AsRocketman3 Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam, Jestem zarówno nowy na forum jak i w temacie rowerów szosowych, rozumiem że większość wiadomości odnajdę na forum jednak ilość części i różnych firm jest troche zbyt duża ponieważ potrzebuję szybkiej opinii, proszę o wyrozumiałość i pomoc. Mój nie zbyt dobry znajomy chce sprzedać taki rower za 500zł: Chwyty: Owijki Pro z silikonową wkładką · Hamulce: Campagnolo Avanti · Kaseta: CS-HG50 Shimano ALIVIO 8rz 11-28T · Kierownica: ITM Aluminiowa · Koło tył: Accent 28’ · Koło przód: Campagnolo 28’ · Korba: Campagnolo Veloce · Łańcuch: Shimano · Manetki: Sport LX · Klamki: Shimano · Mostek: SR · Obręcze: przód Accent Roadrrunner , tył Campagnolo Atlanta 1996 · Pedały: Aluminiowe pedały z noskami · Piasty: Campagnolo NOVATEC · Przerzutka przód: Campagnolo Avanti · Przerzutka tył: Sport LX · Rama: Bianchi · Siodełko: SellRoyal · Stery: Shimano · Suport: TRUVATIV · Sztyca: SR Laprade · Licznik: SPEEDMASTER 5000 Czy jest warty swej ceny? Co ewentualnie byłoby dobrze wymienić? Czy nadaje się na moje parametry: 185cm wzrostu, 75-80kg. Długość rury pod siodełkowej wynosi 56cm.
erico329 Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 TROCHE misz masz , wiesz gdyby to było nowe ze sklepu to można powiedzieć , ale bez zdięcia to i ci mamy powiedziec nie widać zużycia części itp jedyne co mogę powiedzieć to że licznik w miare dobry liczy , ale brakuje funkcji w ktorej pokazywana była by średnia prędkość , troche uciażliwe ale za 36 zł nie ma się co spodziewać ;]
AsRocketman3 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Napisano 26 Sierpnia 2011 Ponadto nie wiem dokładnie czy rozmiar będzie na mnie pasował mierzyłem sobie nogę ale nie wiem dokładnie w jakim punkcie. - do najwyższego punktu biodra - 108cm - do krocza - 85cm Sory ale jestem totalnie zielony ;D. Długość rury poziomej wynosi 58 cm. Link do roweru: http://allegro.pl/rower-szosowy-bianchi-okazja-i1767211898.html Zdjęcia przed malowaniem będę miał wieczorem. Rower ma służyć do dojazdu na uczelnie w mieście, w wakacje na cotygodniowe przejażdżki po szosie po 40km a w przyszłości może po 100km. Zastanawiałem się również nad tym rowerem: http://allegro.pl/rower-na-rurkach-columbusa-shimano-600-ultegra-i1772944828.html Przydałby się taki temat w którym ktoś kto się zna by wypisał na jakie części trzeba zwracać uwagę wg jakiej kolejności (w sensie które są priorytetem), np. 1 rama 2 przerzutki 3 hamulce i pozniej do tego moznaby dodawac najbardziej polecane firmy i najbardziej polecane modele w kategorii cenowej, byłoby miło i przejrzyście dla nowicjuszy Pozdrawiam i dziękuję bardzo za odpowiedź .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.