Bonk Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jakie tarcze wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 jakie g3cs, jakie XT? Konkrety proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonk Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Avid 185mm G3CS na 6 śrub, Shimano XT SM-RT76 185mm 6 śrub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 jeśli się nie mylę to sh nie robi tarcz 185. Jakiej marki hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 shimano ma tarcze 140,160,180,203mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiXeD Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja gorąco polecam Avid G3 CS są po-prostu idealne na taką cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja gorąco polecam Avid G3 CS są po-prostu idealne na taką cenę To samo mogę powiedzieć o podanych XT, które posiadam, ale tu chodzi o porównanie tych dwóch tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonk Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ta przepraszam chodziło o tarczę Shimano 180mm a co do Avidów to podobno bardzo dirze się sprawuje ta technologia Clean Sweep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Pozwolę sobie tutaj przytoczyć cytat użytkownika - "Savage" (chodzi o wibracje i piski na tarczach Avida) Zadałem sobie trud poszperania po forum MTBR i...załamka... No więc jest to problem znany Avid'owi, spowodowany źle wyciętymi otworami w tarczach powodującymi wpadanie roweru w rezonans, bez znaczenia na rodzaj ramy oraz materiał z jakiego jest wykonana, wszystko gra rolę włącznie z geometrią i wszystko może spowodować to zjawisko. Konkretnego "samodzielnego" rozwiązania w zasadzie nie ma, jedni szlifują te otwory, dodają podkładek pod zacisk, itp itd, niektórym samo przechodzi a inni wymieniają tarcze, jeszcze inni wymieniają po prostu hamulce i trzymają się już z dala od AVID. Tu jest ten wątek - http://www.forumrowerowe.org/topic/71147-hamulce-elixir-r-wibracje-i-wycie/ ...i wiele innych osób skarży się na wibracje i wycie, wpadłem na ten temat bo sam mam problem z tymi właśnie tarczami, teraz zmieniłem klocki i zobaczymy za jakiś czas czy znowu będzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.