Skocz do zawartości

[plecak] ,,miejski''

Jogurcik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem wszystkim, wiem, że jest kilka podobnych tematów, ale w żadnych z nich nie znalazłem rozwiązania dla siebie, więc zakładam nowy. A więc, szukam plecaka na dłuższe wycieczki na rower i do szkoły. (spotkałem się z określaniem takiego plecaka miejskim, stąd nazwa tematu) Od plecaka wymagam:

-pojemność 15-20l minimum, najlepiej około 25, może nawet do 30 być

-dobrej, a nawet bardzo dobrej wentylacji pleców, (najlepiej taka siatka oddzielająca plecy od plecaka, jak w systemie Deuter AirComfort) bo do szkoły dojeżdzam około 10km + obowiązkowo ramiona z siatki

-mocowanie kasku trochę by pomogło, ale niezbędne nie jest (mimo to mogę dołożyć do podobnego plecaka, jeśli będzie miał mocowanie) (kask oczywiście klasyczny MTB, Merida Champion)

-bukłaka raczej nie będę używał, wolę obciążyć rower bidonami niż siebie ;)

-pas biodrowy by się przydał, ale nie jest konieczny

-wbudowany pokrowiec przeciwdeszczowy też mógł by się przydać, ale może być i oddzielnie ;)

-cena nieprzekraczająca 250zł :icon_wink:

Napisano

Nie mogę już edytować, a chciałem zapytać, czy miał ktoś do czynienia z plecakiem Campus Cafar? jak w nim z wentylacją? pytam głównie o nią, bo to chyba jedyna rzecz której nie można sprawdzić bez kupna...

Napisano

Ostatnio zakupiłem taki oto plecaczek: Nitro Capmus http://allegro.pl/oryginalny-plecak-nitro-campus-kurier-0zl-promocja-i1765806943.html#gallery i jestem z niego bardzo zadowolony.

Posiada pas biodrowy, świetny system nośny, wbudowany pokrowiec przeciwdeszczowy, miejsce na bukłak (nie ma go w zestawie) oraz w miarę dobry system wentylacji pleców, chociaż nie ma takiego plecaka, żeby plecy się nie pociły :blush: . Jedynym minusem jak dla mnie to jest trochę za mały jak na moje potrzeby (mógłby być odrobinę bardziej pojemny), aczkolwiek nie żałuję zakupu.

Napisano

Fjord Nansen Bikki 25l (brak pokrowca, trzeba dokupić), Onund 30l (też brak pokrowca), Frekki 30l (tu brak regulacji wygięcia plecaka).

Mam Bikki i jest ok, ale bez rewelacji. Segregator wchodzi bez problemu, ba nawet pudła z butami ;) Jak się zrezygnuje z wentylacji pleców, to można więcej upchać (na dzień dobry warto wypruć gumki przy paskach regulacyjnych). Średnio wygodna przednia kieszeń, zwłaszcza jak się kurtkę lub kask wiezie. Jak lubisz chodzić z paskiem w spodniach, to może się niewygodnie chodzić ("podpórka" pleców zahacza o spodnie/pasek) i lepiej zrezygnować z zapinania pasa biodrowego, a plecak trochę opuścić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...