Skocz do zawartości

[Amortyzator]Suntour xcr - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem używanego (ok. 500 km przebiegu) scotta aspect 45 z amortyzatorem xcr. Nie wiem czy to problem, ale sprawa wygląda następująco. Podczas jazdy i po włączeniu blokady amortyzator pozostaje w takiej pozycji w której aktualnie się znajduje. Sprawa wygląda analogicznie przy włączeniu blokady po wciśnięciu amortyzatora podczas postoju. Amortyzator wraca dopiero na swoje miejsce, czyli do punktu "postojowego" po zwolnieniu blokady. W innych moich rowerach sprawa wygląda zupełnie inaczej, tzn. po włączeniu blokady amortyzator od razu odbijał do punktu "postojowego" niezależnie w jakiej był pozycji przed zablokowaniem. Czy xcr mają to do siebie czy może coś jest schrzanione?

Pozdrawiam

Możesz włączyć blokadę i zablokować amor w dowolnym punkcie ugięcia. Tak jak napisał adii22 fajny patent przy podjazdach. Przód roweru się obniża i ułatwia to podjazdy. Z drugiej strony czytałem, że można w ten sposób uszkodzić blokadę. Prawda zapewne leży pośrodku. Polecam ten temat. Masz w nim chyba wszystko na temat XCR'a:

http://www.forumrowerowe.org/topic/15984-amortyzator-sr-suntour-xcr-lo-opinie/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...