hehe12 Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Od pewnego czasu zaczęły mi trzeć hamulce. Tarcze są proste. Próbowałem wyregulować jeden z hamulców ale nie umiałem i skończyło się zalaniem klocków i odpowietrzaniem. W serwisie zrobili mi hamulce i było już dobrze. Przebiłem dętke, zdjąłem tylne koło, i teraz znowu nie mogę ustawić, i klocki trą o tarcze (tzn piszczą). Jak to wyregulować? Czy od razu do serwisu lepiej zanieść? (bo i tak zalane klocki muszę wymienić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Odkręcić dwie śrubki trzymające zacisk, tak aby luźno chodził, zacisnąć klamkę, zakręcić śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wyregulowali mi. Pojeździłem troche, hamulec był idealny, i znowu problem wrócił. A przyczyną może być zgięta blaszka? Ta taka pośrodku miedzy klockami. Zdarzyło mi się kiedyś że gdy miałem wyciągnięte koło to zacisnąłem klamke hamulca. I może ta blaszka się zgięła, jest mało elastyczna i nie odskakuje (słabo odrzuca klocki na swoje miejsce)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PietroPLsz Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Mam bardoz podobnie z Avid Juicy Three. Klocki i chyba nawet zacisk przestawiają się co chwila. Masakra. Także po zdjęciu koła muszę od nowa ustawiać. Odkręć śruby na zacisku. Zaciśnij i ustawi się jako tako (mi przeważnie i tak trze). Wtedy ręcznie przesuń zacisk minimalnie tak żeby juz nie tarło i dokręć śrubki. Może to zająć troche czasu i kilka podejść ale powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.