krzywybajbus Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 witam ponownie. jak przystało na rozwijającego się bikera nadejszła pora na zmianę amora. ciężki wybór. -marzocchi xc600 tst2 -epicon eld -tora 318 -tora 302 -first air -raidon -marzocchi 22 lo -marzocchi 44 lo a może ktoś ma lepsze typy proszę o pomoc w wyborze obecnie XCR magnesium i chyba najwyższa pora go zmienić. moja waga to 90kg głównie XC/AM. z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 ja celuje w epicon/raidon - w sumie, zalezy czy bardziej Ci zalezy na 150zl czy na 500g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywybajbus Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 raczej -500g lepiej brzmi. dużo jest o rst first air ale jakoś brak zaufania z kolei tora 318 troszku ciężka. i jeszcze piwoty muszą być więc mały wybór. wiem na pewno że waga poniżej 1700 wskazana by była. carbonik zakupiony (sztyca,mostek,kiera). nie po to człek zbijał wagę żeby teraz dokładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 jak pivoty to jednak First... chyba ze wytargasz gdzies epicona z pivotami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywybajbus Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 powiem tak : człowiek czytając forum poszukuje kierunku. i jak dotychczas zdawało to egzamin, korba, przerzutki, hamulce, ale jeśli chodzi o amor to kompletnie nie wiadomo o co chodzi. nie ma konkretów. jeden opisuje epicon-rewelka, drugi-first, trzeci-dart, i co ciekawe to jeden zaprzecza drugiemu i trzeciemu ale nikt nie opisze np: 75>xxx 85>xxx 85+xxx. ile by to ułatwiło. wiadomo przecież że każdy biker waży inaczej i nie rozumiem tematów [amor]-poszukuję dobrego dla bikera 85+ a wypowiadają się przepraszam za określenie "kurczaki po 60". może zrobić jakiś ranking - tu do admina - amorów wg wagi i techniki użytkowania. może warto ostatnio trafiłem first'a platinum używkę za 850pln czy warto ?? pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 powietrzniaki podejda pod kazda (rozsadna) wage - roznia sie sztywnoscia, ktora mniej wiecej mozna okreslic po wadze, srednicy goleni, i materialach... chociaz nieraz bywa to mylace. waze 80kg i strzelam obecnie w Epicona, chociaz mam lekkie obawy bo to juz waga lekka jednak... ale z 2 storny ludzie jezdza i nie narzekaja a to jednak 500g mniej niz Raidon, a tylko 150zl roznicy. Firsta bym sie np bal pod siebie wsadzic, wyglada jakos tak gorzej niz Epicon, waga podobna, cena nizsza... a lubie czasem ostro pocisnac po "dziurkach" (pozostalosc z jazdy FR:D) ale przez to nie jestem obiektywny:/ jesli jezdzisz typowe XC, to wzialbym Firsta, a czy tanio... velo.pl, sprawdz ile kosztuje u dystrybutora, uzywki (prawie nowki) nieraz sie pojawiaja na allegro w cenach 350-750zl zaleznie od wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzywybajbus Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 mam w tej samej cenie epicona i xc600tst2 . który lepszy ? bo firsta chyba odpuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 epicon ktory rocznik? jak po 09 to brac moim zdaniem, marzocchi do XC jakos mi nie podchodzi, wszystkie modele sa takie nijakie... no i raczej malo ludzi na nich jezdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 może zrobić jakiś ranking Takie rankingi są tylko trzeba poszukać, my nie będziemy ich dublować. http://www.mtbr.com/cat/suspension/2009-forks/pls_6513crx.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.