Skocz do zawartości

[licznik]

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję dobrego wytrzymałego licznika za 60-100zł. Zalerzy mi na takich funkcjach jak prędkość max., średnia prędkość, max dystans, zegar itd...

Oczywiście dobrze by było żeby licznik był nie za duży, wytrzymały no i ładny, mam szaro czarny rower i czerono żółty licznik by nie pasował...

pozdr

Ja proponowal bym cos takiego: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=81796653 Sam zastanawiam sie nad jego kupnem...

Jak gadałem z gościem z Bikemana to zdecydowanie odradzał mi Trelocka. Mówił że mają dużo reklamacji i chyba się wycofają ze sprzedaży produktów tej marki. Głównie siada elektronika (w licznikach) a lampki pękają.

Jak gadałem z gościem z Bikemana to zdecydowanie odradzał mi Trelocka. Mówił że mają dużo reklamacji i chyba się wycofają ze sprzedaży produktów tej marki. Głównie siada elektronika (w licznikach) a lampki pękają.

O to dzieki za uprzedzenie trzeba bedzie sie zastanowic nad czyms innym na pewno SIGM ale jeszcze nie wiek ktory model. Szkoda ze do przedwodoych nie daja termometru. Czasami by sie sprzydal.

A co sądzicie o cateye??? Dobre są... Miałem jakiś czas lampki tej firmy i się sprawdziły(dopóki ich gdzieś nie zgubiłem :029: :029: )...

Te trelocki fajnie wyglądają ale gdzieś słyszałem że są awaryjne tzn często się wyłączają i puźniej nie można ich włączyć, a teraz wy też mówicie że są zawodne...

pozdr

tak jak poprzednicy mądrze pisali SIGMA BC1200 lub BC1600 ,ew. mozejakis cat Eye. Żadne inne firmy robiące liczniki nie są na razie konkurencją dla nic. Sigmy to sprawdzony towar ,który większość użytkownikówsobie chwali. Miałem BC400 tani ,dobry ,wytrzymały licznik-sprzedałem i obecnie rozważam kupno BC800/BC1200. :wink:

Ja osobiście polecam Cat Eye VELO8, super licznik, kupiłem w sklepie rowerowym za ok.80zł. Ma wszystko, co potrzeba (a nie tak jak w tańszych sigmach, że brakuje prędkości średniej!) i w dodatku pomiar spalonych kalorii. Nie wiem na ile to jest dokładne, ale fajny bajer. Aha, i jeszcze ciągłe porównanie prędkości aktualnej do średniej, sygnalizowane strzałką na ekranie.

Licznik porządnie wykonany, nie miałem z nim żadnych problemów. Jak będę miał czas to napiszę test.

pozdr

Witam

też się zastanawiam na zakupem Sigmy 1606L uważam że jest to najlepszy wybór w tej cenie, dodali chip jako pamięć, podświetlenie i pare innych, poczekam chyba jeszcze na wersje bezprzewodową bo jak na razie nie ma takiej w sprzedaży...

Rozwaz liczniki firmy ECHO np Echo-F7 lub wyższy model. F7 mogę polecić bo sam mam od 3 lat, niestraszny mu deszcz, śnieg, mróz -20*C czy lądowanie na glebie. liczniki są niedrogie, pojawiają się na allegro, a ostatnio nawet widziałem że można bez problemu dokupić do nich zapasową podstawkę z przewodem.

Nie wiem tylko czemu są tak mało popularne...

Polecam Sigme. Sam mam starenka 700tke (chyba juz z 5 lat). Przy -15 i paru upadkach w snieg zaczela siadac, tzn wyswietlacz przestal nadazac ze wskazaniami i przyciski zamarzly. Po przyjsciu do domu, jednak wszystko odpuscilo, dystans sie zgadzal (zawsze ta sama trasa) predkosc, czas, rowniez.

Dokładnie :P Sigmy, a w tym wypadku model BC 1600 mozna zamocować na mostku- takie info dostałem od znajomego, który posiada właśnie ten licznik. W sklepach takich zwykłych ceny są dość wysokie od 130-150 zeta. Tańszym wyjściem jest zakup przez neta i z niego właśnie skorzystam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...