Faraday Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam Dzisiaj, przechodząc obok roweru sąsiada, przypiętego na klatce, zauważyłem coś czego wcześniej nie dostrzegłem A mianowicie ma jakieś zabezpieczenie które spina łańcuch z tylnymi widełkami ramy. Popatrzyłem na to i uznałem, że to genialne bo uniemożliwia odjechanie rowerem bez zdjęcia tego zabezpieczenia Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim, więc proszę was, powiedzcie mi coś więcej o tym, jak to się nazywa i za ile można takie coś kupić
krism4a1 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Dał byś zdjęcie (chociaż komórką). Jakoś nie widzę tego w użytkowaniu, spinanie łąńcucha do ramy? przecież to musi być całe uświnone w smarze.
Faraday Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Napisano 29 Sierpnia 2011 Dam schemat (nie śmiejcie się ) jak to mniej więcej wygląda. To brązowe to zabezpieczenie http://imageshack.us/photo/my-images/16/beztytuulum.png/
dziobolek Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Czy genialne...??? Może uniemożliwia jazdę, ale nie prowadzenie roweru Pozdrówka!
nieborak Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 A nie chodzi o napinacz łańcucha? Może lepiej spytaj sąsiada co to za wynalazek, będzie prościej...
PoleK Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 w jakim miejscu ma to uniemozliwiac jazde niby? :| wyglada jakby koles mial napinacz taki "budzetowy"
Niedzwiedz1 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Jakby to nie działało, to jednak lepsze będzie chyba zabezpieczenie spinające koło z tylnym trójkątem, mocowane w okolicach tylnego hamulca - uniemożliwia jazdę i prowadzenie roweru.
dziobolek Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 w jakim miejscu ma to uniemozliwiac jazde niby? :| Używając pedałów do "pyndalowania"... Pozdrówka!
PoleK Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 w jaki sposob to uniemozliwia pedalowanie? serio, nie kumam?
dziobolek Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 w jaki sposob to uniemozliwia pedalowanie? serio, nie kumam? Może to być coś w rodzaju "klampy", która blokuje łańcuch... Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.