Skocz do zawartości

Corratec Airtech Zone2011 - co myślicie?

smoothas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś coś wie o tym modelu?

Nada się do turystyki górskiej, ewentualnie maratony?

Jak ktoś coś wie o rozwiązaniu dampera przez Corrateca, to prosiłbym o opinie.

Napisano

Airtech Zone 2011 to jednozawias, w przeciwieństwie do modelu 2009 który ma zawieszenie horstLink, i który jest do kupienia w niezłej cenie :

http://cgi.ebay.de/Corratec-Air-Tech-Zone-RH44-Fahrrad-Fully-Shimano-Neu-/160596132087?pt=Sport_Radsport_Fahrr%C3%A4der&hash=item25644680f7

Rower jak najbardziej nada się do startu w maratonie, ma geometrię XC.

Zarówno w modelu 2009 jak 2010 i 2011 stosowane są typowe dampery (w starszych były specjalne wersje).

Napisano

Też kupiłem corrateca 2008. Powiem tak: Moim zdaniem szkoda kasy na 2011... z przodu RST, a z tyłu tylko X-fusion więc super jak za tą cenę nie jest.

Ja mam w swoim manitou 3-way(pięknie chodzi) Z przodu Bombera. Wyszło 2700zł a rower naprawdę dobrze chodzi w cięższym XC. Szukaj czegoś starszego bo te nowe to pfyy. Geometria mi bardzo odpowiada, jest wygodnie i do XC super. Nawet na cięższym terenie daje radę w mojej wadzę, tyle że jestem lekki 70kg.

Kupel kupił nową kone coilair równo za 5k. Nie wiem co o niej sądzić. Stosunkowo git amor, damper też. Ale czy z zawiechą nie ma problemu to nie wiem. Czytałem, że są jakieś problemy z nią ale sam osprzęt pozytywny.

Rulez coś poleciłbyś do 3k mi osobiście? Mam jeszcze jedno pytanie do CB.

Co do amorów przy kupnie wyboru ta jakie marki brać pd uwagę? Zapewne RS, manitou,marzocchi?

Ale na przykłąd marki RST, XCT nie brać pod uwagę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...