kiccek Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam, ostatnio wymieniłem korbę i łańcuch na nowe. Łańcuch jest krótszy o jedno ogniwo od poprzedniego. Podczas jazdy testowej zauważyłem, że łańcuch przeskakuje na kasecie przy mocniejszym dociśnięciu pedałów. W związku z tym, chciałem się zapytać, czy może być to spowodowane skróceniem łańcucha, czy tym, że kaseta jest stara (według mnie jest jeszcze dobra, ale nie jestem fachowcem).
beskid Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Brak jednego ogniwa to żaden problem. Powodem jest zapewne brak zgrania starej kasety z nowym łańcuchem bo z reguły wraz z wymianą korby + łańcucha wymienia się też kasetę na nową.
Piksel Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Możliwe też, że jeśli kaseta nie jest bardzo zużyta po paru km łańcuch ułoży się.
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2011 Wymienia sie raczej kasete i lancuch gdyż korba zuzywa sie duzo wolniej. Stąd twoj problem jeżeli nie skacze strasznie to sie moze ułozy a jak nie to albo nowa kaseta albo stary lancuch
kiccek Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Napisano 26 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi, problem rozwiązany, wymieniłem kasetę na nową. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.