Johnny Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Ja miałem w ubiegłe wakacje taki tydzień, kiedy przejechałem 750 km. 2 tys w miesiąc też raz się przejechało oczywiście w wakacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Żeby nie było to ja też się pochwalę a co tam . Wczoraj wybrałam się na wycieczkę nad Wisłę zobaczyć ile jej przybyło. Ilość wody imponująca, bardziej przypomina ogromne, podłóżne jezioro niż rzekę. Woda sięga aż do wałów ale w tym miejscu co byłam (Bochotnica tj. niedaleko Kazimierza Dolnego) dużo jej brakuje do wylania . Jak wyjeżdzałam z domu to nawet słońce świeciło a później pochmurno się zrobiło, wietrznie i zimno :eek:. Chwała Bogu że nie padało. Z doświadczenia jakoś nie lubię jeździć (szczególnie gdy się miało stary MTB bez błotników) w deszcz :glare: Wczoraj zrobiłam 80,606 km w czasie 5:05min. Nie cierpię jeździć jak wieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Wczoraj mierzyłem sobie obwód koła i mi wyszło 2160 mm. Uwzględniłem ugięcie opony i w ogóle wszystko zgadza się co do milimetra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GarbOol Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ale dawno mnie tu nie było ... widze przybyło dużo nowych kólek 28" calowych :-) Ja dalej nie mam z kim jeździć, a do tego spadł dziś u mnie snieg !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ale dawno mnie tu nie było ... widze przybyło dużo nowych kólek 28" calowych :-) Ja dalej nie mam z kim jeździć, a do tego spadł dziś u mnie snieg !! Witam witam GarbOol!!! :wink: Ja też nie mam z kim jeździć (uff żeby nie mój Authorek było by naprawdę źle) On jest naprawdę równy gość zawsze ma ochotę ruszyć w traskę :wink: :wink: Zapraszam w moje okolice, w lubelskim drogi są szerokie U mnie zaczeło sypać już koło 18 i sypie cały czas co to ma znaczyć przecież Prima Aprilis już był??? Pzdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 W Opolu na razie jest sucho i na szczęście bez opadów śniegu - momentami nawet słoneczko przebija W niedzielę wyruszam razem z chłopakami z Opolskiego Forum rowerowego na jakiś długi wypad - w zeszłym tygodniu (kiedy ja nie mogłem bo miałem studia ) byli na górze Św. Anny Tak sobie myślę, że może jak się zrobi cieplej i ustaliłoby się jakiś jeden konkretny termin to moglibyśmy wyruszyć i spotkać się na wyprawie do Jury Krakowsko-Częstochowskiej - piękne traski i widoczki. Bades do Ciebie może też byśmy kiedyś wyruszyli w jakiś weekend, zawsze można podjechać pociągiem i pośmigać w okolicy, a potem wieczorem powrót. Ja jestem otwarty na propozycje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hej Selvan82! Dziękuję za wiadomość. Moje gg na razie dostało jakiejś zarazy. :eek: Nie mogę włączyć opcji "dostępny" (wtedy najczęściej mruga mi raz czerwone raz zółte słoneczko i zatrzymuje się po chwili na czerwonym). Z tym wysyłaniem wiadomości prywatnych tez jakoś cienko mi idzie....(nie mam w skrzynce żadnego śladu, po wysłaniu wiadomości????).......dobrze że choć zarejstrować się mi udało W końcu jest tyle ciekawszych rzeczy niż komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 jutro w końcu bede w domu może jest ktoś chetny pośmigać po 16 n na terenie piekar bytomia lub okolic?????? czekam na propozycje 504080426 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Informacja dla bikerów :arrow: :arrow: :arrow: Dziś pierwszy odcinek "Niezłej Jazdy" czyli cyklu dla cyklistów na TV Regionalnej o 22:15. Program znam z zeszłego roku i choć krótki to jest ciekawy Serdecznie polecam. Pozdrowerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybek Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki Bades. W zeszłym roku starałem się go oglądać i rzeczywiście był ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Przypomniałam o programie a sama o mały włos bym go przegapiła :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 no i jak mija wekkend ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GarbOol Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 no i jak mija wekkend ? :-) to ja byłem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Wczoraj (piątek) byłem z woziliśmy się z lukavem po okolicznych lasach i bajorach. Ja zrobiłem 38km, lukav pewnie trochę więcej. Goniłem autobus, lukav ścigal się z F126p... 1:0 dla 28" Później czekałem ze znajomym na przystanku na autobus (73 na stroszku, dla tych co wiedzą ), oczywiście kumpel stanął sobie z tyłu, a ja starałem się gonić. Na pierwszym długim i dość