Skocz do zawartości

Wheeler Team

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jakoś w swoim rowerze problemów ze szprychami nie mam. Co prawda jakiś miesiąc temu jedna mi pękła, ale nie miała prawa nie strzelić :033: Przywaliłem bokiem tylnego koła w pieniek w lesie, było to w czasie pierwszego hardcorowego testu Rock Shoxa :)

Szprychę wymieniłem sam przy aktywnej pomocy forumowiczów z Gliwic. Koło wycentrowałem i od tamtej pory zero problemów :)

Ja też staram się jeździć na tyle delikatnie aby wydatki na przeglądy i pilne wymiany części ograniczyć do minimum a jednocześnie nie odejmować sobie przyjemności z jazdy. I jak na razie dobrze mi idzie :)

Dziś przykładowo wzbogaciłem sie o 4 opaski odblaskowe [białe, pasujące do ramy :P] za cenę 4x 'Życie Warszawy" :P:D

Byłem w serwisie i reklamację uznali, niestety dopiero w czwartek koło do odbioru L, a do tego czasu autonogi.

Zobaczymy jak dalej będzie z tymi szprychami, rower ma przejechane ponad 2000 km które udało mi się ustukać w niecałe 2 miesiące.

:) Witam wszystkich.Dawno mnie tu nie bylo z powodu wyjazdu.Male pytanko.Jakiej pompki uzywacie do 1900zx bez zadnych zmian.Pozdro

Znalazlem tu na forum rozwiazanie w sprawie pompki.mam inne pytaniedo Was-odziez rowerowa.W czm jezdzicie.Wiem ze na forum jest pelno tematow o tym,ale fajnie jest zasiegnac rad klubowiczow.Pozdrawiam :002:

Witamy, witamy.

Od kiedy używasz 1901zx?? czy dużo kilometrów już natłukł, jak się sprawuje?

W dziale testy możesz dopisać swoje wrażenia z użytkownaia tego modelu wheelerka.

pozdrowienia powitalne :)

na razie przejechałem 800 km i nic poważnego się nie zadziało. Fajny rowerek. Smarować i ganiać :)

:D Witam wszystkich.Dawno mnie tu nie bylo z powodu wyjazdu.Male pytanko.Jakiej pompki uzywacie do 1900zx bez zadnych zmian.Pozdro

Znalazlem tu na forum rozwiazanie w sprawie pompki.mam inne pytaniedo Was-odziez rowerowa.W czm jezdzicie.Wiem ze na forum jest pelno tematow o tym,ale fajnie jest zasiegnac rad klubowiczow.Pozdrawiam B)

Ja przy rowerze wożę jakąs tanią pompkę z zaworkiem uniwersalnym. Nie wiem jaki to dokłądnie model gdyż napisy się starły. Używałem jej raz może dwa i generalnie pasuje do wentyli presta.

Zazwyczaj jednak pompuje na stacji benzynowej po nakreceniu przejściówki, którą kupiłem za jakieś 5zl i stale ją ze sobą wożę :)

Co do odzieży to nie mam specjalnej Mój strój to sandałki, lużne spodenki i bawełniana koszulka. Jedynie okulary mam w stylu kolarskim B) Nie wyglądam więc profi i nie wykorzystuje współczesnej technologii odzieżowej :D

(...).mam inne pytaniedo Was-odziez rowerowa.W czm jezdzicie.Wiem ze na forum jest pelno tematow o tym,ale fajnie jest zasiegnac rad klubowiczow.Pozdrawiam :rolleyes:

Na ogół jeżdżę w czarnych obcisłych majtach z wkładką czyli w tzw. pampersie. Czasem jednak, szczególnie na krótkie wypady zakładam normalne krótkie spodenki. Gdy zaczyna robić się chłodniej zdarza się, że jeżdżę w zwykłych czarnych bojówkach pod które zakładam pampersa. W szafie posiadam również nogawki, fajna sprawa na jesień, gdy na krótkie spodenki już zbyt zimno, a na bojówki (wiadomo, luźne) zbyt mocno wiatr wieje.

