Skocz do zawartości

[Tarcze Hamulcowe] Avid G3CS czy Shimano XT ?

Bonk

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie tutaj przytoczyć cytat użytkownika - "Savage" (chodzi o wibracje i piski na tarczach Avida)

Zadałem sobie trud poszperania po forum MTBR i...załamka... No więc jest to problem znany Avid'owi, spowodowany źle wyciętymi otworami w tarczach powodującymi wpadanie roweru w rezonans, bez znaczenia na rodzaj ramy oraz materiał z jakiego jest wykonana, wszystko gra rolę włącznie z geometrią i wszystko może spowodować to zjawisko. Konkretnego "samodzielnego" rozwiązania w zasadzie nie ma, jedni szlifują te otwory, dodają podkładek pod zacisk, itp itd, niektórym samo przechodzi a inni wymieniają tarcze, jeszcze inni wymieniają po prostu hamulce i trzymają się już z dala od AVID.

Tu jest ten wątek - http://www.forumrowerowe.org/topic/71147-hamulce-elixir-r-wibracje-i-wycie/ ...i wiele innych osób skarży się na wibracje i wycie, wpadłem na ten temat bo sam mam problem z tymi właśnie tarczami, teraz zmieniłem klocki i zobaczymy za jakiś czas czy znowu będzie problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...