Parton Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam. Poszukujemy roweru crossowgo (przełajowego) dla dziewczyny (178 cm wzrostu) w cenie do 1700 zł. Rower chcemy kupić z myślą o dłuższych kilkudniowych wycieczkach dlatgo zależy nam przedewszystkim na tym, alby lekko chodził, był szybki i niezawodny. Będzimy jeździć główni po alfalcie (bardzo różnej jakości). Modele które rozważamy to: 1. Kelly Kappa (1299 zł) 2. Unibike Crossfire (ok 1300 zł) 3. Unibike Viper (ok 1700 zł) Kelly wydawał się mieć bardzo małe opory ruchu, z kolei Crossfire i Viper z tego co słyszliśmy mają bardzo dobry osprzęt. Chcemy zapytać o Waszą opinię nt. tych rowerów (który najbardziej warto kupić - bardziej niż ceną kierujemy się tym, żeby zakup był trafiony i żeby rower posłużył długo). Jak się ma w lekkości jazdy Crossfire do Kellysa oraz czy różnica między Crossfire i Viperem jest odczuwalna (te 400 zł dopłacamy za wyższą niezawodność, czy za lepszy komfort jazdy)?. Pozdrawiamy
dziobolek Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Kellysa JA bym sobie odpuścił. Jedynie Unibike jest OK, a najbardziej model Viper. Poza tym, zerknij jeszcze tutaj http://velo.pl/rowery/?id=557 http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=455 może coś Ci przypadnie do gustu. Pozdrówka!
brt0555 Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Enigma fajna ale przekracza duzo budzet, dlatego proponuje przymierzyc sie do Unibike'ow jesli Ci sie podobaja, wersja Vipera Gts od zwyklego poza rama sie nie rozni, wiec moge Ci napisac szczerze,ze rower za ta kwote jest super, ja jestem ze swojego zadowolony, a sam mialem dylemat czy brac drozszego Kellysa Neosa, jednak wybralem Vipera. Crossfire tez fajny no i mniejsza kwota, jak masz zamiar dokupic sobie jakas torbe, czy blotniki, licznik to warto pomyslec czy nie lepiej wziac tanszego a rowniez dobrego za ta kwote, a za reszte doposazyc sobie rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.