lukasso44 Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam. Przez 7 lat byłem użytkownikiem roweru MTB Kross Grand B-250. Bardzo byłem zadowolony ze swojego sprzętu. Mimo niepochlebnych opinii, jakie krążą w internecie, mnie jeździło się na nim bardzo dobrze. Pech chciał, że jakieś 2 tygodnie temu, podczas zjazdu z krawężnika, pękła mi rama na pół. Niestety dzieje się to w czasie, gdy gotówka jest mi baardzo potrzebna na inny cel, jednakże z drugiej strony rower także jest mi niezbędny do pracy. Chciałbym więc na razie naprawić go jak najniższym kosztem. Skoro mam wszystkie inne części (tzn. hamulce, przerzutki, kierownica, pedały itp.) sprawne, to szkoda by się teraz marnowały. Dlatego tutaj do was kieruję swe pytanie: jaką ramę wybrać, by współpracowała ze wszystkimi starymi komponentami ?? I jeszcze ważniejsze pytanie: Czy koszt takiej ramy nie będzie większy niż kupno jakiegoś nowego (no i niezłego ofc.) roweru górskiego? Od razu zaznaczam, że ta naprawa nie ma być na długo. Za rok ( w okresie wakacyjnym) na 100% będę już miał większą gotówkę by kupić dobry, solidny rower. Jednakże do tego czasu, muszę mieć jakiegoś sprawnego jednoślada. Z racji tego, że widziałem wiele różnych wersji designowych tegoż modelu, zamieszczam tutaj linka do jego wersji: http://www.bikestats.pl/rowery/Kross-Grand-B-250_7985_5919.html . Rozmiar koła wynosi 26" Z góry dziękuję za pomoc.
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Żeby kupić jakiś w miarę dobry nowy rower trzeba minimum 1000-1300zł. Ta rama to jakiś zwykły chińczyk, więc kup używanego chińczyka. Na allegro trochę tego jest, a kupując coś lepszego musisz się liczyć z wymianą sterów, widelca a także, z tego co widzę, tylnej przerzutki i pewnie sztycy.
Rulez Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Zanieś do spawacza, niech zespawa i dołoży jakieś nakładki i będziesz dalej zadowolony ze swojego sprzęta ...
lukasso44 Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 U spawacza byłem, powiedział, że w tym przypadku nic nie da się zrobić. Dzięki za porady - kupię coś do 100 zł na allegro, by ten rok wytrzymało. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.