KMtown Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Klucz 3w1 świetnie wykonany , polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 KLUCZ 2w1 i klucz do bębenka świetnie wykonane i mocne ! ,użyte i polecam w 100 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja również polecam! Klucz 2w1 oraz bacik - rewelacyjne wykonanie, kawał dobrej roboty - klucze śmiało mogą konkurować z Park Toolem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 M333 masz moze klucz do wolnobiegu na 2 zeby ? jesli nie to moze bys zrobil ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajak123 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Również polecam super kontak a klucz do h2 rewelacja idealnie spasowany nie "kaleczy" misek suportu! szkoda,że gość w serwisie który kiedyś wymieniał mi suport nie miał tego klucza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Przyłączam się do prośby o rozważenie wykonania kluczy do konusów. Najlepiej uniwersalny 13, 14, 15, 16 PozdrawiamW załączniku znaleziony taki uniwersalny na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spons92 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Do tego jeszcze można by pomyśleć o cieniutkiej 17 do piast Shimano typu XT. Zdaje się, że ktoś już w wspominał o tym w tym temacie. Park Tool ma takie w swojej ofercie za jedyne 36zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ostatnio dla jednego Forumowicza wykonałem testowo nietypowy klucz. Do serwisu piast szosowych Dati. Gdyby ktoś potrzebował to mam jeszcze 2 takie egzemplarze. Pozostałe klucze dostępne. Wysyłki na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Również przyłączam się do prośby o rozważenie wykonania kluczy do konusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Cisza w wątku pozorna. Wszystkie klucze dostępne. Prośbą do poprzednich kupujących. Jeżeli ktoś kupił ostatnio klucze ode mnie, chcę je zarekomendować to proszę o wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spons92 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Wedle prośby M333. Kiedyś kupiłem klucz 3w1 i bacik. Oba są świetne, klucz do HT przylega idealnie, nie ma mowy obrobieniu misek, przynajmniej jak na razie. Bacik trzyma elegancko. Zastanawiam się czy nie byłoby dobrym pomysłem zastosowanie w baciku gumy, która zamocowana by była na końcu długiego łańcucha i przyczepiona do końca rączki bacika. Łańcuch byłby wtedy od razu dociśnięty do zębatki. Trzeba tylko wymyślić materiał, który będzie wystarczająco elastyczny i mocny. Pozdrawiam i polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dzięki za opinie i za sugestię. Testowałem ostatnio kilka kaset, bacik był wielokrotnie używany, raz za razem. Nie zauważyłem tej niedogodności. Może jednak rzeczywiście usprawni to pracę. Guma może nie, ale sprężyna mogłaby się sprawdzić. Zorientuje się w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spons92 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 (edytowane) Oczywiście nie wspomniałem o tym dlatego, że z bacika źle się korzysta, ale właśnie po to, żeby usprawnić nieco pracę. Generalnie i tak uważam, że ten system mocowania łańcuchów na baciku jest dużo lepszy niż ten, który oferuje większość firm, tak jak np. tu http://image.ceneo.pl/data/products/15199933/i-bike-hand-klucz-lancuchowy-bacik-yc-501a.jpg Edytowane 3 Maja 2013 przez spons92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 28 Maja 2013 Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Klucz może służyć do obrony jako broń obuchowa... A tak poważnie to jest bardzo dobrze spasowany i mega sztywny. Nie ma obawy, że się ześlizgnie lub objedzie ząbki. Francuz idzie w odstawkę. Ode mnie 10/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) @@M333, kilkukrotnie w temacie padało pytanie o klucz do konusów Shimano. Wiadomo coś w temacie ?? Edytowane 31 Maja 2013 przez crupez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 W kwestii klucza do konusów/piast- w najbliższych tygodniach nie ma raczej na szans. Zająłem się realizacją kilku innych rowerowych projektów. Nic nie wskazuje