Skocz do zawartości

Wheeler Team

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W piątek odebrałem kolejny rower ze stacji Wheelera. W końcu doczekałem się na swojego pierwszego fulla -> Falcon 20 rocznk 2006. Pełne XT, tylko łańcuch LX. Rama trochę za mała 17,5 cala, ale nie było wyboru.

• 3 tygodnie później...
Napisano

No i jak się falcon spisuje? Ja od pół roku ujeżdżam falcona 30 z 2007 na lx i reconie. Tez przesiadłem sie z 5900 zx trail, który sobie chwaliłem (teraz jeździ nim mój Tata). Na początku byłem wstrząśnięty różnicą, ale w górach we znaki dała mi się masa roweru. Poza tym trzeba bardzo uważać na lakier ramy, bo najmniejsze otarcie zostawia brzydkie ślady. Ogólnie ocena b. pozytywna tylko się obawiam, czy nie wywaliłem za dużo kasy w stosunku do otrzymanego towaru...

Napisano

Nie miałem jeszcze okazji za bardzo pojeździć, zrobiłem dobiero jakieś 30 km po płaskim. Mam nadzieję, że w górach pokaże pazur. Z podrapanym lakierem już się pogodziłem, przechodziłem to w Eaglu 20 na którym jeździłem ostatnie dwa sezony. Mój Falcon jest dosyć lekki bo, rzeczywiście cały jest na XT (a nie tylko przerzutka tył ;) ). Tak na oko to nie ma wielkiej różnicy w wadze w porównaniu do sztywnego Eagla.

No i jak się falcon spisuje? Ja od pół roku ujeżdżam falcona 30 z 2007 na lx i reconie.

Widziałem, że zmieniłeś siodełko, chcesz się pozbyć starego? Mi wyjątkowo leży i chętnie zabezpieczę jedno na zapas.
Napisano

Widziałem, że zmieniłeś siodełko, chcesz się pozbyć starego? Mi wyjątkowo leży i chętnie zabezpieczę jedno na zapas.

Siodełko mam ale troche a nim jeździłem. jakby co to kontakt na priv.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Przyznaje nie doczytałem i walnąłem posta o Wheelerach gdzieś na forum, a to tylko dlatego że w mojej okolicy mało dosiadaczy tej marki a tutaj kurcze klub znalazłem.

Dodam że p.Piotr Kurek miłośnik i propagator kolarstwa też jest posiadaczem Wheelera.

Mój 1,9pro rocznik 2006 , przebieg ok,14-15 tys. Z pierwotnego pozostała rama i kierownica, reszta wymieniona bardziej lub mniej wyeksploatowana.

• Mod Team
Napisano

Kurcze post pod postem, no ale trudno.

Pytanie czy ktoś może wie jaki jest kąt mostka wheelerowskiego w 19pro? Wielu producentów daje napisy, na moim brak.

Z góry dzięki.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Od marca 2009 ujeżdżam mojego Wheelera PRO 900 dsc :whistling: Z maszynki jestem bardzo zadowolony,to mój pierwszy rower "z wyższej półki".Od dnia zakupu nic w sprzęcie nie zmieniłem,jeżdżę na tym, co mu dała fabryka.Z dodatkowego wyposażenia dokupiłem jedynie pompkę SKS z uchwytem przy ramie,lampki i licznik(którego szlak trafił).Jestem w trakcie przygotowań do przesiadki na system SPD.Zdjęcie ukazuje rower jeszcze jako "dziewiczy",bodajże z kwietnia.Robione telefonem,więc wiecie.Może w sezonie wrzucę coś lepszego.zdjcie0002e.jpg

• 5 tygodni później...
Napisano

Zdjęciazdjęciazdjęciazdjęciazdjęciazdjęcia...

Wrzucajcie zdjęcia swoich rowerków. Szczególnie tych po znacznych modyfikacjach (ale przed wymianą ramy :P).

Innymi słowy, pochwalcie się co udało Wam się zrobić z Waszych seryjnych maszyn.

Jak w Bikeboardzie mogą zachwycać się fotkami rowerów, to czemu my nie mamy ;)

• Mod Team
Napisano

Jak będę miał chwilę to odgrzebę ostatnie zdjęcia mojego Wheelera.

Proszę wszystkich Wheelerowiczów (do niektórych napisałem wiadomości na PW) o podanie dokładnych nazw modeli swoich Wheelerów.

Proszę również by osoby które nie jeżdżą już na Wheelerach skontaktowały się ze mną w tej sprawie.

Szykuję dosyć znaczną aktualizację spisu użytkowników, mam nadzieję, że pomożecie mi w tym.

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanie do naszego Wheeler Teamu: Mianowicie czy opłaca się zamienić taką ramę Wheelera PRO 39 na Wheeler Eagle 40 (coś takiego)??? Mam okazję ją kupić za 500zł? Nie ukrywam że bardzo mi się podoba i czy odczułbym zmianę ramy? Zależało mi aby rower jeszcze lepiej się prowadził... Podobno seria Eagle to były rowery wyścigowe do maratonów i XC co osobiście odpowiadałoby mi bo miałem zamiar zacząć się ścigać na swoim PRO39... Więc czy taka zamiana ma sens? Widziałem tutaj kilku użytkowników serii Eagle - bardzo prosiłbym ich o zabranie głosu ;) Z góry dziękuje wam za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

A ja właśnie dziś ('2010-10-19'), stałem się posiadaczem full'a z marketu :wallbash:

Dokładniej Decathlon'u. Rockrider 9.1 stoi dumnie w przedpokoju. Wheeler musiał zrobić dla niego miejsce i poszedł do garażu.

Ale oczywiście z marką się nie żegnam. PRO 29 po zmianie pedałów na zwykłe platformy stanie się rowerem dojazdowo - miejskim, z którego będę korzystał w razie potrzeby. A oficjalnie Wheeler staje się nowym rowerem ojca :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...