Szymonixx Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam forumowiczów! Za niedługo bede wymieniał gripy, te co mam teraz są strasznie zniszczone. Jakie proponujecie? Bede używał ich do dirtu. Kwota do 50zł. http://hadronsport.com/cz/gripy/octane-one-bolt-on-2011-grip.html?options=cart co o nich sądzicie??
XCplayer Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Moim zdaniem mogą być trochę nie wygodne. Często na podobnych trochę drętwieje dłoń a po za tym życie może Ci utrudnić fakt, że ten grip jest gęsto pokryty milimetrowymi gumowymi "włoskami", które zanim się zetrą będą przemieszczały lekko Twoją dłoń w zależności od skupienia ciężaru ciała... Ja bym brał najprościej - piankowe cienkie gripy.. Tanie i wygodne rozwiązanie
missolini Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Piankowe najlepsze, ze swojej strony polecam : http://bontrager.com/model/04262 Mam takie, jeżdżę maratony i xc i są naprawdę wygodne a zarazem lekkie, cena też niezła (zapłaciłem 27zł).
XCplayer Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Ja za dyszkę u siebie w serwisie mam, też na nich zawody wygrywałem - owszem są najlepsze
adii22 Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Co Wy taką drożyznę kupujecie, u mnie pianki po 3,50 - 4 zł stoją
XCplayer Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Podrzucisz fotkę? Bo jeszcze chodzi żeby się nie porwały ani nie straciły kształtu :]
karolyfer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Ludzie zastanówcie się nad tym co piszecie, piankowe chwyty do dirtu?! Co do pytania to myślę, że każde bolt-ony będą dobre i tak pewnie jeździsz w rękawiczkach, więc ja kupiłbym jakieś fajnie wyglądające
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 A co to za problem kupić cienkie pianki? ;p
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Chciałbyś, żeby kilka metrów nad ziemią nagle kierownica sama z siebie obróciła Ci się w dłoniach? Ja nieszczególnie. Do Dirtu tylko chwyty skręcane.
Foxi Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Pianki mają tendencje do tego, że lubią się kręcić na kierownicy i nie chce sobie wyobrażać co bi się stało gdyby chłopak gdzieś skakał i mu by się to przekręciło... Do dirtu wszystkie grpiy na śrubki. Jak byś planował XC albo maratony wtedy bierz piankę
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Zależy od techniki mocowania... jak bierze się najcieńszy patent z nacięciami i mocuje techniką "na mydło" to po 24h ani drgną... No ale dobrze, wiem że animale mają dużo pozytywnych komentarzy szczególnie De La Rosy http://www.rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/edwin
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi. Te gripy co mam teraz są na śrubki. Co do animali chciałem się właśnie o nie was spytać. oglądałem je wczoraj i poważnie zastanawiam się nad ich kupnem.
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Z tego co wiem użytkownicy są mega zadowoleni...
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Chyba faktycznie kupię te animale. Ale zastanawiam się nad tymi: rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/animaledwinflangless i tymi:rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/edwin. Wybierałbym te bez kołnierza bo ładniej wyglądają, ale piszą że się szybko ścierają. Co o nich sądzicie?
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Tzn. patrząc po komentarzach te z kołnierzem mają dłuższe życie Ale musiał byś sam to sprawdzić, to że komuś wystarczyły na rok nie znaczy, że Ty też je masz w tyle zetrzeć ;]
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Chętniej brałbym te bez kołnierza, mój kolega je ma i jest zadowolony. Nie jeżdzę tak intensywnie żeby starły się już po pół roku, przynajmniej tak mi się wydaje.
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 To bierz W sumie były też pozytywne komentarze, a jak bardziej Ci się tamte podobają to chyba jasne
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi XC. Chyba kupię te animale bez kołnierzy, ale na razie brakuje mi dychy więc musze jeszcze poczekać
XCplayer Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Dychy?! ;D Nie ma bólu ;D Skopiuj model i wklej na allegro powinno taniej być
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Napisano 27 Sierpnia 2011 Na allegro nie ma, co mnie bardzo dziwi. Jak wpisalem animal to tylko bmx-y wyskoczyły.
XCplayer Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 O, no fakt. Dziwne, no to życzę powodzenia w zbieraniu i zakupie ;]
Draagus Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 http://www.rowerowy.com/czesci/gripy_chwyty/logolockon Ewentualnie bierz te BMX i przytnij kołnierze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.