miti09 Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam wszystkich! Posiadam taki problem mam manetki Shimano Revoshift (nie długo planuję zmianę) teraz mam do nich standardowe gripy planuje je zmienić na jakieś żelowe najlepiej skręcane wiem że nie które są za grube i będzie różnica między wielkością manetek a gripów czy mogli byście mi pomóc w wybraniu czegoś odpowiedniego?
Foxi Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Jeśli planujesz kupić trochę lepsze manetki jak np. deore to polecam chwyty piankowe la lekkie tanie i wygodne. Chwytów piankowych nie polecał bym do manetek "obrotowych" czasami gripy piankowe same lubią się obracać i może to przeszkadzać.
miti09 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 a czy one będą one kompatybilne manetkami obrotowymi ?
Foxi Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Tak ale często bywa, że manetki obrotowe zajmują dużo miejsca na kierownicy i trzeba je obcinać. A jakie chcesz kupić manetki?
miti09 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 manetki mam zamiar kupić dopiero na nowy sezon a czy te gripy będą ok
Foxi Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Możesz spróbować je kupić, ważne jest to żeby je dobrze zamocować odtłuścić kierownice i gripy. Poczytaj tematy o mocowaniach gripów, żeby je wcisnąć musisz czymś polać gripy od środka najlepiej czymś co szybko paruje (benzyna ekstrakcyjna). Te gripy są o tyle dobre, że są krótkie. Jak ci nie będą pasować to na nowy sezon możesz zainwestować w coś droższego
miti09 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 więc je kupie potem napiszę jak się spisują temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.