Skocz do zawartości

Wheeler Team

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heh, po ostatnich modyfikacjach, dodaniu dzwonka, błotników i stopki z mojego Pro MTB robi się powoli trekking :(

Ale to mi się podoba bo mam teraz rower prawie w 100% dopasowany do mojego stylu jazdy...a jaki przy tym śliczny jest :D

rower007tn0.th.jpg

(szkoda że nikt nie czyta moich postów :P)

Napisano

Witam Cię i Wszystkich .Wróciłem było .Naszych maszyn nie spotkałem,ale wiele innych.Mieliscie tutaj fajną pogodę, tera jest klapa ale co tam .Nadrabiam kilometry.Pozdro

Napisano

Heh, po ostatnich modyfikacjach, dodaniu dzwonka, błotników i stopki z mojego Pro MTB robi się powoli trekking B)

Ale to mi się podoba bo mam teraz rower prawie w 100% dopasowany do mojego stylu jazdy...a jaki przy tym śliczny jest ;)

rower007tn0.th.jpg

(szkoda że nikt nie czyta moich postów :D)

Ja czytam :-), mam podobnie zrobionego mojego 1902 ZX tylko błotniki będę musiał wymienić bo mam podobne do tych co ty masz no i niestety ale jeżdżąc po błocie strasznie dostaje przednia przerzutka bo cały syf wylatuje jak się kończy (a raczej zaczyna) tylni błotnik.

Pisałeś coś o przepisach, jakie dokładnie są przepisy ? Co musi posiadać rower aby był dopuszczony do jazdy po drogach asfaltowych, no i czy jest wymagane aby mieć kask ?

Napisano

Mhaaa ;)

Dziś do swojego Wheelerka zamontowałem nowy amortyzator. Dziadowskiego RST Gila T4 z jednym elastomerem (bo drugi wyjąłem i gdzieś położyłem) zmieniłem na Rock Shox'a J3. Na wadze wiele nie zyskałem, choć lepiej było by powiedzieć straciłem. Ale komfort jazdy jest nieporównywalnie większy.

Po wymianie no-name'owych hamulców opisanych w katalogu jako 'Wheeler Alloy' na V-ki Shimano Acera oraz standardowych pedałów na SPD Shimano PD-M 520 to trzecia i jak na razie ostatnia zmiana w rowerku. Nareszcie mam maszynę, która jest idealnym kompromisem pomiędzy jakością i pieniędzmi jakie mogę przeznaczyć na rower B) Następne zmiany dopiero po zajechaniu obecnego napędu.

JHak wyczyszczę rower, to zrobię jakieś foty. A co se będę żałował? :D

Napisano

potryk

Cytując KRD:

"§ 53. 1. Rower powinien być wyposażony:

1) z przodu - w jedno światło pozycyjne barwy białej lub żółtej selektywnej;

2) z tyłu - w jedno światło odblaskowe barwy czerwonej o kształcie innym niż trójkąt oraz jedno światło pozycyjne barwy czerwonej, które może być migające;

3) co najmniej w jeden skutecznie działający hamulec;

4) w dzwonek lub inny sygnał ostrzegawczy o nieprzeraźliwym dźwięku.

§ 56. 2. Dopuszcza się umieszczanie świateł odblaskowych barwy żółtej samochodowej:

1) na pedałach roweru i motoroweru"

http://www.wrower.pl/prawo/index.php

Wojtas, zdecydowanie zrób foty :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam i pozdrawiam wszystkich WHEELERowców tych co się dopisali oraz tych którzy tego jeszcze niezrobili a czytają ten dział:)

Dawno mnie tu niebyło i widzę, że nasz undergroundowy team sie rozrasta co jest miłą wiadomością:)

Aha, i że chciałbym mieć Pro 19 DS > http://www.wheelerworldwide.com/pro-19ds.htm :)

Jak dla mnie wyglada troche marketowo:P złożony jest tez tak byle jak a cena pewnie koło 1800oscyluje.Co jest za wysoką ceną wg mnie. Ale moze to tylko moje odczucie;)

Za to mi sie podoba ten :) ale jest poza zasięgiem niestety.

A w związku z moją ewolucją rowerową będę musiał zmienić dużą część roweru i pewnie wybór padnie na DC Pitbulla. Ale z tych części co zostaną złożę sobie inny rower:) Tylko jedno mnie denerwuje, mianowicie, że moja rama Pro 29 '05 niema piwotow v-brake'ów:( No cóż, pożyjemy, zobaczymy. :D

przepraszam za mój wywód długi, ale tak mnie naszło :) :twisted:

Jeszcze raz życzę Wam wszystkim dużych przebiegów, nieusterkowego sezonu(ee to już raczej końcówka bedzie:( ) oraz wysokich średnich prędkości:) :twisted:

Pozdr

Napisano

Wiem że tak wygląda, ale mimo to chciałbym mieć go w swojej kolekcji ;) [choćby ze względu na ten cudowny kolor ramy :)]

Cena w niemczech stoi około 2100zł.

