Skocz do zawartości

[Łańcuch] Jaki wybrać do kasety - ile ogniw

doin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chce kupić Kasetę 14/28 (7 rzędowa) Jaki do niej wybrać łańcuch ile powinien mieć ogniw obecnie mam kasetę 13/34 i mam do tego łańcuch 114 ogniw . Proszę o pomoc . Pozdrawiam

Napisano

Jak kaseta Shimano to łańcuch też Shimano. Jak SRAM To też SRAM. W takim zestawieniu najlepiej wchodzą biegi.

Bardzo dziwną zmianę robisz z tą kasetą. Z lepszej na gorszą, ale rozumiem że tej o szerszym zasięgu działania nie możesz kupić.

Liczyłeś ogniwa w tym łańcuchu czy podajesz dane z pudełka? Ja kupuje też 114 ogniw mam kasetę 34 i przy zakładaniu muszę o kilka ogniw skracać.

Ale co do długości to nie ma zasad. Zależy od roweru. łańcuch nie powinien wisieć przy 1 z przodu i 7 z tyłu, jak tez powinien dać radę włączyć

3 z przodu i 1 z tyłu.

• Mod Team
Napisano

Jak kaseta Shimano to łańcuch też Shimano. Jak SRAM To też SRAM. W takim zestawieniu najlepiej wchodzą biegi.

Nie jest to wcale konieczne.

Jeżeli wrzucisz na korbie 1 a na kasecie/wolnobiegu 7 to wózek od tylnej przerzutki musi być równolegle z podłożem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...