Skocz do zawartości

[Opona] Semi slick 28".

Huhu

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję jakiegoś kapcia na tylne koło. Obecnie posiadam Tiogę Gritty Slicker, która jest fajna leciutka, tyle, że bardzo miękka i się dosc szybko zużywa (nie mówiąc o przebijaniu - 2 kapcie na 400km głównie asfaltu). Planuje ją na przód przerzucić, a do tyłu kupic coś mocniejszego.

W zwiazku z tym chciałem się zoryjentować, jakie firmy robią opony z twardej gumy, ew. jak ktos zna fajne oponki w rozmiarze 700x40C, to byłoby wogóle superancko.

Tutaj masz duży wybór oponek na koła 28" - na pewno coś sobie znajdziesz :P

http://cyklotur.com/go/_category/index.php...0d38613bd94c480

Generalnie wiem jaki jest wybór i w jakich cenach (i gdzie szukać), tylko nie mam zielonego pojęcia jak wygląda guma, z której dane modele sa wykonane. Po prostu różne firmy używają róznych mieszanek.

Ze względu na geometrię ramy (mocno dociążony tył) mojego roweru i moja wagę (ok 95 kg), problem utraty przyczepności jest marginalny, więc opona nie musi miec kosmicznego trzymania - musi być wytrzymała.

Ja używałem do tej pory opon Dębicy - dobre tanie opony na m.in. na asfalt ... przez 5 lat ich ani razu nie przebiłem ( a sporo na nich nakręciłem, w bardzo nędznych warunkach asfaltowo - leśnych). Musiałem je zmienić bo już ze starości popękały a bardzo sie nawet nie starły .... nie wiem jak inni ale ja mam dobrą opinie o oponach tej firmy .... ciekaw jestem jakie inni mają doświadczenia z Dębicą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...