bruce95 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Posiadane przeze mnie wyżej wymienione hample, a właściwe głównie przedni ostatnio zaczeły tracić na skuteczności tzn. przy 25km/h i więcej słabo hamują i w miare spadania prędkości skuteczność wzrasta no i co jakiś czas popiskują. Próbowałem już czyszczenia tarcz spirytusem salicylowym i acetonem- z niewielkim skutkiem. Co powinienem zrobić? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Może klocki się skończyły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Może klocki się skończyły? chyba nie bo przy ok.7k/h są w stanie przyblokować koło. Zrobiłem już na tych hamplach 1300km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 OMG.. sprawdź czy jeszcze coś z nich zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy102 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jeśli z tych klocków coś zostało to przeczyść je drobnym papierem ściernym. I to samo zrób z tarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jeśli z tych klocków coś zostało to przeczyść je drobnym papierem ściernym. I to samo zrób z tarczą. klocki mają aktualnie po 2,5mm więc zrobię tak jak piszesz rudy102 i oprócz tego je jeszcze wypalę, zobaczymy czy pomoże. przy jakiej grubości klocki będą się nadawały do wymiany? Dzięki za pomoc, hample hamują aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.