A sezon [mój] trwa cały rok, i jak do tej pory jest bezusterkowy :)

Napisano

hehe Mi niepasuje wogole wyglad tej ramki w 19DS ale kolorek muszę się zgodzic jest ladny:) ale cena jest nieodpowienia ale coz;)

moj sezon niebedzie trwal calego roku bo rower sie rozpada.

mam juz tak zajechany naped ze wszystko przeskakiwalo usunalem 2najmniejsze zębatki 22-32z i mam 8 biegów tylko:) No ale rower ma przejechane bez zadnych zmian w napedzie ponad 6,5k km :blush: wiec sie nie dziwie ze wszystko skacze. Za to jestem zadowolony z amorka(z1fr1eta) za duzy skok ale pozycja jest przyjemna prawie jak na trekkingu bo sie jest wyprostowanym i wszystko wybiera:)

pozdrawiam

Napisano

Do jazdy to ona mi też nie pasuje, ale do postawienia gdzieś na galerii jest w sam raz :blush:

Kolor jest taki sam jak mojego P19, cuudowny :(

A cena...eee, jak już będe sławny i bogaty to wtedy sie ceną nie będe przejmował :D

Niedługo ide na kompleksowy przegląd po sezonie letnim i przygotowujący do sezonu mokro-zimowego :D

Mój P19 ma przejechane już ok 10k km i jeszcze poza paroma dętkami nic w nim nie musiałem wymienić :P

Napisano

Teraz ja przedstawie prawdziwe cudo!!!!! Wheeler 5600zx z 2005 roku!! na kołach 28 cali... wszystkie cześci i akcesoria firmy shimano decore!! stalowe sa tylko szprychy, reszta to aluminium!! to jest cacko warte podziwu!! Pozdrawiam ten teem!!!

Napisano

Cześć wszystkim Wheelerowcą. Dopisuje się do Teamu Wheelera ze starym rowerkiem (bo kupionym w 1999 roku, model z 98r.) tylko że po wymianie osprzętu na Shimano Deore :) podaje kilka fotek i proszę o komentarze :)

1

2

3

Napisano

Wheelerowcom :)

Heh, tak sie przyzwyczaiłem do wyglądu tych nowych ram Wheelera że ten Twój wygląda dla mnie jak zbudowany z baardzo cienkich rurek :)

Przypomina mi on troche wygląd rowerów na których ścigają się kurierzy w NY na jednym z filmików jakie oglądałem. Taki typowy NewYorker B)

Napisano

No cóż Cieniutkie są<_< Ale to go wyróżnia go spośród innych Wheelerów. Wiem, że niektórzy chcieliby mieć takie Cieniutkie "rurki" w swoim rowerku;) Ale ramą się w tej chwili nie przejmuje, bo na nowym osprzęcie „bryka” sprawuje się świetnie:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy ktoś z posiadaczy 1901zx wymieniał w nim korbę, suport i przednią przerzutkę?

Czasem mam wrażenie, że zębatki przednie mi się wyginają przy mocniejszym pedałowaniu, a może już są pogięte?.

A przednia przerzutka, to tylko acera, więć do kompletu by pasowało alivio :-) ale to tylko luźna koncepcja.

Napisano

Witam

Przednia acerka(miałem ją przez jakiś czas) wywołuje u mnie silny ślinotok i desperację(ile to razy musiałem ją regulować...)... Więc ja wymienił bym ją w pierwszej kolejności... co do suportu nie widzę potrzeby aby go u mnie wymienić ale na pewno cos dzieje się złego z tylnią piastą bo koło nie chce zbytnio siękręcić :) jak bym miał zcentrowane muszę się w końcu ogarnąć i raz a dobrze przejżeć bika

pozdrower

Napisano

No wlasnie u mnie tez acerka byla juz raz regulowana, a moze nawet dwa razy. I zanosi sie ze niedlugo bedzie nastepny. Wymienie moze na alivio, bo leposzej nie ma co instalowac bo korba jest inna niz np taka od XT.

Co do pisaty z tylu, to rozwaleniu jednego kolka mam teraz piaste XT i nie narzekam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak czytałem o tych pękających szprychach i się cieszyłem że u mnie wszystko ok.

Ostatnio jechałem w nocy i miałem bolesny dla tylnego koła wjazd na krawężnik, następnego dnia sprawdzałem czy koło jest proste i czy są wszystkie szprychy i o dziwo wszystko było ok więc wyjechałem. Po paru kilometrach zauważyłem że mi koło dziwnie chodzi - okazało się że mi szprycha pękła :-( jak pech to pech.

Dzisiaj biore koło i jadę reklamować (może się uda) a jak nie to czekają mnie wydatki bo w serwisie sobie liczą 40 zł za centrowanie i pewnie ze 2 albo 3 zł za szprychę.

Jak to jest, czy do reklamacji trzeba brać cały rower czy wystarczy tylko koło ?

Napisano

Koledze w 3901zx tez ostatnio pekly szprychy w tylnym kole. Cos strasznie tandetne szpryszki wheeler daje. Najprosciej wymienic cale tyln kolo i zapomniec o problemie. Przod jakos wytrzymuje, ale wiadomo to nie te obciazenia.

Napisano

Mojemu znajomemu, który od końcówki marca jeździ na Proride 5900 poszła kilka dni temu z tyłu druga szprycha. Ja w swoim 1900ZX, kiedy jeszcze szprychy były w nim wheelerowskie nie miałem aż takich problemów. Zaczęły pękać dopiero po roku.

A co do tych reklamacji: właśnie temu kumplowi za darmo wstawili nową szprychę i wycentrowali koło. Może Was też potraktują tak łagodnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...