maciekto Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam. Zakupiłem używanego (ok. 500 km przebiegu) scotta aspect 45 z amortyzatorem xcr. Nie wiem czy to problem, ale sprawa wygląda następująco. Podczas jazdy i po włączeniu blokady amortyzator pozostaje w takiej pozycji w której aktualnie się znajduje. Sprawa wygląda analogicznie przy włączeniu blokady po wciśnięciu amortyzatora podczas postoju. Amortyzator wraca dopiero na swoje miejsce, czyli do punktu "postojowego" po zwolnieniu blokady. W innych moich rowerach sprawa wygląda zupełnie inaczej, tzn. po włączeniu blokady amortyzator od razu odbijał do punktu "postojowego" niezależnie w jakiej był pozycji przed zablokowaniem. Czy xcr mają to do siebie czy może coś jest schrzanione? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Bez obaw, XCRy tak mają. Co więcej, według mnie to całkiem użyteczna funkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 XCRy tak mają, baaardzo fajne na podjazdach Wciskasz amortyzator blokujesz i ciśniesz pod górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekto Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 No to mnie pocieszyliście Czyli bez mogę włączać blokadę podczas jazdy bez jakichkolwiek obaw? Chociaż przy tych podjazdach przydałaby się blokada w manetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamis1987 Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Możesz włączyć blokadę i zablokować amor w dowolnym punkcie ugięcia. Tak jak napisał adii22 fajny patent przy podjazdach. Przód roweru się obniża i ułatwia to podjazdy. Z drugiej strony czytałem, że można w ten sposób uszkodzić blokadę. Prawda zapewne leży pośrodku. Polecam ten temat. Masz w nim chyba wszystko na temat XCR'a: http://www.forumrowerowe.org/topic/15984-amortyzator-sr-suntour-xcr-lo-opinie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.