mtb19 Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 jestem zainteresowany jakich firm izotoników spożywacie w trakcie wysiłku poproszę o porady
iza121 Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Iso active (activlaba), oshee, aptonia hydra energy i endurance (decathlon)
Bocieq Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja używam HOT (ActivLab, ten od tych saszetek isoactive ) 1kg za ok. 20 zł, starcza na 17 litrow, a na serio pomaga, moim zdaniem nie ma sensu wiekszego powerade czy isostar w plynie, mozna miec znacznie lepszy w dzialaniu i w dodatku bardziej oplacajacy sie polecam poszukac izotoników po sklepach z odzywkami typowo na silownie. HOT, smak grapefruitowy uzywam juz od dłuższego czasu i polecam.
slababateria Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja się podepnę - jakie tabletki polecacie? Liczą się - niska cena, oczywiście muszą działać i "klasyczny" smak (mam ograniczoną ilość smaków jakie toleruję - interesują mnie bezsmakowe/jabłko/pomarańcza/cytryna). Ważna jest możliwość kupienia jakiejś większej ilości przez Internet w niższej cenie.
Arni220 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 O ile mnie pamięć nie myli to specyfiki takie jak Oshee, 4Move i inne dostępne w sklepach spożywczych to nie izotoniki tylko napoje energetyczne. One praktycznie nie zawierają żadnych minerałów tak jak Isostar czy HOT ale mają w zamian dużo kofeinny i tauryny (o ile dobrze pamiętam)
kubek20 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Pamięć cię myli 4move, oshee i powrade to izotoniki, nie mają ani tauryny, ani kofeiny. Ja piję isostara i gatorade jeśli nie ma (od biedy oshee), nie lubię zaklejających izotoników jak np. powerade
macias95 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja również polecam isostara, a jak go nie mam to piję wodę z miodem, cytryną i solą.
slababateria Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Dzięki za pomoc, jutro jadę do Decathlonu na zakupy. (a co sądzicie o Isostarowych batonach?)
PatrykLegnica Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja zamiast batona isostar, wolę się napić carbo + opcjonalnie jakiś baton musli jak Corny czy Nestle. A jako izotonik oczywiście Isostar, kiedyś próbowałem tego izotonika z Decathlonu, zdecydowanie nie polecam, chociażby ze względu na walory smakowe
Sol Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Isostar w proszku, a jeżeli gotowiec, to nie za słodki - głównie Gatorade. Powerade tylko na kaca Z mojego punktu widzenia ważne jest żeby nie były słodzone aspartamem i zawierały magnez.
morfish Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Isostar w tabletkach na trasę i Gatorade. Ostatnio jak kupowałem w CRC dostałem darmowe próbki tego http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=42650 świetnie gasi pragnienie, orzeźwia, nie jest słodkie i zawiera sporo mikroelementów. Nie widziałem w krajowej dystrybucji, a szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.