Skocz do zawartości

[Korba]Dziwne zachowanie

Avirel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem bo ostatnio lancuch wszedl mi pomiedzy 3 bieg a "4" tam w ta dziure pomiedzy i musialem wyrywac lancuch nie mialem nawet zadnych narzedzi, pozniej jechalem pod dom ale tam znowu wszedl lancuch. Moze mi ktos powiedziec dlaczego tak sie stalo? Ciagle mam jakies problemy ..;p

Napisano

A moglby mi ktos doradzic co kupic do ~ 50zl chyba ze za ta kwote nie kupie czegos wytrzymalego, na razie bede powoli zmienial przelozenia, no ale na dluzsza mete to slabo;/

Napisano

Nie chodzi o wolnobieg tylko o korbe, to z przodu ;p, mowilem ze "" 3 bieg a "4" "" bo nie ma 4 przelozenia

rower to kross v3 korba- Shimano FC-M191

Napisano

Napisz, że łańcuch spada z blatu między osłonę, a wszyscy załapią o co chodzi :)

Wystarczy wyregulować przednią przerzutkę, a dokładniej przykręcić śrubkę H.

Napisano

Rozumiem, że ciągle chodzi o osłonkę? :) Sklej ją kropelką, bo nie dokupisz raczej tej części. Ewentualnie zdejmij, ale licz się z brudzeniem i wkręcaniem nogawek.

Napisano

no jutro pojdzie w ruch kropelke tylko zebym nie pokleil calej korby :), mam nadzieje ze ladnie pojdzie + regulacja i bedzie ok no i + ostrozniejsza zmiana przelozen

Napisano

Zrób zdjęcie i pokaż ten pęknięty element. Bez tego nikt się nie domyśli o co konkretnie chodzi, ja przynajmniej nie jestem w stanie.

Napisano

W pierwszej kolejności przeprowadź regulację przedniej przerzutki, konkretnie zakres wychylenia klatki- maksymalny. Tylko nie pytaj jak to zrobić, wrzuć pytanie w wyszukiwarkę i będziesz miał odpowiedź.

Po drugie dokręć śrubę mocującą osłonę/znajdź podobną i wkręć w miejsce zgubionej/sklej osłonę/zdemontuj osłonę/wymień osłonę (wybierz właściwe). Ja bez zdjęcia, na podstawie tylko tego opisu, nie wiem co jest konkretnie nie tak z tą osłoną. Sam musisz ruszyć głową.

Napisano

Tak jak pisalem wczesniej jutro bede probowal sam cos zrobic, a co do regulacji to bylem nawet ostatnio na regulacji ale widze ze sam bede musial sie pobawic a poradnik widzialem juz wczesniej ;)

Dziekuje bardzo za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...