Teru Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Tak jak w temacie. Mam problem z wyborem licznika na allegro nie znalazlem nic ciekawego byc moze poza tym kelly'sem http://allegro.pl/show_item.php?item=83361274 Jestaem w stanie wydac 35-40 zlotych na licznik. Poleccie mi jakies marki oraz uprzedcie mnie przed takimi ktore nie zdaly by egzaminu
Schwefel Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Ja mogę polecic Sigmę ale w tej klasie cenowej nic ciekawego nie mogą zaoferowac. Za 35zł jest tylko BC 500 z pięcioma funkcjami. Mam taki od 5 lat i dalej mi służy. Niew potrzeba mi wielu funkcji więc jestem zadowolony.
X-(L) Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 podobno te kellysy są całkiem niezłe, ale nie wiadomo jak wytrzymują upływ czasu bo ich kariera na rynku jest dosyć krótka, jesli nie potrzebujesz tylu funkcji to lepiej weź ten http://allegro.pl/show_item.php?item=83107907
Teru Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Napisano 27 Stycznia 2006 podobno te kellysy są całkiem niezłe, ale nie wiadomo jak wytrzymują upływ czasu bo ich kariera na rynku jest dosyć krótka, jesli nie potrzebujesz tylu funkcji to lepiej weź ten http://allegro.pl/show_item.php?item=83107907 Tez myslalem nad tym bc 500. Te stopery maja cos takiego jak rekord predkosci ? Czy nie zapisuje sie na nich takich rzeczy i jak dlugo trzymaja baterie. Na co postawic na wiecej funkcji w kelly'sie czy na pewnej sprawdzonej marce sigmy ? Zastanawia mnie czy maja one cos takiego jak rekordy predkosci. Jest to dla mnie istotne...
Kosmita Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Oczywiście, że postawić na renome i jakość, a więc na SIGME. Jeśli możesz dopłacić te 10-20zł, to powinieneś nawet SIGME BC 800 trafić (średni, sprawdzony i pewny model) , a nawet nie 20zł SIGMA BC 800 :arrow: 43,99zł
Gość Gość Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Tez myslalem nad tym bc 500. Te stopery maja cos takiego jak rekord predkosci ? Czy nie zapisuje sie na nich takich rzeczy i jak dlugo trzymaja baterie. Na co postawic na wiecej funkcji w kelly'sie czy na pewnej sprawdzonej marce sigmy ? Zastanawia mnie czy maja one cos takiego jak rekordy predkosci. Jest to dla mnie istotne... Rekordy prędkości?= prędkość max? BC 500 nie ma BC 800 ma Kellys KCC-09 ma Ja bym dołożył i kupił sigmę 800. Sam od 10 lat chyba juz używam poprzednika BC 700 i jestem bardzo zadowolony. Co do baterii to przez ten czas może ze 2 razy zmieniałem 44 zł za BC 800 to dobra cena, tak myślę
Spider Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Jeżeli Ci się "nie pali" do kupna licznika dozbieraj kilkanaście zł (sory ,ja też nie lubie porad "dozbieraj kasy" ,ale tutaj jest to dobrze uzasadnione) i kup sigmę bc800 ,ew. kup bc500. Z sigmy na pewno będziesz zadowolony ,mało który posiadacz narzeka na swoją sigmę. Zadowolenie wielu posiadaczy jest dowodem na solidnośc tych liczników
Mod Team Odi Napisano 27 Stycznia 2006 Mod Team Napisano 27 Stycznia 2006 Na Twoim miejscu albo brałbym Kellysa, albo zbierałbym kasę na Sigmę 1200. 500 jest po prostu "cienka" a 800 nie ma prędkości średniej. Kellys wygląda bardzo dobrze i okazale, ma wszystkie potrzebne funkcje i do tego jest niedrogi. Mój brachol ma tego Kellysa od paru miesięcy i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Selvan82 Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Stara Sigma 800 miała prędkość średnią, nowa już nie - nie wiem czemu z tego zrezygnowali. Jeśli znajdziesz jeszcze stary model na allegro za rozsądną cenę to ok. Nowej 800 raczej się nie opłaca, więc albo dopłacisz do 1200 albo weź tego Kelly'sa - w końcu 32zł to nie majątek.
Teru Napisano 27 Stycznia 2006 Autor Napisano 27 Stycznia 2006 Postawie chyba jednak na kelly'sa za taka cene mam podobne funkcje co w tych drozszych modelach sigmy. Najwyżej przetestuje go i dam opinie na forum jak sie sprawuje.
