typek99 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam jestem tu nowy.Zmierzam do kupna nowego roweru do DH i FR.Jestem amatorem więc to nie musi byś super dobry rower.Podoba mi się taki jeden rower a, mianowicie KROSS Sign DS.W tym celu chciałem sie dowiedzieć czy nadawał by się do DH i FR. PS:Wymienił bym części np: siodełko, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas18 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tak do amatorskiego dh wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudy102 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tylko nie przesadzaj z tym dh bo to nie jest rower specjalnie do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Rower bardziej do street i dirt, ale lekkie dh uciągnie. Zależy co kto rozumie przez dh i gdzie chce śmigać na tym sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniakse Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Sign i DH hmmm w nim to tylko waga - 16kg (kloc) jest rodem z downhill-owek. Dozbieraj na cos lepszego bo sign z dh poza ta waga niema nic wspolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 to może Ns Metropolis lub Dragstar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Sign ma tyle wspólnego ze streetem czy dirtem co z dh. To jest funbike, rower do bliżej niesprecyzowanej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Sign ds ze względu na swoją wagę do dirtu się nie nadaje a o streecie można (trzeba) zapomnieć. Ns metropolis jest dirt/street(prawdziwy) a dragstar to też kloc. Wydaje mi się że w tej cenie nie znajdziesz roweru do dh/fr. Myślałem o ns core, trochę drogi, co o nim sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Core to fajna baza pod hardtaila do DH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonixx Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Fajna fajna, ale jeżeli autor tematu chce kupić signa dsa to niewiadomo czy będzie miał fundusze na core. Ten ns to fajny rower ale niestety trochę drogi. Chociaż w sumie lepiej jest kupić porządnego ns'a niż wydać na krossa który się po prostu do tego nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 no funduszy za dużo to nie mam max to 2,5 tysiąca .Jeżeli możecie to podawajcie propozycje rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonixx Napisano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Jedyne co przychodzi mi na myśl to ns core 3 kosztuje ok. 2500zł ale jest już wyprzedany, nie wiem czy uda ci się coś znaleźć. Fenthin, masz jakieś pomysły? EDIT: właśnie udało mi się znaleźć core z 2010r. rowerowy.com/rowery/dh_fr/2010core3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 to ten core dobry był by na DH/FR bo jak patrze na niego to troche ciężki jest 16,3 kg znalazłem kilka rowerów SPECIALIZED P.2 GHOST 4-X COMP D GIANT / BRASS 1 HARO / THREAD ONE co o nich sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonixx Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 TO NIE SĄ ROWERY DO DH!!! Prawdziwe rowery do dh kosztują nawet parenaście tysięcy zł. Mówię ci: bierz core. Dla amatora to dobry rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 ok wezme ale to dopiero na urodziny wezmę sobie (mam urodziny w lutym) więc tylko planuję kupno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jest ciężki, bo to solidna, stalowa rama. Choć wyższe modele byłyby lepsze, mają jeszcze lepsze ramy, w całości Cro-Mo. Możesz też rozejrzeć się za czymś używanym właśnie na ramie NS Surge/Core. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 ok dzięki wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.