DezeRRter Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam! Mam problem z rowerkiem, a dokładnie z biciem przy hamowaniu. Posiadam hamulce V-Brake'i, problem jest taki że gdy hamuje przednim hamulcem to odczuwam bicie z okolicy amortyzatora,w miejscu gdy trzymam zaciśnięty hamulec i poruszam rowerem przód-tył to widać jak porusza się dolna część amortyzatora względem górnej. Nie rozbierałem gdyż nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Jeśli chodzi o konserwację amorów to nie mam zielonego pojęcia, także liczę na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Co to za amortyzator, i jaki mniej więcej przebieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 to się nazywają luzy na amortyzatorze zapewne tani amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jak chcesz je usunac musisz kupic nowy amortyzator bo nie mozna ich usunac tanim kosztem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DezeRRter Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Znaleźć nazwę producenta będzie ciężko gdyż nie mam pojęcie gdzie na amorze może się znajdować, ale rower ma od około 4 lat, a w tym roku sporo jeździł także ciężko określić dokładny przebieg. Myślę że ok. 5 tysięcy km zrobione jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jeżeli nie jest zbyt wysokich lotów to dostał konkretnych luzów, nic nie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DezeRRter Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A jaki amortyzator możecie polecić do roweru MTB do 200zł? Czy można jakoś na nim jeździć aż do wymiany na nowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djkraszinio Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 za 200zł to tylko taki http://allegro.pl/suntour-xcr-lo-z-blokada-hydraul-bialy-wawa-i1771418006.html też nie jest to jakiś cud techniki ale jakoś tam działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DezeRRter Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Panowie nie uwierzycie... Odkręciłem kierownicę, ściągam amora od dołu a tu co... cały wianek się rozsypał sprawdzałem trochę amortyzator czy ma luz i jest sztywny:) także póki co to wianek z kulkami do wymiany i stąd pytanie czy można kupić taki wianek do amorów w sklepie rowerowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 wianek sterów, tak mozna, ale zabierz stary do sklepu zeby dobrali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.