Ecia Napisano 27 Stycznia 2006 Napisano 27 Stycznia 2006 Stara Sigma 800 miała prędkość średnią, nowa już nie - nie wiem czemu z tego zrezygnowali. Jak to, czemu - żeby był popyt na 1200 . Niektórzy tylko z powyższego powodu decydują się na ten model (np. ja )... Ale ja dostałam na gwiazdkę ... Toteż: jesli nie zależy ci na prędkości średniej - 800 będzie najzupełniej wystarczająca. A funkcja pomiaru prędkości średniej to - w moim mniemaniu - rzecz wartościowa dla osób konkretnie trenujących. Dla "rekreacjonistów" (czyli wszystkich tych, którzy na rowerze jeżdżą wyłącznie dla przyjemności, a ewentualne rekordy prędkości/dystansu/czegotamjeszcze biją przy okazji ) to w zasadzie zbędny gadżet... Gdybym dziś miała kupować sobie licznik, wiem już, że wystarczyłby mi z powodzeniem BC 800. Toteż dobrze przemyśl sprawę, czy w twoim wypadku warto dopłacać do prędkości średniej; jeśli uznasz, że nie - satysfakcja z BC 800 gwarantowana . Pozdrówko minimalistyczne .
Melon Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Postawie chyba jednak na kelly'sa za taka cene mam podobne funkcje co w tych drozszych modelach sigmy. Najwyżej przetestuje go i dam opinie na forum jak sie sprawuje. Napisz potem jak działa, bo śie zastanawiam co taniego żonie do roweru założyć. I o kelly`sie myślałem także
CR7 Prezes Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Ja mam Sigme Sport TARGA można powiedziec że to licznik do DH ale to nie gra żadnej roli. Jego wielkim plusem jest gruby kabelek, nie wiem jak wy ale mój stary kabelek dwa razy był lutowany i za trzeci mrazem wywaliłem go w kosmos i kupiłem targe. Pozatym Targa ma szpanerskie wykończenia Tytanowe to łanie wygląda i to chyba wszystko ma 8 czy 9 funkcji juznie pamietam ale są wszystkie potrzebne do treningu oprocz kadencji Elcia a ty nie uczestniczysz przypadkiem na forum www.kacprowicz.pl ??
Ecia Napisano 28 Stycznia 2006 Napisano 28 Stycznia 2006 Elcia a ty nie uczestniczysz przypadkiem na forum www.kacprowicz.pl ?? He, no tak - teraz cię poznaję . Ale tamto forum z lekka niedomaga ... Pozdrówko offtopikowe .
David314 Napisano 29 Stycznia 2006 Napisano 29 Stycznia 2006 Ja mogę polecić licznik Techwell Mate-2 (czy jakoś tak). Kumpel ma go już ponad rok i licznik naprawdę jest super jak za taką kasę. Czasami wątpię czy mój CatEye wytrzymałby takie upadki jak jego Techwell. No i ma fajną funkcję scan, która wyświetla po kolei wszystkie funkcje, bez naciskania przycisku. Moim zdaniem jedyna wada tego licznika to wygląd (trochę nieciekawy...). Nie wiem ile ma funkcji, ale na pewno ma wszystkie podstawowe. Chyba kosztuje podobnie jak Sigma BC800. Zresztą gdzieś na forum ktoś już pisał o tym liczniku. pozdr
hxm Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam mam podobny dylemat szukam licznika w cenie 50-70zł oczekuje: prędkosci aktualnej,średniej i max,dystansu calkowitego i dziennego.Co polecacie Sigme, Cateye, VDO??? pozdro 4 all
Majkel Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 ja zakupilem sobie Sigme 906 i bardzo sobie chwale
MarcinGoluch Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 W sobote dostalem paczke z Sigma 1106 od Formickiego i musze stwierdziec ze wizualnie jest super, duzo lepiej wyglada od 1200 i 1600. Jedna rzecz mnie w niej wkurzyla. Na pierwsza przejazdzke z Sigma jechalem po testach kondycyjnych i staralem sie wykrecic na plasik dobra v-max.Predkosc chwilowa pokazala 40,5km a na v-maxie wskazalo tylko 39,99. Myslalem ze mnie kur...ica trafi . Poza tym wszystko gicior
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.