AsRocketman3 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam, Jestem zarówno nowy na forum jak i w temacie rowerów szosowych, rozumiem że większość wiadomości odnajdę na forum jednak ilość części i różnych firm jest troche zbyt duża ponieważ potrzebuję szybkiej opinii, proszę o wyrozumiałość i pomoc. Mój nie zbyt dobry znajomy chce sprzedać taki rower za 500zł: Chwyty: Owijki Pro z silikonową wkładką · Hamulce: Campagnolo Avanti · Kaseta: CS-HG50 Shimano ALIVIO 8rz 11-28T · Kierownica: ITM Aluminiowa · Koło tył: Accent 28’ · Koło przód: Campagnolo 28’ · Korba: Campagnolo Veloce · Łańcuch: Shimano · Manetki: Sport LX · Klamki: Shimano · Mostek: SR · Obręcze: przód Accent Roadrrunner , tył Campagnolo Atlanta 1996 · Pedały: Aluminiowe pedały z noskami · Piasty: Campagnolo NOVATEC · Przerzutka przód: Campagnolo Avanti · Przerzutka tył: Sport LX · Rama: Bianchi · Siodełko: SellRoyal · Stery: Shimano · Suport: TRUVATIV · Sztyca: SR Laprade · Licznik: SPEEDMASTER 5000 Czy jest warty swej ceny? Co ewentualnie byłoby dobrze wymienić? Czy nadaje się na moje parametry: 185cm wzrostu, 75-80kg. Długość rury pod siodełkowej wynosi 56cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 TROCHE misz masz , wiesz gdyby to było nowe ze sklepu to można powiedzieć , ale bez zdięcia to i ci mamy powiedziec nie widać zużycia części itp jedyne co mogę powiedzieć to że licznik w miare dobry liczy , ale brakuje funkcji w ktorej pokazywana była by średnia prędkość , troche uciażliwe ale za 36 zł nie ma się co spodziewać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AsRocketman3 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ponadto nie wiem dokładnie czy rozmiar będzie na mnie pasował mierzyłem sobie nogę ale nie wiem dokładnie w jakim punkcie. - do najwyższego punktu biodra - 108cm - do krocza - 85cm Sory ale jestem totalnie zielony ;D. Długość rury poziomej wynosi 58 cm. Link do roweru: http://allegro.pl/rower-szosowy-bianchi-okazja-i1767211898.html Zdjęcia przed malowaniem będę miał wieczorem. Rower ma służyć do dojazdu na uczelnie w mieście, w wakacje na cotygodniowe przejażdżki po szosie po 40km a w przyszłości może po 100km. Zastanawiałem się również nad tym rowerem: http://allegro.pl/rower-na-rurkach-columbusa-shimano-600-ultegra-i1772944828.html Przydałby się taki temat w którym ktoś kto się zna by wypisał na jakie części trzeba zwracać uwagę wg jakiej kolejności (w sensie które są priorytetem), np. 1 rama 2 przerzutki 3 hamulce i pozniej do tego moznaby dodawac najbardziej polecane firmy i najbardziej polecane modele w kategorii cenowej, byłoby miło i przejrzyście dla nowicjuszy Pozdrawiam i dziękuję bardzo za odpowiedź . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.