Nie mam koszulki rowerowej żadnej, więc śmigam w normalnych t-shirtach. Pełna gama kolorów :D Na przyszły sezon chyba jedną sobie zafunduję, ze względu na kieszonki z tyłu, które wraz z torebka podsiodłową pozwolą mi uwolnić się od plecaka, przynajmniej na krótszych dystansach. Gdy robi chłodniej to niebieska bluza lub szary polar zapinany 25 cm suwakiem pod szyją.

Całości dopełniają niebieski rękawiczki kolarskie Authora, bez palców. Na głowie kask równeż Authora oraz sportowe okulary Brenda. Na nogach buty Shimano shm-072.

Pozdro!

Witam wszystkich serdecznie ...;) dołącze sie do tego jakze wykwintnego grona posiadaczy rowerkow marki wheeler B) moj model to cytrek 2700 na nexusie 7:)

ciekaw jestem czy ktos ma jeszcze wheelera na nexusie z forumowiczow i moglby ewentualnie uddzielic jakichs rad dot. uzytkowania

Pozdrawiam serdecznie

Ja ci odpowiem na to pytanie. Co prawda mój Wheeler to inny model, ale ramy są dosyć podobne.

Zmieniłem amortyzator z Gili T4 na RockShox J3. Pierwszy miał równo 76 mm skoku, drugi ma teoretycznie 80, w praktyce pare mm więcej. Zmiana ta nie miała żadnego wpływu na geometrię roweru, ponieważ RST i RS mają niemal identyczną wysokość licząc od osi koła do bieżni sterów (tej nabijanej na rurę sterową).

I tak samo będzie w przypadku każdej wymiany widelca. To nie od firmy i modelu modelu widelca zależy, czy zmieni się geo roweru. Zależy to od: po pierwsze wysokości amora, po drugie od jego skoku.

Jeśli chcesz zmienić amortyzator na jakiś o podobnym skoku, to geometria nie zmienic Ci się wcale lub tak tylko nieznacznie, że tego nie odczujesz. Jeśli wsadzisz coś o większym skoku, a co za tym idzie, wyższego, to geo zmieni się trochę na niekorzyść skrętności i korzyść stabilności roweru na zjazdach.

Witam.

No i druga szprycha na koncie

Pierwsza poszła jak miałem 2000 km przejechane a teraz przy 2500.

Jutro jadę do serwisu aby mi wymienili w ramach gwarancji, ciekaw jestem ile wytrzyma reszta szprych bo coś czuje że do końca gwarancji będę bardzo częstym gościem w serwisie do momentu aż nie wywieszą karteczki ze zdjęciem „tego pana nie obsługujemy” :-)

Pozdrawiam wszystkich wheelerowców którym szprychy nagminnie pękają :-)

Nie po to kupowałem nowy rower aby teraz na własny koszt wymieniać tylne koło gdzie i piasta by musiała być wymieniona a jest ona pod tarcze więc koszt by był spory.

Będę męczył serwis ile się da i przybywał do nich co miesiąc.

Choć nie ukrywam że coraz bardziej zastanawiam się nad wymianą samych szprych (na własny koszt) na jakieś wzmacniane ale na razie nie mam na to kasy.

Shadowcat

Może trafiłeś na dobry egzemplarz ale ja bym na to nie liczył, więc jeśli masz gdzieś zakopaną książeczkę gwarancyjną i czekaj na nieuniknione aby z niej skorzystać

Wystraszyliście mnie...ja na razie po drugim sezonie jazdy nie zauważyłem większych usterek w okolicach tylniego koła a co do książeczki gwarancyjnej to gdzieś zgubiłem i nigdy nie zabrałem roweru do serwisu bo jestem za leniwy... ech powodzenia z walką z materiałami bikowymi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...