Skocz do zawartości

[Hamulce] Avid BB7 - przerażający pisk z tyłu

FiXeD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mój problem polega na pisku przy hamowaniu dobiegającego z tylnego koła. Kupowałem rower z nowymi tarczami i myślałem ze piski z początku są spowodowane niedotarciem się tarczy, lecz po 2 miesiącach jazdy piski z przodu ustały natomiast z tylu są nadal.

Szczegóły hamulców:

Zaciski - Avid BB7

Tarcze - Avid G3 Clean Sweep 185mm

Piski są aż tak głośne ze ludzie z bloków wyglądają co się dzieje.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Napisano

Sprawdzę dzisiaj tylko muszę sprawdzić budowę zacisku żebym się nie zaczął brać za coś czego nie złoże choć myślę że aż tak ze mną nie jest :P

Napisano

Dziękuje za propozycje , piski ustały po starciu klocków ale tarcze nie wiem czy powinno się kiedy kol wiek czyścić .

kar268 łap plusa :)

Pozdrowienia Adam

Napisano

Tarcze możesz normalnie czyścić np. nitro, jakiś rozpuszczalnik cos suchego po prostu. Ja ze swoja robiłem tak.

Wkładałem we wrzątek później płyn do naczyń wymyłem ją ładnie później rozpuszczalnikiem nitro i ładnie cykało bez żadnych problemów

Pozdrawiam i dzia za plusa ;)

Napisano

Ja tam tarcze traktuje płynem do mycia silników, nawet nie trzeba maczać wystarczy szmatką z tym płynem przelecieć i potem drugą do sucha i git ;) a koszt takiego płynu ok 10-13zł 750ml.

Napisano

Może w weekend zrobię jakiś gruntowniejszy porządek z hamulcami wypucuje rowerek i zdam relacje jak mi poszło z myciem tarczy :)

Napisano

W sensie mycie, chodzi nam o to żeby ją odtłuścić a nie żeby była czysta, tak w ramach ścisłości, tzn czysta też, ale chodzi tu najbardziej o odtłuszczenie rozpuszczalnikiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...