worms Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Panowie wymieniłem system na 6 śrub, co się wiązało z przejściem na inną tarcze. Wybór padła na Hygia 80g, klocki wraz z hamulcami zostały XTR. Wcześniej nie miałem żadnych problemów za hamowaniem, był jakiś czas potrzebny na dotarcie, 2 zjazdy z Agrykoli przeważnie załatwiały sprawę. Zestaw pracował idealnie, teraz jednak Brake Authority(dwa różne modele) chyba CERAMIC przód- gorzej hamujący wręcz za każdym razem parzy , tarcza, zacisk, właściwie klocek, BURLY- tył to samo, lipa. Przekładałem klocki z tyłu na przód, wydawało mi się że tył lepiej hamuje, ale nic to nie dało. Co robić, papierem zdzierałem warstwę szkliwa która sie wytwarza bardzo szybko, natychmiastowo prawie, tarcze odtłuszczałem izopropylenem ( alkohol), zastanawiam się jeszcze nad przeleceniem jej papierem ściernym jakimś drobnym. Może nie ma innej rady i trzeba kupić lepsze inne klocki. Pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Po pierwsze tarcze Hygia nie są najwyższych lotów. Po drugie klocki Brake Auhthority nie są sprawdzone - widziałem jedynie negatywne opinie na ich temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 No to mnie pocieszyłeś. Szkoda że przed zakupem się nie poradziłem, ale człowiek poleciał na wagę, nie biorąc pod uwagę czy to będzie hamowało. Wczoraj jeszcze papierem ściernym poleciałem i wymoczyłem klocki B.A w izopropylenie, później pod gorącą wodę. Dziś daję im ostatnią szansę, jak nie zadziałają to jeszcze mam nówki XTR-a metalicznie(podobno brzytwa), zobaczę jak się polubią z tarczą. Jak to nie zadziała to papier wody 600 i trochę szlifuję tarcze. Łatwo się nie poddam. Jeszcze szybkie pytanie, jak założyłem nową tarcze klocek to powinienem nie doprowadzić do rozgrzania, bo wtedy wytwarza się szkliwo i klocek przestaje hamować? Czytając temat o zamiennikach można natrafić na wypowiedzi że właśnie klocki XTR po przypaleniu zaczynają lepiej hamować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.