kamis1987 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Pytanko jak w temacie. Mam w tej chwili zamontowanego BAR'a 2.1 ale brakuje mi w nim blokady skoku. Opłaca się go zmienić na epicona LOD? Czy jest on może gorszej klasy od RS? http://allegro.pl/su...1784758868.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Nie jest gorszej klasy, ale czy o wiele lepszej to też kwestia dyskusyjna. Jesteś pewien, że potrzebna Ci blokada ? Mi przydaje się praktycznie tylko wtedy gdy jadę jakąś ruchliwą, dobrej jakości trasą asfaltową (czyli minimum wojewódzka lub krajowa, i to zaraz po remoncie ). W terenie to już chyba straciło sens, no i tuleje dostają po tyłku. Podsumowując - kupowanie Epicona dla samej blokady moim zdaniem nie jest w tym wypadku opłacalne, chyba że dużo jeździsz po szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamis1987 Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie tylko o blokadę mi chodziło. Miałem nadzieję że będzie znacznie lepiej pracować od RS'a, ale jeśli nie odczuję znaczącej różnicy to wstrzymam się z kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BBlacki Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Miałem Rock Shoxa 2.1 w treku fuel 70. Zamieniłem na Rock Shoxa MC 3.1. Poza większą ilością regulacji i blokadą amor pracował bardzo podobnie jak poprzedni 2.1. Jeśli - tak jak piszesz - nie potrzebujesz blokady chyba nie odczujesz obiektywnej różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.