NIEDZWIADEK Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam piszę tak z ciekawości. Kupiłem rowerek http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=12 w rozmiarze 21.5' śmiga mi się na nim całkiem całkiem. zmieniłem w nim amorek na EPICONA no i siodełko na bardziej w moim stylu. mam do Was pytanko co sądzicie o geometrii tego roweru i osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja słyszałem że ramy Kellys'a pękają, lecz sam tego nie doświadczyłem. Ciekawe czy to prawda z tą wagą 12,76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ramy KELLYS nie pękają miałem wcześniej jeszcze dwa rowerki tej firmy i nic a moja waga to w granicach 100kg, więc to tylko plota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Na pewno nie plota. Poczytaj sobie na forum i popytaj w profesjonalnych skelpach rowerowych, to że tobie nie pękały to miałeś szczęscie, ale to nie znaczy, że nie pękają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 poszukaj kogoś na forum kto napisał ( mi pękła rama KELLYSA ) bo wszędzie gdzie coś czytałem to było coś w stylu "słyszałem że rama kellysa pęka" lub "kolega mówił że jego koledze pękła rama" więc sobie daruj. No i faktycznie muszę mieć dużo szczęścia może zagrać w totka ,6-tka murowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Od 4,5 roku posiadam tego kellysa - Magic rocznik 2006, ramka cieniowana, ale nie hydroformowana. Nie jest zbyt sztywna, w przypadku v-brake'ow tylnie widelki wyginały się przez co musiałem kupić booster, lakier jest bardzo słaby, rama razem z miskami sterów bez haka waży 1906g. Jak na taką wage szału nie ma ale geometria jak dla mnie za######ista, rower bardzo zwinny, zwrotny, szybko się zbiera, na podjazdach daję radę. Osprzęt jak osprzęt, większość już wymieniłem. Parę lat temu kellysy były bardziej opłacalne - tańsze, a swój kupiłem sporo poniżej ceny katalogowej. Z roku na rok osprzęt w tych samych modelach był porównywalny, albo gorszy - ale cena rosla.. więcej magiców (akurat z 2006) i opinii znajdziesz w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/11858-rower-kellys-magic-2006/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Od 4,5 roku posiadam tego kellysa - Magic rocznik 2006, ramka cieniowana, ale nie hydroformowana. Nie jest zbyt sztywna, w przypadku v-brake'ow tylnie widelki wyginały się przez co musiałem kupić booster, lakier jest bardzo słaby, rama razem z miskami sterów bez haka waży 1906g. Jak na taką wage szału nie ma ale geometria jak dla mnie za######ista, rower bardzo zwinny, zwrotny, szybko się zbiera, na podjazdach daję radę. Osprzęt jak osprzęt, większość już wymieniłem. Parę lat temu kellysy były bardziej opłacalne - tańsze, a swój kupiłem sporo poniżej ceny katalogowej. Z roku na rok osprzęt w tych samych modelach był porównywalny, albo gorszy - ale cena rosla.. więcej magiców (akurat z 2006) i opinii znajdziesz w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/11858-rower-kellys-magic-2006/ Dzięki już czytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 To tak rower ok. Lepsza korba mogła by być. Waży 12.76 mój może trochę mniej ze względu na mniejszą ramę. Rower mógł by mieć lepszą korbę. Jestem zadowolony z zakupu. Mam pytanie trze ci łańcuch o przerzutkę? Bo mi lekko tak. Dziwne bo zauważyłem to dzisiaj jak wyjechałem z serwisu. Serwisant zawalił sprawę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 o którą przerzutkę i napisz na jakim przełożeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.