nicopm Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Witam na początku userów Tego Forum to Mój pierwszy wątek i od razu prośba o doradzenie. Nosze się z zamiarem zakupu Jamis Dakar XC Sport jaką wielkość ramy wybrać 16 czy 17 - wzrost 174 cm / waga 110 / przeznaczenie jazda po lesie - lekki teren - rekraacja. nie szukam roweru tańszego lub droższego lecz inne propozycje mile widziane - a dakar po prostu bardzo mi się podoba niestety walory techniczne niewiele mi mówią bo ostatni rower kupowałem 15 lat temu (giant team ) na którym dobrze mi się jeździło i dlatego szukam porządnego sprzęta a nie marketobika prosze o wyrozumiałość i treściwe porady . Pozdrawiam
sivydym Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Jesli koniecznie ma być full to ok ale przy 110 kg nieźle się na min zabujasz. Niewątpliwie jest to ładny model ale za samą urodę zapłacić 2,5k to trochę dużo.
nicopm Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Napisano 24 Sierpnia 2011 Jesli koniecznie ma być full to ok ale przy 110 kg nieźle się na min zabujasz. Niewątpliwie jest to ładny model ale za samą urodę zapłacić 2,5k to trochę dużo. czy jakieś propozycje a nad ładność przekładam solidność wykonania uroda bika to tylko mile widziany dodatek
sivydym Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 Czyli full na 100% czy "jakiś" ht ( sztywna rama )?
nicopm Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Napisano 25 Sierpnia 2011 Czyli full na 100% czy "jakiś" ht ( sztywna rama )? poprzednio miałem ht a miałem okazję pojeździć na full wiec raczej ful no może tak na 98 %
Fenthin Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Walory techniczne tego Jamisa są marne, Gila w rowerze za 3 tysiące... cóż. Skoro to ma być full, ode mnie propozycja w tej cenie, szukaj Rockridera 9.1 z 2010r. I jeszcze pytanie, jaka jest górna granica budżetu?
nicopm Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Napisano 25 Sierpnia 2011 Walory techniczne tego Jamisa są marne, Gila w rowerze za 3 tysiące... cóż. Skoro to ma być full, ode mnie propozycja w tej cenie, szukaj Rockridera 9.1 z 2010r. I jeszcze pytanie, jaka jest górna granica budżetu? górna granica już przekroczona o jakieś 500 zł )) Czy idąc w stronę ramy ht (większy wybór do 2500 ) co ewentualnie jest wartego zakupu bo z full raczej będzie ciężko coś wybrać (moja waga robi swoje) czy coś godnego uwagi z Gianta,Krossa,Meridy lub jakieś inne typy jestem otwarty na propozycję zaznaczam że tylko nowy sprzęt .
nicopm Napisano 26 Sierpnia 2011 Autor Napisano 26 Sierpnia 2011 górna granica już przekroczona o jakieś 500 zł )) Czy idąc w stronę ramy ht (większy wybór do 2500 ) co ewentualnie jest wartego zakupu bo z full raczej będzie ciężko coś wybrać (moja waga robi swoje) czy coś godnego uwagi z Gianta,Krossa,Meridy lub jakieś inne typy jestem otwarty na propozycję zaznaczam że tylko nowy sprzęt . Szanowni Forumowicze jeszcze takie typy do rozpatrzenia : - Cube acid 2010 - Ktm ultra fun 2011 - Giant talon 3 - Giant revel 1 disc doradźcie coś bo powoli głupieje
nicopm Napisano 1 Września 2011 Autor Napisano 1 Września 2011 wybór padł na Giant talon 2 - mam nadzieję że jutro transakcja dojdzie do skutku - serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.