Skocz do zawartości

[amortyzator] pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie. jak przystało na rozwijającego się bikera nadejszła pora na zmianę amora. ciężki wybór.

-marzocchi xc600 tst2

-epicon eld

-tora 318

-tora 302

-first air

-raidon

-marzocchi 22 lo

-marzocchi 44 lo

a może ktoś ma lepsze typy :rolleyes:

proszę o pomoc w wyborze obecnie XCR magnesium i chyba najwyższa pora go zmienić. moja waga to 90kg głównie XC/AM.

z góry dziękuję

raczej -500g lepiej brzmi. dużo jest o rst first air ale jakoś brak zaufania z kolei tora 318 troszku ciężka. i jeszcze piwoty muszą być więc mały wybór. wiem na pewno że waga poniżej 1700 wskazana by była. carbonik zakupiony (sztyca,mostek,kiera). nie po to człek zbijał wagę żeby teraz dokładać :icon_mrgreen:

powiem tak :

człowiek czytając forum poszukuje kierunku. i jak dotychczas zdawało to egzamin, korba, przerzutki, hamulce, ale jeśli chodzi o amor to kompletnie nie wiadomo o co chodzi. nie ma konkretów. jeden opisuje epicon-rewelka, drugi-first, trzeci-dart, i co ciekawe to jeden zaprzecza drugiemu i trzeciemu ale nikt nie opisze np: 75>xxx 85>xxx 85+xxx. ile by to ułatwiło. wiadomo przecież że każdy biker waży inaczej i nie rozumiem tematów [amor]-poszukuję dobrego dla bikera 85+ a wypowiadają się przepraszam za określenie "kurczaki po 60". może zrobić jakiś ranking - tu do admina - amorów wg wagi i techniki użytkowania. może warto :thumbsup:

ostatnio trafiłem first'a platinum używkę za 850pln czy warto ??

pomocy :wallbash:

powietrzniaki podejda pod kazda (rozsadna) wage - roznia sie sztywnoscia, ktora mniej wiecej mozna okreslic po wadze, srednicy goleni, i materialach... chociaz nieraz bywa to mylace.

waze 80kg i strzelam obecnie w Epicona, chociaz mam lekkie obawy bo to juz waga lekka jednak... ale z 2 storny ludzie jezdza i nie narzekaja a to jednak 500g mniej niz Raidon, a tylko 150zl roznicy.

Firsta bym sie np bal pod siebie wsadzic, wyglada jakos tak gorzej niz Epicon, waga podobna, cena nizsza... a lubie czasem ostro pocisnac po "dziurkach" (pozostalosc z jazdy FR:D) ale przez to nie jestem obiektywny:/

jesli jezdzisz typowe XC, to wzialbym Firsta, a czy tanio... velo.pl, sprawdz ile kosztuje u dystrybutora, uzywki (prawie nowki) nieraz sie pojawiaja na allegro w cenach 350-750zl zaleznie od wersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...