supersam Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Rower jeszcze nie gotowy, kilka części w tym roku się jeszcze zmieni Bar Plugs: (Korki do kierownicy)- Kcnc Bottle Cage: (Koszyk na bidon)- Elite moro Brake (Front): (Hamulec przedni)- Hayes Stroker Ryde Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Hayes Stroker Ryde Cables: (Pancerze i linki)- no name Cassette: (Kaseta)- Shimano LX 11-28T Chain: (łańuch)- Sram pc 971 Crankset: (Korby)- Race Face Ride xc Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano slx top swing Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Sram X.9 - średni wózek Fork: (Widelec)- Token Tk 928 disc Frame: (Rama)- Corratec superbow team 17cali Grips: (Gripy)- Kcnc Handlebar: (Kierownica)- Kcnc sc bone scadium 630mm Headset: (Stery)- Cane Creek zs22 Pedals: (Pedały)- Vp-196 Seat: (Siodło)- Selle Italia Slr xc Seatpost: (Sztyca)- Boplight Team 30.9x350mm Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- Kcnc road pro 34.9 Shifters: (Manetki)- Sram X.0 grip shift Skewers: (Zaciski koł)- Dartmoor bolt on Spacers: (Podkładki pod mostek)- no name -karbon Stem: (Mostek)- Kcnc fly ryde 100mm Tire (Front): (Opona przednia)- Maxxis Detonator 26x1.5- drut Tire (Rear): (Opona tylna)- Maxxis Detonator 26x1.5- drut Top Cap: (Top cap)- Giant Tubes: (Dętki)- b'twin Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossRide disc Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossRide disc W najbliższym czasie do wymiany idą korby, potem hamulce i koła, może opony na lżejsze Mile widziane komentarze i takie tam http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759630.jpeg http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759685.jpeg http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759656.jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 I w końcu pojawiły się spdki , nie rozumiem, rower za XXXXX zł a tak długo wzlekałeś z kupnem zatrzasków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A jakie ma znaczenie cena roweru do posiadania SPD? Ja u siebie ich nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 geometria typowo sportowa, rower nastawiony pod XC/maratony, i bez spd, to przeczy samo sobie chyba że ktoś kupuje sobie sportowy rower do jazdy po bułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Naprawdę każdy musi startować w zawodach żeby nie być posądzonym o jazdę za pieczywem? Ja nigdy nie startowałem i nigdy nie będę i co nie należy mi się taki rower jak mam. Robię kilka tysięcy po lasach przez calutki rok w błocie i śniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja do tej pory jeździłem bez spd i jakoś mi to nie przeszkadzało, teraz zakupiłem z ciekawości jak będzie mi się jeździć. Jak mi nie będzie pasowało to wrócę do platform Ja tam nie widzę czemu by nawet na rowerze za więcej pieniędzy była potrzeba posiadania spd, każdy jeździ w tym co mu pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 "Sąsiad" a dlaczego nie na nowych oponkach widziałem, że RK nabyłeś Daj znać jak się będą sprawować... Na fotkach już nowe chwyty? Widzę, że na kierownicy token nie zafałszował wagi... Ogólnie bardzo przyjemny rowerek A co do spd, imo każdy jeździ jak mu wygodnie - nie wszyscy lubią się "spinać" z rowerem PS. Górna rura przechodząca w tylny trójkąt wygląda zaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Czasami też kolana nie pozwalają na "spięcie" Ja mam taki właśnie feler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja do tej pory jeździłem bez spd i jakoś mi to nie przeszkadzało, teraz zakupiłem z ciekawości jak będzie mi się jeździć Też tak mówiłem jak zaczynałem przygodę z zatrzaskami, że mi się dobrze jeździło na platformach, ale uwierz jak już spróbowałeś to nie ma siły(no chyba, że zdrowotna, chociaż w CB to Ci raczej nie grozi) żebyś wrócił do standardowych. kadargo próbowałeś CB, Time, Look?One też nie chcą współpracować z kolanami?Spd to nie pępek świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Oj wiem... o spd pisałem ogólnie. Próbowałem i jeszcze jest za wcześnie, kolano się buntuje po awarii. Może za rok jak całkiem się zaleczy bo i teraz zdarza