na to, żebym był w stanie zabrać się za to w jakimś bliższym terminie. Klucz do piast ma poza tym to do siebie, że z racji na inne gabaryty (znacznie cieńszy niż pozostałe klucze) wymaga innej obróbki. Generuję to dodatkowe koszty. Tak więc wpływ mają na to również pieniądze. Ceny wykonania (bez cynkowania oraz rękojeści) w dotychczasowym miejscu są zbliżone do finalnych cen gotowych importowanych kluczy do piast, chociażby z allegro. Może nowe projekty (daleko posunięte prace) zrekompensują, chwilowy mam nadzieję, brak w ofercie kluczy do konusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Genialny jest klucz 3 w 1. Mogłem bez problemu otrzymać moment dokręcania wkładu, a także szybko przeserwisować M520. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Niszczacyzboze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 3w1 polecam lecz klucz do bębenka poległ ,pękły ząbki które wchodzą w miskę ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Redbull1. Robiłem różne wersje. Pierwszy testowy "projekt" w kilku przypadkach nie wytrzymał. Poprawiłem błąd. Mogę wymienić na nowy model, mogę oddać pieniądze. Już piszę do Ciebie PW w tej sprawie. Jak mawia znajomy hydraulik: "firma bidna ale solidna". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ja też należę do zadowolonych posiadaczy klucza 3 w 1. Jest świetnie wykonany, dzięki niemu przeserwisowałem bez problemu M520-tki. Wielki pozytyw dla wykonawcy. Jakie to nowe projekty kluczy jeśli można wiedzieć? Czy jest może wśród nich wyciskacz/wciskacz łożysk do misek suportu ( Accent, Token itp. ) Hollowtech II ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzu6491 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 użytkuje klucza do suportu shimano hollowtech 2w1 i jest rewelacyjny naprawdę idealny. Jest w ofercie klucz do kaset ?ile by kosztował bacik klucz do kaset i wysyłka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Klucza do kaset nie posiadam. Przy mojej małoseryjnej produkcji cena wykonania jest bardzo wysoka. Na tyle wysoka, że sprzedając nawet za kwotę równą sumie wykonania, nie znalazłbym nabywców. A baciki dostępne. Mam ładne egzemplarze- z nowymi łańcuchami KMC. Dla Forumowiczów w cenie 17zł/szt plus 6 wysyłka. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez M333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 chetnie kupie klucz do suportu kinex, szkoda ze nie w wersji na klucz bo boje sie ze w rowerze w ktorym mam odkrecac suport byl nie ruszany 20 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zondrin Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ten klucz do kinex`a mogę polecić z czystym sumieniem kupiłem tyle że przez allegro (zależało na czasie) dobrze spasowany i nawet dobrze dokręcony suport pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Dziękuje za przychylne opinie. Zarówno tutaj jak i komentarze za transakcję w serwisie aukcyjnym.Kilka spraw wypada poruszyć, dla przejrzystości ujmę to w punktach: 1. link do nowego konta z aukcjami http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29339575 ; ceny dla Forumowiczów, przy zakupie przez forum, sporo niższe; w Lublinie jestem w stanie zorganizować odbiór osobisty- niemal codziennie2. w porównaniu do oferty z pierwszej wiadomości doszło kilka nowych produktów, kilka zostało poprawionych, kilka zupełnie nowych jest już prawie gotowych3. wkrótce (2-4tyg) dostępne będą klucze do korków amortyzatorów (3 czy 4 rodzaje, suntour i rst)4. projekt dotyczący kluczy do konusów- już w realizacji, ale kilka tygodni nam to zajmie (testy i ew. modyfikacje) 5. gdyby ktoś miał pomysły co jeszcze warto wykonać, czym się zająć to proszę śmiało pisać 6. poza tym szukam kogoś posiadającego pedały look inne niż model quartz- np. s-truck (albo analogiczne w wersji szosowej) i chętnego w pomocy w zaprojektowaniu klucza do osi, coś na wzór "mini klucza" do m520 albo do look quartz Wątek staram się na bieżąco śledzić. Niemniej najpewniejsza metoda kontaktu ze mną to "prywatna wiadomość" przez forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi