Skocz do zawartości

[siodełko]wylightowane dla kobiety

chickenowa

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję wygodnego, wylightowanego siodełka dla kobiety.

Niestety moje 2 czołgi na których jeżdżę po parudziesięciu kilometrach mnie uciskają do tego stopnia, że nie mogę wysiedzieć <_< Chciałabym dowiedzieć się na czym siedzą kobiety bo my mamy troszkę inną budowę anatomiczną i co innego nas boli podczas jazdy :whistling: . Mam możliwość przetestowania tylko Selle Italia SLR i na tym moje możliwości testów się kończą :icon_cool: Nie chciałabym sprawdzać siodełek portfelem, dlatego proszę o rady.

Siodło powinno ważyć mniej niż 200g i mieścić się w cenie do 300zł-oczywiście im tańsze tym lepsze

Oprócz wspomnianego wyżej SLRa biorę pod uwagę również Tioga Spyder

• Mod Team

Każdy ma inną budowę anatomiczną jak już sama wspomniałaś. Nawet polecane siodełko przez inną kobietę dla Ciebie może okazać się niewygodne. Nie pozostaje nic innego jak samemu na własnej skórze (znaczy tyłku) i portfelu przetestować kilka siodełek. Czasem jest tak, że siodełko jest niewygodne, ale w psychice zakorzeniona jest niska masa siodełko 130g i mniej, dzięki czemu staje się wygodne :thumbsup:

Jawna dyskryminacja!;(

Kiedy Pixon, mówi samą prawdę. Proponuje zastanowić się co przeszkadza w obecnych siodełkach, gdzie boli, gdzie obciera. Następnie szukać takich co wyglądaja iż mogły by eliminować te wady.

A czemuż to tylko SLR? Jesteś z Łodzi jak widzę, podjedz do FR Shopu, zagadaj z chłopakami myślę że ci pomogą wybrać i dadzą się przejechać.

• Mod Team

Bzdura nikt Ci nie da siodełka do domu na przejażdżkę, mimo, że mam z chłopakami z fr-shopu dobre układy to i tak taka opcja nie wchodzi w grę. Jedyna możliwość to przetestowanie siodełek fizik'a z dynamo (po uprzedniej wpłacie kaucji), bo oni mają je na testy.

@Minor

Nie wiem o jakiej dyskryminacji mówisz. Znałam zdanie Pixona nie od dziś ale chciałam, żeby swoje propozycje podsunęły mi jakieś dziewczyny. Co w tym złego?

Przez pierwsze pół godziny i moje siodełka są super wygodne. Problemy zaczynają się gdy jeżdżę dłużej, np godzine non stop-tak jak to wspominał Pixon...

Z Łodzi do Wwy jest rzut beretem, a w Airbike można przetestować sporo siodeł, w tym dedykowanych paniom. Np. http://www.rowerowysklep.pl/czesci-siodelka-siodlo-specialized-ariel-expert-wmn-black-11-o_l_211_5311.html

Jeżeli się nie ścigasz i szukasz siodła na dalekie wypady, to nie przesadzałbym z wagą (w dół), bo te kilkadziesiąt gram nikogo nie zbawi - a przekute na komfort może zaoszczędzić tego co chcesz zaoszczędzić. Czyli bólu ;)

Co do Spydera to bym przemyślał. Raz, że wcale nie musi okazać się wygodne, a dwa że Tioga zaleca wymianę na nowe co rok. To wiele mówi o jego wytrzymałości ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...