Skocz do zawartości

[Gripy] Wybór

Szymonixx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem mogą być trochę nie wygodne. Często na podobnych trochę drętwieje dłoń a po za tym życie może Ci utrudnić fakt, że ten grip jest gęsto pokryty milimetrowymi gumowymi "włoskami", które zanim się zetrą będą przemieszczały lekko Twoją dłoń w zależności od skupienia ciężaru ciała... Ja bym brał najprościej - piankowe cienkie gripy.. Tanie i wygodne rozwiązanie :)

Napisano

Ludzie zastanówcie się nad tym co piszecie, piankowe chwyty do dirtu?!

Co do pytania to myślę, że każde bolt-ony będą dobre i tak pewnie jeździsz w rękawiczkach, więc ja kupiłbym jakieś fajnie wyglądające ;)

Napisano

Pianki mają tendencje do tego, że lubią się kręcić na kierownicy i nie chce sobie wyobrażać co bi się stało gdyby chłopak gdzieś skakał i mu by się to przekręciło... Do dirtu wszystkie grpiy na śrubki. Jak byś planował XC albo maratony wtedy bierz piankę :icon_wink:

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Te gripy co mam teraz są na śrubki. Co do animali chciałem się właśnie o nie was spytać. :icon_lol: oglądałem je wczoraj i poważnie zastanawiam się nad ich kupnem.

Napisano

Chyba faktycznie kupię te animale. Ale zastanawiam się nad tymi: rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/animaledwinflangless i tymi:rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/edwin. Wybierałbym te bez kołnierza bo ładniej wyglądają, ale piszą że się szybko ścierają. Co o nich sądzicie?

Napisano

Tzn. patrząc po komentarzach te z kołnierzem mają dłuższe życie :) Ale musiał byś sam to sprawdzić, to że komuś wystarczyły na rok nie znaczy, że Ty też je masz w tyle zetrzeć ;]

Napisano

Chętniej brałbym te bez kołnierza, mój kolega je ma i jest zadowolony. Nie jeżdzę tak intensywnie żeby starły się już po pół roku, przynajmniej tak mi się wydaje. :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...