chickenowa Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Poszukuję wygodnego, wylightowanego siodełka dla kobiety. Niestety moje 2 czołgi na których jeżdżę po parudziesięciu kilometrach mnie uciskają do tego stopnia, że nie mogę wysiedzieć Chciałabym dowiedzieć się na czym siedzą kobiety bo my mamy troszkę inną budowę anatomiczną i co innego nas boli podczas jazdy . Mam możliwość przetestowania tylko Selle Italia SLR i na tym moje możliwości testów się kończą Nie chciałabym sprawdzać siodełek portfelem, dlatego proszę o rady. Siodło powinno ważyć mniej niż 200g i mieścić się w cenie do 300zł-oczywiście im tańsze tym lepsze Oprócz wspomnianego wyżej SLRa biorę pod uwagę również Tioga Spyder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Każdy ma inną budowę anatomiczną jak już sama wspomniałaś. Nawet polecane siodełko przez inną kobietę dla Ciebie może okazać się niewygodne. Nie pozostaje nic innego jak samemu na własnej skórze (znaczy tyłku) i portfelu przetestować kilka siodełek. Czasem jest tak, że siodełko jest niewygodne, ale w psychice zakorzeniona jest niska masa siodełko 130g i mniej, dzięki czemu staje się wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jednak byłabym wdzięczna za jakieś opinie kobiet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jawna dyskryminacja!;( Kiedy Pixon, mówi samą prawdę. Proponuje zastanowić się co przeszkadza w obecnych siodełkach, gdzie boli, gdzie obciera. Następnie szukać takich co wyglądaja iż mogły by eliminować te wady. A czemuż to tylko SLR? Jesteś z Łodzi jak widzę, podjedz do FR Shopu, zagadaj z chłopakami myślę że ci pomogą wybrać i dadzą się przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Bzdura nikt Ci nie da siodełka do domu na przejażdżkę, mimo, że mam z chłopakami z fr-shopu dobre układy to i tak taka opcja nie wchodzi w grę. Jedyna możliwość to przetestowanie siodełek fizik'a z dynamo (po uprzedniej wpłacie kaucji), bo oni mają je na testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 A kto powiedział że do domu... Wiem że aby dobrze sprawdzić co i jak, to by tak trzeba. Jednak samo przymierzenie się do siodła, daje pewne pojęcie. A to jest możliwe, bo sam się przymierzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Problemy z bolącym tyłkiem zaczynają się po godzinie, dwóch jazdy, czasem i więcej czasu na to potrzeba. Także takie testowanie w sklepie przez 10 minut, uwierz nic nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 @Minor Nie wiem o jakiej dyskryminacji mówisz. Znałam zdanie Pixona nie od dziś ale chciałam, żeby swoje propozycje podsunęły mi jakieś dziewczyny. Co w tym złego? Przez pierwsze pół godziny i moje siodełka są super wygodne. Problemy zaczynają się gdy jeżdżę dłużej, np godzine non stop-tak jak to wspominał Pixon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Z Łodzi do Wwy jest rzut beretem, a w Airbike można przetestować sporo siodeł, w tym dedykowanych paniom. Np. http://www.rowerowysklep.pl/czesci-siodelka-siodlo-specialized-ariel-expert-wmn-black-11-o_l_211_5311.html Jeżeli się nie ścigasz i szukasz siodła na dalekie wypady, to nie przesadzałbym z wagą (w dół), bo te kilkadziesiąt gram nikogo nie zbawi - a przekute na komfort może zaoszczędzić tego co chcesz zaoszczędzić. Czyli bólu Co do Spydera to bym przemyślał. Raz, że wcale nie musi okazać się wygodne, a dwa że Tioga zaleca wymianę na nowe co rok. To wiele mówi o jego wytrzymałości ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Ariel to zdrowy kloc, powyzej 300g. Juz lepiej wypadaja Ruby 200g i Jett 225g dla 130mm szerokosci. Zobacz na czym jezdza pro panie, np. Majka na slr carbonio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Etam kloc http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=47294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Sorry, patrzylem na inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.