QWEY564 Napisano 10 Października 2007 Autor Napisano 10 Października 2007 dzięki... o... widzę że nie pozbyłeś się podkładek spod mostka... jak się jeździ na takiej konfiguracji?? siodełko śmiesznie wyszło na zdjęciach jak w przyszłości będziesz wymieniał mostek/kierę/wsadzisz sobie amorka 100mm, to zamieść foty pozdrower
Mod Team bogus Napisano 13 Października 2007 Mod Team Napisano 13 Października 2007 Witam, mam serdeczną prośbę do wszystkich wheelerowiczów. Robię rozpiskę wagi mojego roweru i niestety nie mam wagi (posługuję się danymi katalogowymi). Ale nigdzie nie znalazłem wagi mostka, sztycy, siodełka, kierownicy Wheeler Comp czy ktoś ważył te części? Jeśli tak to ile ważą? I jeszcze takie mniej ważne części jak: zacisk sztycy, stery, podkładki dystansowe(wszystko to standardowe z PRO 29 z 2005r.). Oraz największa prośba do posiadaczy PRO 29: czy ktoś ważył ramę? Ile ona waży? Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Zbyhoo Napisano 17 Grudnia 2007 Napisano 17 Grudnia 2007 Witam, moj wheelerek 2900 jest z 2004r, rama 21'. Jak myślicie, czy jest możliwość sprzedania jej i kupna 19', nie musi byc koniecznie wheelera, by na tym nie stracic (za duzo)?
Mod Team bogus Napisano 30 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2007 Jak ja dawno się tu nie wypowiadałem. Jak wasze Wheelerki się sprawują? Jakie modyfikacje wprowadziliście do nich? Mój schudł do 12209g. Mam nadzieję na więcej.
QWEY564 Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 i chyba schudł jeszcze więcej: patrz sygnatura swoją drogą niezła bryka i uaktualnij zdjęcia jak możesz(chociaż by z XT'kiem) i napisz jak ci działa amorek(przebieg/twoja waga/teren w jakim jeździsz) PS temat znowu na wierzchu
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Zdjęcia z XT są na mojej stronce, choć tylko dwa (patrz sygnatura). Jak dam radę to dzisiej jeszcze coś wrzucę. Amor jak na razie spisuje się świetnie. Ostatnio nawet wyłapuje coraz mniejsze dziury, tylko Brunoxem trzeba traktować. Przebieg ponad 2500 km. Luzów brak. Tarcza trochę go gnie, ale nie za bardzo (golenie 28 mm). Moja waga 75 - 78 kg. Teren umiarkowany jak to na śląsku - las, pagurki, trochę szosa.
QWEY564 Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Napisano 21 Stycznia 2008 oki i kolejne pytanko: co stało się z napisem "wheeler" na ramie?? to była naklejka?
Mod Team bogus Napisano 21 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 21 Stycznia 2008 Tak, to była naklejka. Nie wiem jak takie coś mogli dać to takiego roweru, no ale było. Nawet moi rodzice na kupionym w tym samym czasi Wheelerze 900 mieli namalowane napisy. Ale aż tak mi brak tej naklejki nie przeszkadza.
jacekacek Napisano 22 Stycznia 2008 Napisano 22 Stycznia 2008 Nono, bardzo fajny bike, a od braku naklejek sie przecież nie rozpadnie. Trochę żałuję że nie poczekałem dłużej na XT2008 bo wygląda zabójczo Mi odpadło niedawno wspaniałe logo wheelera na główce ramy (zawsze 5 gram mniej!!! ). No ale co najważniejsze rowerek dostał w prezencie korby Truvativa Firex. Jeszcze tylko dociągnąć szprychy w tylnym kole, i problem braku sztywności bocznej rozwiązany. W planach wielka przesiadka na 9 biegów. Wreszcie dorwałem wagę o dokładności lepszej niż 2kg, wyszło 12640g
Mod Team bogus Napisano 23 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 23 Stycznia 2008 No Jacku ty też masz niezły sprzęcik możesz jakieś zdjęcia wrzucić. Ja jeszcze planuję zjechać ~400g na oponach o ile będą fundusze.
jacekacek Napisano 23 Stycznia 2008 Napisano 23 Stycznia 2008 400g? to musiałbyś kupić Maxxisa Flyweight, bo widzę że obecne mają 530g. A gdy ja szukałem opon to odradzali mi je równo w każdym sklepie. Opis i beznadziejne foty są 2 strony wcześniej.
