Skocz do zawartości

[porada] Proszę o opinię na temat roweru.

AsRocketman3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem zarówno nowy na forum jak i w temacie rowerów szosowych, rozumiem że większość wiadomości odnajdę na forum jednak ilość części i różnych firm jest troche zbyt duża ponieważ potrzebuję szybkiej opinii, proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Mój nie zbyt dobry znajomy chce sprzedać taki rower za 500zł:

Chwyty: Owijki Pro z silikonową wkładką

· Hamulce: Campagnolo Avanti

· Kaseta: CS-HG50 Shimano ALIVIO 8rz 11-28T

· Kierownica: ITM Aluminiowa

· Koło tył: Accent 28’

· Koło przód: Campagnolo 28’

· Korba: Campagnolo Veloce

· Łańcuch: Shimano

· Manetki: Sport LX

· Klamki: Shimano

· Mostek: SR

· Obręcze: przód Accent Roadrrunner , tył Campagnolo Atlanta 1996

· Pedały: Aluminiowe pedały z noskami

· Piasty: Campagnolo NOVATEC

· Przerzutka przód: Campagnolo Avanti

· Przerzutka tył: Sport LX

· Rama: Bianchi

· Siodełko: SellRoyal

· Stery: Shimano

· Suport: TRUVATIV

· Sztyca: SR Laprade

· Licznik: SPEEDMASTER 5000

Czy jest warty swej ceny? Co ewentualnie byłoby dobrze wymienić? Czy nadaje się na moje parametry: 185cm wzrostu, 75-80kg. Długość rury pod siodełkowej wynosi 56cm.

TROCHE misz masz , wiesz gdyby to było nowe ze sklepu to można powiedzieć , ale bez zdięcia to i ci mamy powiedziec nie widać zużycia części itp jedyne co mogę powiedzieć to że licznik w miare dobry liczy , ale brakuje funkcji w ktorej pokazywana była by średnia prędkość , troche uciażliwe ale za 36 zł nie ma się co spodziewać ;]

Ponadto nie wiem dokładnie czy rozmiar będzie na mnie pasował mierzyłem sobie nogę ale nie wiem dokładnie w jakim punkcie.

- do najwyższego punktu biodra - 108cm

- do krocza - 85cm

Sory ale jestem totalnie zielony ;D.

Długość rury poziomej wynosi 58 cm. Link do roweru: http://allegro.pl/rower-szosowy-bianchi-okazja-i1767211898.html Zdjęcia przed malowaniem będę miał wieczorem.

Rower ma służyć do dojazdu na uczelnie w mieście, w wakacje na cotygodniowe przejażdżki po szosie po 40km a w przyszłości może po 100km.

Zastanawiałem się również nad tym rowerem:

http://allegro.pl/rower-na-rurkach-columbusa-shimano-600-ultegra-i1772944828.html

Przydałby się taki temat w którym ktoś kto się zna by wypisał na jakie części trzeba zwracać uwagę wg jakiej kolejności (w sensie które są priorytetem), np.

1 rama

2 przerzutki

3 hamulce

i pozniej do tego moznaby dodawac najbardziej polecane firmy i najbardziej polecane modele w kategorii cenowej, byłoby miło i przejrzyście dla nowicjuszy ;)

Pozdrawiam i dziękuję bardzo za odpowiedź ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...