mi się kilka kilometrów z buta wracać tak raz na dwa miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Basiq chwyty są cały czas te same, tylko że korków brak gdyż na maxxisach zaliczyłem glebę w śniegu i się pogubiły Wymienię na nowe jak śnieg zejdzie. Przy okazji nowe oponki są, elegancko się uszczelniły. Jak więcej na nich pojeżdżę to napisze jak się sprawują Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Elite moro - 36g- razem ze śrubkami Brake (Front): (Hamulec przedni)- Formula oro k24 - 362g- razem z tarczą + śrubki Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Formula oro k24 - 405g - razem z tarczą + adapter ze śrubkami Cables: (Pancerze i linki) - shimano - 49g Cassette: (Kaseta)- Shimano XT 11-32T - 261g z nakrętką pro bolt Chain: (łańuch)- Shimano HG93 - 271g- skrócony Crankset: (Korby)- Shimano XT - 846g Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano slx top swing - 145g śrubki alu Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Sram X.9 medium - 198g wszystkie śrubki alu Fork: (Widelec)- Rock Shox Sid XX - 1507g - razem z gwiazdką i bieżnią sterów Frame: (Rama)- Corratec SuperBow Team 17" - 1803g- razem ze sterami Grips: (Gripy)- Kcnc - 13g- przycięte do manetek + korki Handlebar: (Kierownica)- Token Tk9792 580mm 31.8 - 139g Headset: (Stery)- Cane Creek zs22- wliczone w wagę ramy Pedals: (Pedały)- Crank Brothers Egg Beater 2 - 278g Seat: (Siodło)- Selle Italia Slr xc - 182g Seatpost: (Sztyca)- Boplight Team 350mm 30.9 - 235g + śrubki ti Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- Kcnc road pro 34.9 - 13g Shifters: (Manetki)- Sram X.0 grip shift - 171g Skewers: (Zaciski kół)- Dartmoor bolt on - 68g Spacers: (Podkładki pod mostek)- no name carbon 1x5mm i 2x10mm- 11g Stem: (Mostek)- Kcnc fly ryde 100mm 31.8 - 112g Tire (Front): (Opona przednia)- Continental Race King 2.2 UST - 697g Tire (Rear): (Opona tylna)- Continental Race King 2.2 UST- 707g Top Cap: (Top cap)- vincere- 6g- razem ze śrubką alu Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossMax ST disc - 784g- razem z adapterem IS Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossMax ST disc - 902g- razem z adapterem IS Misc: (Inne) - ślizg + śrubka - 4g klipsy do przelotek na ramę - 1g Łączna waga - 10206g Kilka fotek z nowymi oponami https://picasaweb.google.com/110638219176491385520/Zima2?authkey=Gv1sRgCNOo4aeeoYuIxgE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kurcze, mógłbyś wrzucić jakieś chwyty na któryś "się więcej dzieje" - korespondujące z czerwonymi wstawkami na kierze i manetkach lub pomarańczy ramy i była by bajeczka A jak z wrzucaniem na obręcze ? Bo moje Geaxy bez mydełka nie chciały pójść... (a i tak było ciężko) PS. Gdzie fotki robione ? Bulwary Straceńskie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak zdjęcia zrobione na bulwarach, myślałem nad czerwonymi chwytami ale na razie nie jestem co do tego przekonany. Może z czasem jakąś owijkę nabędę w tym kolorze, chwyty kcnc mało trwałe są. Bez mydełka ciężko się na obręczy układały i trochę trzeba było pompka się namachać, ale dało rade. Tylko że po godzinie już powietrze zeszło, czyli źle siadła bez mydlin. A z mydlinami poszło bez problemowo, we wtorek założone i do teraz trzymają ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 16 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Całe czerwone - niekoniecznie, nie sądzisz, że lepsze by były czarne z czerwonym ? (tylko nie wiem jak z dostępnością takiego czegoś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Czarne z czerwony pewno by się znalazło Poszukam czegoś i może kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzisiaj doszły dwie nowe części, sztyca Syntace P6 alu z ti śrubkami (myślałem że będą stalowe), które zmieniłem też na ti tylko że złote z poprzedniej sztycy. Mostek Syntace F119, na razie oryginalne stalowe śruby w nim siedzą, tytanowe już zamówione w kolorze złotym. Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Elite moro - 36g- razem ze śrubkami Brake (Front): (Hamulec przedni)- Formula oro k24 - 362g- razem z tarczą + śrubki Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Formula oro k24 - 405g - razem z tarczą + adapter ze śrubkami Cables: (Pancerze i linki) - shimano - 49g Cassette: (Kaseta)- Shimano XT 11-32T - 261g z nakrętką pro bolt Chain: (łańuch)- Shimano HG93 - 271g- skrócony Crankset: (Korby)- Shimano XT - 846g Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano slx top swing - 145g śrubki alu Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Sram X.9 medium - 198g wszystkie śrubki alu Fork: (Widelec)- Rock Shox Sid XX - 1507g - razem z gwiazdką i bieżnią sterów Frame: (Rama)- Corratec SuperBow Team 17" - 1803g- razem ze sterami Grips: (Gripy)- Kcnc - 13g- przycięte do manetek + korki Handlebar: (Kierownica)- Token Tk9792 580mm 31.8 - 139g Headset: (Stery)- Cane Creek zs22- wliczone w wagę ramy Pedals: (Pedały)- Crank Brothers Egg Beater 2 - 278g Seat: (Siodło)- Selle Italia Slr xc - 182g Seatpost: (Sztyca)- Syntace P6 alu 350mm 30.9 - 245g + śrubki ti Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- Kcnc road pro 34.9 - 13g Shifters: (Manetki)- Sram X.0 grip shift - 171g Skewers: (Zaciski kół)- Dartmoor bolt on - 68g Spacers: (Podkładki pod mostek)- no name carbon 2x10mm- 9g Stem: (Mostek)- Syntace F119 100mm 31.8 - 148g - z tuleją redukcyjna z 1 i 1/4 na 1 i 1/8 Tire (Front): (Opona przednia)- Continental Race King 2.2 UST - 697g Tire (Rear): (Opona tylna)- Continental Race King 2.2 UST- 707g Top Cap: (Top cap)- vincere- 6g- razem ze śrubką alu Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossMax ST disc - 784g- razem z adapterem IS Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossMax ST disc - 902g- razem z adapterem IS Misc: (Inne) - ślizg + śrubka - 4g klipsy do przelotek na ramę - 1g Waga całkowita 10250g https://picasaweb.google.com/110638219176491385520/SztycaMostek?authkey=Gv1sRgCOWZwJ7-1aqv-QE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Doszły dzisiaj tytanowe śrubki do mostka, dzięki czemu jego masa spadła do 134 gramów z redukcją z 1i1/4 na 1i1/8. Niestety śrubki zamiast w kolorze złotym są srebrne. Pomylili się i takie przysłali, ale zostaną. Obecna waga roweru to 10236 gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Do roweru trafiła nowa kierownica, jako że na prostej nie mogłem znaleźć właściwej pozycji i bolały mnie nadgarstki zamontowałem giętą kierownice i teraz jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihauok Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Rzeczywiscie czuc duza roznice po zmianie kierownicy z prostej na gieta? Sam mam prosta i po xx kilometrach zaczyna mi dretwiec prawa dlon, sam nie wiem od czego, bo zawsze bylo ok, poza tym rowerek bardzo sie podoba i z glowa zlozony szkoda tylko ze po kazdej zmianie rosnie waga, ale chyba nie o to tutaj chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Różnice czuć i to bardzo, dużo zależy od gięcia kierownicy. Truvativ ma tył 9 stopni, to moja druga kierownica tej firmy i pasuje idealnie. Jeżeli drętwieje ci prawa dłoń to spróbuj innych ustawień kierownicy, może pomoże. Czasami wystarczy zmienić gripy na inne i też może się poprawić. Ważniejsza wygoda niż waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihauok Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Jasne jasne, zapewne jakos niedlugo zdecyduje sie na piankowe gripy, ktore o dziwo sa bardzo wygodne i lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z0neee Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 z ciekawości, po co zmieniłeś mostek kcnc na Syntace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Kupowałem sztycę syntace to pomyślałem że do kompletu zakupię mostek. Kcnc był dobry i lekki. Przy okazji mam wrażenie że syntace jest sztywniejszy, ogólnie jest masywniejszy i wygląda jakby miał wiele przeżyć. Teraz jeszcze tylko pozostała do kompletu kierownica syntace, ale to pewno dopiero pod koniec roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Rower dostał kilka nowych części, tarcze shimano xt center lock 180mm i 160mm, opony michelin country trail, przerzutkę przednią shimano xt down swing, nowe klocki formuli metaliczne, dętki, nowe linki i pancerze przerzutek. Trochę gramów przybyło Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Elite