Huhu Napisano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Poszukuję jakiegoś kapcia na tylne koło. Obecnie posiadam Tiogę Gritty Slicker, która jest fajna leciutka, tyle, że bardzo miękka i się dosc szybko zużywa (nie mówiąc o przebijaniu - 2 kapcie na 400km głównie asfaltu). Planuje ją na przód przerzucić, a do tyłu kupic coś mocniejszego. W zwiazku z tym chciałem się zoryjentować, jakie firmy robią opony z twardej gumy, ew. jak ktos zna fajne oponki w rozmiarze 700x40C, to byłoby wogóle superancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Tutaj masz duży wybór oponek na koła 28" - na pewno coś sobie znajdziesz http://cyklotur.com/go/_category/index.php...0d38613bd94c480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Tutaj masz duży wybór oponek na koła 28" - na pewno coś sobie znajdziesz http://cyklotur.com/go/_category/index.php...0d38613bd94c480 Generalnie wiem jaki jest wybór i w jakich cenach (i gdzie szukać), tylko nie mam zielonego pojęcia jak wygląda guma, z której dane modele sa wykonane. Po prostu różne firmy używają róznych mieszanek. Ze względu na geometrię ramy (mocno dociążony tył) mojego roweru i moja wagę (ok 95 kg), problem utraty przyczepności jest marginalny, więc opona nie musi miec kosmicznego trzymania - musi być wytrzymała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teddo Napisano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Ja używałem do tej pory opon Dębicy - dobre tanie opony na m.in. na asfalt ... przez 5 lat ich ani razu nie przebiłem ( a sporo na nich nakręciłem, w bardzo nędznych warunkach asfaltowo - leśnych). Musiałem je zmienić bo już ze starości popękały a bardzo sie nawet nie starły .... nie wiem jak inni ale ja mam dobrą opinie o oponach tej firmy .... ciekaw jestem jakie inni mają doświadczenia z Dębicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 28 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 Dębicę sobie odpuszczę. Niestety nie mam najlepszej opinii o ich wyrobach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.