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 24 Stycznia 2008 A mnie je polecili, ale tylko ze względu na niską masę i wolno zużywający się bieżnik. Lecz nie wiem czy pomysł wypali bo jednak za komplet Flyweightów mam dwa komplety Hard Drive. No ale coś za coś, trzeba będzie się kiedyś zdecydować na któreś z tych.
jacekacek Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Jak dla mnie są fajne na szosę z możliwością chwilowego wypadu na jakieś ubite ścieżki. Jak coś lekkiego to może Racing ralphy 2008? Wyglądają fajnie :-) Ja osobiście wybrałem trochę cięższe XC Dry2 (540g) zamiast lekkich Ralphów (cena była ta sama).
Mod Team bogus Napisano 27 Stycznia 2008 Mod Team Napisano 27 Stycznia 2008 Jeszcze zobaczę, może zostanę przy Hard Drive 2.1. Jak na razie mam problem z wciąganiem łańcucha między zębatkę a ramę (temat na forum). Nie wiem czy nie zastosować napinacza pod przerzutkę, aby zapobiec klekotaniu łańcucha. Jak myślice to dobry pomysł? Tylko trochę mi rower przytyje. O jakieś 100g.
QWEY564 Napisano 11 Lutego 2008 Autor Napisano 11 Lutego 2008 i jak zakończyła się sprawa z tym łańcuchem?? swoją drogą dość nietypowe... A tu apel do wszystkich wheelerowców ze zmianami w napędzie: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry454988 jakieś sugestie, rady, pomysły?? no i jak waszym zdaniem może zachować się geo ramki '19 przy zmianie Capy na Torę lub darta3 lub axona? przejdzie bezboleśnie? a i jeszcze mam pytanie: ważył ktoś części ze swojego wheelera 1901? <sztyca, mostek, kiera> pzdr
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Napisano 11 Lutego 2008 Co do podniesienia się przodu napisałem Ci na PW. Wagi niektórych części mogę Ci podać, ale tylko przybliżone, bo ważyłem je na niedokładnej wadze. Tylko zrób dokładniejszą rozpiskę jakie modele części masz.
QWEY564 Napisano 11 Lutego 2008 Autor Napisano 11 Lutego 2008 Roger That! thx zobaczymy jak i co z tego wyjdzie...
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Napisano 11 Lutego 2008 Kilka wag: Podkładki dystansowe x3 Wheeler 20g Mostek Wheeler Comp 201g Kierownica Wheeler Comp 240g Sztyca Wheeler Comp 344g Siodło Wheeler Comp 320g Klamkomanetki Shimano Alivio 465g (waga z neta, podaję Ci ją, bo ciężko znaleźć wagę tych klamkomanetek ) Jak coś to pytaj tu lub na PW.
Wilku Napisano 19 Marca 2008 Napisano 19 Marca 2008 Witam teraz dopiero dochodze do klubu, ale wcześniej nie miałem czasu na to. skzoła treningi itp. Jestem posiadaczem 3 rowerów Wheeler -Wheeler Eagle 01(XTR '06, Mavic XM717, Manitou Skareb,Ritchey WCS) -Wheeler Route 51(Shimano 105, Koła startowe 105 , treningowe z Gianta SCR 2.0, Komponenty Wheeler) -Wheeler Pro 19[Całkowityt mix (Korba-Alivio , Kaseta SRAM 7.0, Przerzutka tył-Shimano XT, przód-LX,Łańcuch-Deore), Koła Mavic Crossride,Komponenty Accenta.] Tak o to prosiłbym was o przyjęcie mnie do klubu szczęśliwych posiadaczy Wheelera
Mod Team bogus Napisano 19 Marca 2008 Mod Team Napisano 19 Marca 2008 No to widzę, że masz całą rodzinkę Wheelerków.
Wilku Napisano 23 Marca 2008 Napisano 23 Marca 2008 Dla zainteresowanych fotka maszyny do XC http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c6c44f9bd107250.html a co do prezentacji to jest błąd, który popełniłem również w post'cie ma być Eagle 10
Mod Team bogus Napisano 24 Marca 2008 Mod Team Napisano 24 Marca 2008 Czy mi się wydaje czy nie masz zacisku sztycy? Czy jakiś ukryty ten zacisk jest?
Wilku Napisano 24 Marca 2008 Napisano 24 Marca 2008 Zacisk jest w ramie. tzn jest zintegrowany. Taki patent żeby lżej było.
QWEY564 Napisano 24 Marca 2008 Autor Napisano 24 Marca 2008 bogusowi chodziło chyba o to że na zdjęciu wygląda to tak jak by nie było śruby/szybkozamykacza... no chyba że to brązowe to rdza a nie "prześwit" jaki to rozmiar ramy jest i ile masz wzrostu??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.