moro - 36g- razem ze śrubkami Brake (Front): (Hamulec przedni)- Formula oro k24 - 422g- razem z tarczą + adapter ze śrubki ti Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Formula oro k24 - 424g - razem z tarczą + adapter ze śrubkami alu Cables: (Pancerze i linki) - shimano - 49g Cassette: (Kaseta)- Shimano XT 11-32T - 261g z nakrętką pro bolt Chain: (łańuch)- Shimano HG93 - 271g- skrócony Crankset: (Korby)- Shimano XT - 846g- śrubki lewego ramienia ti, śrubki młynek alu Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano xt down swing - 155g śrubki alu Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Sram X.9 medium - 198g wszystkie śrubki alu Fork: (Widelec)- Rock Shox Sid XX - 1507g - razem z gwiazdką i bieżnią sterów Frame: (Rama)- Corratec SuperBow Team 17" - 1803g- razem ze sterami Grips: (Gripy)- Kcnc - 13g- przycięte do manetek + korki Handlebar: (Kierownica)- Truvativ Stylo Team 680mm 31.8 - 284g Headset: (Stery)- Cane Creek zs22- wliczone w wagę ramy Pedals: (Pedały)- Crank Brothers Egg Beater 2 - 278g Seat: (Siodło)- Selle Italia Slr xc - 182g Seatpost: (Sztyca)- Syntace P6 alu 350mm 30.9 - 245g + śrubki ti Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- Kcnc road pro 34.9 - 13g Shifters: (Manetki)- Sram X.0 grip shift - 171g Skewers: (Zaciski kół)- Dartmoor bolt on - 68g Spacers: (Podkładki pod mostek)- no name carbon 2x10mm- 9g Stem: (Mostek)- Syntace F119 100mm 31.8 - 134g - z tuleją redukcyjna z 1 i 1/4 na 1 i 1/8, śrubki ti Tire (Front): (Opona przednia)- Michelin Country Trail 2.0 - 707g Tire (Rear): (Opona tylna)- Michelin Country Trail 2.0 - 716g Top Cap: (Top cap)- Vincere carbon - 6g- razem ze śrubką alu Tubes: (Dętki)- B'twin i Bontrager - 358g Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossMax ST disc - 756g Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossMax ST disc - 874g Misc: (Inne) - ślizg + śrubka - 4g klipsy do przelotek na ramę - 1g Waga całkowita - 10791 gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ice81 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 super rowerek i fajna waga mam nadzieję ze w moim będzie podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dziękuje W takim razie życzę udanego składania roweru i przyjemności z jazdy na nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
supersam
Rower jeszcze nie gotowy, kilka części w tym roku się jeszcze zmieni
Bar Plugs: (Korki do kierownicy)- Kcnc
Bottle Cage: (Koszyk na bidon)- Elite moro
Brake (Front): (Hamulec przedni)- Hayes Stroker Ryde
Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Hayes Stroker Ryde
Cables: (Pancerze i linki)- no name
Cassette: (Kaseta)- Shimano LX 11-28T
Chain: (łańuch)- Sram pc 971
Crankset: (Korby)- Race Face Ride xc
Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano slx top swing
Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Sram X.9 - średni wózek
Fork: (Widelec)- Token Tk 928 disc
Frame: (Rama)- Corratec superbow team 17cali
Grips: (Gripy)- Kcnc
Handlebar: (Kierownica)- Kcnc sc bone scadium 630mm
Headset: (Stery)- Cane Creek zs22
Pedals: (Pedały)- Vp-196
Seat: (Siodło)- Selle Italia Slr xc
Seatpost: (Sztyca)- Boplight Team 30.9x350mm
Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- Kcnc road pro 34.9
Shifters: (Manetki)- Sram X.0 grip shift
Skewers: (Zaciski koł)- Dartmoor bolt on
Spacers: (Podkładki pod mostek)- no name -karbon
Stem: (Mostek)- Kcnc fly ryde 100mm
Tire (Front): (Opona przednia)- Maxxis Detonator 26x1.5- drut
Tire (Rear): (Opona tylna)- Maxxis Detonator 26x1.5- drut
Top Cap: (Top cap)- Giant
Tubes: (Dętki)- b'twin
Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossRide disc
Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossRide disc
W najbliższym czasie do wymiany idą korby, potem hamulce i koła, może opony na lżejsze
Mile widziane komentarze i takie tam
http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759630.jpeg
http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759685.jpeg
http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-142799-1313759656.jpeg
80 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.