Skocz do zawartości

[koło/dętka] Kross Hexagon V3 850zł.

karlik13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę o pomoc co mam zrobić.Od kilku dni dziurawi mi się dętka na tylnim kole założyłem już droższą dętkę i grube opony. Ale niestety nic to nie pomogło.Ponieważ rower kupiłem w maju więc jest na gwarancji czy to może być wina koła(a może wentla).Niestety nie jeżdżę "do upadłego" ponieważ jestem po 2 udarach mózgu więc jeżdżę jak dziecko pomału i krótko.

Napisano

Sprawdź oponę może poszedł oplot i dziurawi ci dętkę, dętką jest posypana lakiem aby się nie poruszać w oponie, skoro wymieniłeś dętkę problem z wętlem można wykluczyć. Dlatego reasumując polecam sprawdzić oponę(ew. jeżeli będzie taka potrzeba wymienić) o ile się nie mylę w Hexach montują słabe oponki Rubena więc całkiem możliwe ze poszła ci opona.

Napisano

Z tego co wyczytałem to opony i dętki już uległy wymianie "założyłem już droższą dętkę i grube opony" więc chyba w oponie nie ma co szukać, oby.

Zauważyłeś w którym miejscu dętka ma dziurkę? Masz owijkę na feldze? Być może końcówki szprych dokonują zniszczenia, lub jakiś inny zadzior. Może masz za niskie ciśnienie w dętce i koło "dobija" i dochodzi do przygniecenia dętki, lub jak to z nową moda gadają następuje "złapanie snejka" ;)

Zdrówka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...