stromym podjeździe autobus mi uciekł, ale na najlbiższym skrzyżowaniu dogoniłem go, 2 przystanki dalej kierowca nim ruszył zamrugał światłami awaryjnymi, trochę się zdziwiłem. Po chwili dodał gazu na zakrecie (widziałem jak ludźmi ruszyło i nawet kumpel ten moment zapamiętał ), nie musiał długo czekać, żeby zobaczyć mnie w lusterkach, zamrugał znowu a ja zawróciłem. Fajna przygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukav Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 no ten f126 to całkiem zabawny był, a co do autobusów to chyba mu chodziło o to że to dość iebezpieczna rozrywka on zahamuje Ty nie żyjesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 A ja z Freeman'em pojechaliśmy w sobotę na małą wyprawę Opole->Falmirowice->Daniec->Ozimek->Turawa->Opole w sumie zrobiłem 58km ale wiatr i terenowe oponki dały mi niezły wycisk, chyba jednak wrócę do slicków Dzisiaj to jest w niedzielę, jedziemy z ekipą z Opolskiego forum rowerowego na Tour de Turawa Ciekawe jak będzie, pierwszy raz z nimi wyruszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevo Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Sorry za OT ale w dziale dotyczacym rowerow nikt za bedzo mi nie odpowiadal na temat rowerow crossowych. Zamierzam sobie kupic Kross Raven Meadow za 900 zl. Nie wiem tylko czy nie lepiej jakbym sie wstrzymal i dozbieral troche kasy. Jest moze jakis znacznie lepszy rower crossowy za nieznacznie wieksza cene ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Zamierzam sobie kupic Kross Raven Meadow za 900 zl. Nie wiem tylko czy nie lepiej jakbym sie wstrzymal i dozbieral troche kasy. Jest moze jakis znacznie lepszy rower crossowy za nieznacznie wieksza cene ?? Według mnie dołóż 100 -300 zeta i popatrz na crossy za tą cene w ofertach meridy czy unibika. Dobry rower to unibike crossfire fs gts chyba najlepszy dostępny u nas sprzęt poniżej 1200 zeta. unibike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mnie nie podoba się ten rowerek. Już bym wolał Authora Horizon SX '05 na stalowej ramie niż to. Ale niech się wypowiedzą bardziej obeznani w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevo Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Zastanawialem sie tez nad tym Unibike`iem ale u mnie w miescie nie moge znalezc sklepu z rowerami tej marki ;/ Pozatym czy on jest o tyle lepszy od tego krossa zeby doplacac 300 zl ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brylus Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Przede wszystkim Witam wszystkich, jako nowy:) Nie poszerze grona ślązaków, tu Poznań wita;) Od jakiegoś czasu śledzę to forum, zresztą nie tylko to... i czas chyba sie ujawnić Jak większość z Was połkąłem bakcyla rowerowego. Wkręciłem się w rowerowanie, postanowiłem, że to będzie to... pożyczyłem od "teścia" jego makrokeszowego górala... cztery, pieć wypadów i na liczniku już prawie 150 km. Wciąga neiziemsko.... zresztą to wiecie;) Zauważyłem, że asfalt to jest to.... rower MTB.. to nie jest to;) Więc póki okres miły, sklepy świecą pełnią asortymentu, padła decyzja... 28 calowe kółko.... ech.... tyle już tego przejrzałem, a wciąż ogromny mentlik;) I tu proszę o jakieś rady.... Budżet.. no coż, myslę, ze z 1500 zł, dałoby sie wykrobać.... może nawet wiecej, ale jakoś nei widzę sensu ładowania odrazu takiej kwoty w rower. I mam takei typy Kelly Axis, Author Startos SX, jakoś te dwa mi najbardzije w oko wpadły, wiem, że są jeszcze Meridy, wheelery (BTW miałem kiedys jednego, bardzo miło wspominam, ach Ci złodzieję) A może Author Reflex z 2005, tez gdzies widzialem, ze w granicach 1600 można go nabyć? No nie wiem, licze na Wasze typy i podpowiedzi. Aha, nie wiem czemu, ale jakoś Unibike Viper odpada, wiem, ze powinno sie wspierac polski przemsyl i, że ta firma cieszy się poważaniem i dobrymi recenzjami... ale, jakoś brak magii w tym co widziłem z ich produktów:) Dobra, nei zanudzam, bo kto to będzie czytał, jak taki długi post wyskrobie;) Pozdrawiam, wszystkich miłośników 2 kółek i czekam na jakieś podpowiedzi i co najważniejssze opinie szczęśliwych posiadaczy tych rowerków. Aha, jeszcze jedno... przy 185 cm, chyba rama 22 cale? Tylko, że Kellysy widziałem, ze tylko 21 największe robią... ale zresztą pewnie mała nie jest, bo chyba 20 cali moge w przedbiegach odstawić? Jeszcze raz pozdrawiam. Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Czecho ja jeżdżę od tego roku na stratosie sx , wcześniej 3 lata na reflexie i jestem w 100 % zadowolony z rowerków authora. Po szosie można ostro śmigać i wjeżdżać gdzie chcesz w lasy pola itp. Mam 184 cm i mam rame 22 i jest ok. W tym sezonie na razie 500 km na stratosie i chodzi jak masełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_freeman_ Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Przede wszystkim Witam wszystkich, jako nowy:) Nie poszerze grona ślązaków, tu Poznań wita;) Od jakiegoś czasu śledzę to forum, zresztą nie tylko to... i czas chyba sie ujawnić Jak większość z Was połkąłem bakcyla rowerowego. Wkręciłem się w rowerowanie, postanowiłem, że to będzie to... pożyczyłem od "teścia" jego makrokeszowego górala... cztery, pieć wypadów i na liczniku już prawie 150 km. Wciąga neiziemsko.... zresztą to wiecie;) Zauważyłem, że asfalt to jest to.... rower MTB.. to nie jest to;) Więc póki okres miły, sklepy świecą pełnią asortymentu, padła decyzja... 28 calowe kółko.... ech.... tyle już tego przejrzałem, a wciąż ogromny mentlik;) I tu proszę o jakieś rady.... Budżet.. no coż, myslę, ze z 1500 zł, dałoby sie wykrobać.... może nawet wiecej, ale jakoś nei widzę sensu ładowania odrazu takiej kwoty w rower. I mam takei typy Kelly Axis, Author Startos SX, jakoś te dwa mi najbardzije w oko wpadły, wiem, że są jeszcze Meridy, wheelery (BTW miałem kiedys jednego, bardzo miło wspominam, ach Ci złodzieję) A może Author Reflex z 2005, tez gdzies widzialem, ze w granicach 1600 można go nabyć? No nie wiem, licze na Wasze typy i podpowiedzi. Aha, nie wiem czemu, ale jakoś Unibike Viper odpada, wiem, ze powinno sie wspierac polski przemsyl i, że ta firma cieszy się poważaniem i dobrymi recenzjami... ale, jakoś brak magii w tym co widziłem z ich produktów:) Dobra, nei zanudzam, bo kto to będzie czytał, jak taki długi post wyskrobie;) Pozdrawiam, wszystkich miłośników 2 kółek i czekam na jakieś podpowiedzi i co najważniejssze opinie szczęśliwych posiadaczy tych rowerków. Aha, jeszcze jedno... przy 185 cm, chyba rama 22 cale? Tylko, że Kellysy widziałem, ze tylko 21 największe robią... ale zresztą pewnie mała nie jest, bo chyba 20 cali moge w przedbiegach odstawić? Jeszcze raz pozdrawiam. Tomasz. Witam Cie na naszym forum! Z tych opcji które przedstawiłeś to kellys ma lepszy osprzet (np. amor) ale waży o kilogram więcej, ja bym Ci polecił http://scott.pl/product.php?UID=76 lub pokombinował bym z meridą 8500 http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=5&gr=33&id=226, niby kosztuje 1900zł ale z doświadczenia wiem że możesz taką wyrwać za 1600 zł, u nas w Opolu nie dawno można było kupić taką model 2005 za 1400 zł, zreszta z każdej ceny katalogowej na dziendobry mozna urwać 10% Nie wszedzie ale w większości.... Pozdrawiam, do zobaczenia na zlocie:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Aha, jeszcze jedno... przy 185 cm, chyba rama 22 cale? Tylko, że Kellysy widziałem, ze tylko 21 największe robią... ale zresztą pewnie mała nie jest, bo chyba 20 cali moge w przedbiegach odstawić? Ja przy takim wzroście mam 19.5" co jest ok (no dobra lubię małe ramy ). Rozmiar rozmiarowi nierówny i musisz rower "przymierzyć". Wybierz najwygodniejszy w danej cenie, bo osprzętem nie różnią się znowu aż tak wiele. Jak kupisz markowy to tak czy siak będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_Pawel Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Lukav jazda za autobusem to może nie najbezpieczniejszy sposób na poruszanie się rowerem, ale wyścig "kto pierwszy na skrzyżowaniu" z 126p też logicznym zachowaniem nie jest. Myślę, że autobus nie ma tak dobrych hamulców jak rower, w każdym razie ja jeszcze nigdy nie miałem problemów. Witam zastanawiających się nad kupnem crossa, każdy wybór w tej klasie będzie dobry. Nie doradzę nic w kwestii wyboru konkretnego modelu, ale mogę coś powiedzieć o rozmiarze ramy. Ja zdecydowałem się kupić Authora, a te produkują ramy crossowe 18, 20 i 22. Na szczęście w sklepie pozwolili mi się przejechać na roweruch, które mnie interesowały. Mam ok. 182cm i najlepsza dla mnie byłaby rama 21", na 22" czułem się niepewnie, miałem bardzo ograniczone możliwości manewrowania, wybrałem więc 20" i nie mogę narzekać. Być może większa rama jest lepsza na szosę, ale z założenia mój rower (zgodnie ze swoją klasą) miał być uniwersalny i taki właśnie jest. Brylus uważam, że przy Twoim wzroście 21" będzie dobrym wyborem, ale to oczywiście kwestia tego jak będziesz się czuł na danym rowerze, bo przecież bardzo ważna jest jeszcze geometria ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.