tomke1 Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Mimo że miałem zmieniać koła dopiero w przyszłym roku bo obecne Mavici CrossRide Disc trzymają się dobrze, ale że liczę na jakieś jesienne promocje to chciałem wyczaić temat co polecacie. Jest szansa że zamiast kół będzie Reba Team ale to wszystko zależne co będzie w dobrej cenie. Ale wracając do kół to kasa jaką mogę na nie przeznaczyć to 1400PLN ewentualnie jeżeli będzie rzeczywiście warto to 1800. Jeżdzę głównie po śląskich lasach i szutrach i niestety asfaltach, ale parę wyjazdów w Beskidy w ciągu roku muszą dać radę. Do wyboru mam : - XT 785 czyli nowy model sprawdzonych kół, ale są kulki, a jakoś wolę maszyny które mam obecnie w Mavicach (1650gram - 350Euro) - Mavic Crosstrail 2011 to mój faworyt ale się waham (1685gram - 400Euro, ale widziałem już promocję za 300Euro ale się głupi nie zdecydowałem) - Mavic Crossmax SX bardziej AM (1755gram - 450Euro) - Mavic Crossmax ST bardziej XC (1615gram - 450Euro) I teram pytanie co o tych propozycjach sądzicie, czy Crossmaxy ST dadzą radę w górach (moja waga to 77kg) ? I czy warto polować na jakieś promocyjne ceny Crossmaxów. Raczej nie chcę niczego składać, wolę koła systemowe, fajne są też Eastony ale cena zabójcza niestety. Do Maviców jestem przyzwyczajony, znam ich wady i zalety. Wiem że szprychy trzeszczą po błocie (teraz akurat mnie to trzeszczenie nawiedziło ) ale nic nie jest bez wad przecież. Może macie inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.