kona project two waży 1120g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 W jakim rozmiarze ta rama? Faktycznie ciężko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wigry3 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mała 18", w ogóle kona oszczędza, bo również w kona unit jest taka sama rama. Rok temu była na Dedacciai. Wcześniej jeździłem na ramie ze stali hiten, która ważyła prawie 3600g, więc jest mały postęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 O, to jak już Unita zdegradowali, musi być faktycznie kiepsko ... Nie śledzę na bieżąco informacji na stronie Kony - ale ciekawe, jaki los czeka (o ile już nie spotkał) Explosif... Jeszcze jakieś 3-4 lata temu temu ta rama była robiona z rurek SAT 14.5 (najwyższy jakościowo stop Deda dla ram MTB) - potem z o szczebel niższego COM 12.5, a teraz... Unit i Explosif to był wszak te same ramy, tylko, że Unit pod SS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.